Ο έξυπνος καταναλωτής είναι επίσης υγιής και αδύνατος καταναλωτής!
Αν ξέρουμε να αποκωδικοποιούμε σωστά τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζουμε, θα ξέρουμε με βεβαιότητα ποιά προϊόντα είναι απόλυτα ασφαλή για την υγεία μας.
Δείτε 3 παγίδες που πρέπει να αποφύγετε:
1. Αλεύρι ολικής άλεσης
Δεν είναι πάντα ένδειξη της διατροφικής αξίας ενός προϊόντος. Εάν αναφέρεται στο τέλος της λίστας των συστατικών και «συνοδεύεται» από μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, τότε καλύτερα να αποφύγετε το εν λόγω αρτοσκεύασμα.
2. Χωρίς ζάχαρη
Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το προϊόν περιέχει 0 γραμμάρια ζάχαρης, αλλά ότι περιέχει λιγότερο από 0,5 γραμμάρια ανά μερίδα. Εάν καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα του προϊόντος, συνολικά η ποσότητα της ζάχαρης δεν θα είναι μηδενική.
3. Μη συμπυκνωμένος χυμός
Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι το προϊόν περιέχει 100% φυσικό χυμό. Μπορεί να περιέχεται σιρόπι αντί για χυμό. Προσοχή στα ποσοστά και στις θερμίδες ανά μερίδα.
Πηγή: onmed.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.