Το Facebook έχει μπει ενεργά στη ζωή του κοινωνικού συνόλου, δυστυχώς κατά την άποψή μου δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα...
Αυτό το στηρίζω στο ότι... πολλά άτομα έχουν αναπτύξει σχέσεις από το Facebook που ποτέ δεν στέριωσαν, το μόνο που θα μπορούσε να φανεί ως πλεονέκτημα και θετικό είναι η σύνδεση μεταξύ των ατόμων, αλλά και αυτό χωρίς ζωντανή οπτική επαφή δεν νομίζω πως βοηθάει κάπου.
Κατά την άποψη μου λοιπόν το Facebook είναι ένα μέσο καταστροφής του ελεύθερου χρόνου.
Η εξάρτηση που προκαλεί είναι ισχυρή καθώς οι χρήστες του Facebook απαντούν με τη φράση «σιγά μην είμαι εθισμένος, 10 λεπτά την ημέρα κάθομαι»!
Ποτέ δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Πολλές φορές προσπαθούν να κάνουν ακατόρθωτα πράγματα για να απαθανατιστούν σε μια φωτογραφία ή ακόμα και να γράφουν ψευδή στοιχεία για να εντυπωσιάσουν.
Ας συλλογιστούμε λοιπόν:
Σκεφτείτε ότι έχετε μπει και απαντάτε σε προσωπικά τεστάκια όπως «τί χαρακτήρας είσαι» ή «τί ρούχα προτιμάς να φοράς» και πολλά τέτοια προσωπικού χαρακτήρα, όμως για να δείτε τα αποτελέσματα θα πρέπει να καλέσετε τουλάχιστον 15-20 φίλους.
Για σκεφτείτε λοιπόν πόσο παραγωγικό θα είναι αυτό αν από φίλο σε φίλο γίνεται το ίδιο. Το Facebook ως εταιρεία θα γνωρίζει τα προσωπικά μας. Φυσικά αυτές οι εφαρμογές έχουν φτιαχτεί από χρήστες του Facebook και όχι από το ίδιο το Facebook, προφανώς ο χρήστης δεν φτιάχνει κάτι τέτοιο για να παγιδέψει τους φίλους του, απλά για να δείξει ότι γνωρίζει, και να αναφωνήσει πως αυτός είναι ο δημιουργός του, δημοσιεύοντάς το.
Ισχυρό πρόβλημα του Facebook είναι η προστασία των ανηλίκων που δεν λειτουργεί όπως πρέπει, και έχουν πέσει θύματα πολλά ανήλικα άτομα, θύματα βιασμού, θύματα κλοπής προσωπικών δεδομένων κ.τ.λ.
Συμβουλές
1. Ισχυρός κωδικός πάνω από 10 χαρακτήρες που να αποτελείται από γράμματα, αριθμούς αλλά και σύμβολα.
2. Όσο μπορούμε λιγότερα προσωπικά τεστ.
3. Όσο μπορούμε λιγότερα αληθινά στοιχεία.
4. Μακριά από πολύ προσωπικά μηνύματα ακόμα και μεταξύ πολύ κοντινών φίλων, το Facebook καταγράφει τα πάντα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα διαβάσουν, ακόμα και αν τα σβήσουμε, καλό λοιπόν και ισχυρότερη συμβουλή είναι... μόνο από κοντά να γίνονται τέτοιου είδους συζητήσεις ...ακόμα και από τα κινητά γίνονται υποκλοπές. Επίσης από κοντά, οι λέξεις έχουν περισσότερο νόημα.
5. Και τέλος όσοι δεν είναι εθισμένοι πραγματικά ας το σβήσουν και μετά συζητάμε τα αποτελέσματα, ούτε το 20% δεν πρόκειται να το κάνει, μην πω το 10%.
Πηγή: pswnio.gr
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.