Θα συμφωνήσω ότι το σύστημα εκπαίδευσης χρειάζεται ολική αναδιάρθρωση, αλλά οι μετακινήσεις που προκύπτουν από το σχέδιο Αθηνά θα προκαλέσουν εκτός από μεγάλα οικονομικά προβλήματα αλλά και πολύ μεγαλύτερα προβλήματα ψυχολογικής φύσεως στους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη... και η ψυχική οδύνη που προκαλεί η αλλαγή περιβάλλοντος ... καθώς η μελέτη είναι μια διαδικασία που απαιτεί αφοσίωση, συγκέντρωση και καλή ψυχολογική κατάσταση για να αποδώσουμε στις σχολικές υποχρεώσεις. (Στην τελική αν η γκόμενα είναι 200 χλμ μακριά πώς θα συγκεντρωθούμε στο διάβασμα;)

Η πρότασή μου:

Κάθε φοιτητής να δίνει ένα ποσό στην αρχή του εξαμήνου (π.χ. 100 ευρώ). Αν περάσει όλα τα μαθήματα του τυπικού εξαμήνου, το ποσό αυτό να του επιστραφεί διπλάσιο, τριπλάσιο αναλόγως με το ποσοστό αποτυχίας των συναδέλφων του. Η παιδεία έτσι θα είναι δωρεάν, αλλά με ένα επιπλέον κίνητρο... την επιβράβευση και την αναγνώριση. Οι φοιτητές που ξεπερνούν το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο φοίτησης να πληρώνουν χωρίς να τους επιστρέφεται το ποσό που πλήρωσαν.

Βάζοντας αυτό το κίνητρο, το πτυχίο θα αποκτήσει αξία, θα σταματήσει η απαξίωση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και οι άνθρωποι που θέλουν και έχουν τα προσόντα να μορφωθούν δεν θα βρίσκουν εμπόδια.

Το πρώτο εξάμηνο να είναι δωρεάν για όλους, ώστε ακόμα και οι νέοι που ανήκουν στα όρια της φτώχειας (που αυτοί αξίζουν περισσότερο τη μόρφωση για να βγουν από αυτό το αδιέξοδο) να μην επηρεαστούν.

«Δεν χρειάζεται να βάζουμε εμπόδια ώστε να ανεβάσουμε το επίπεδο σπουδών, αλλά κίνητρα!»

Επίσης,  να υπάρχει ειδικό ταμείο παιδείας σε συνεργασία με τράπεζα και όλες οι καταθέσεις - αναλήψεις να γίνονται ηλεκτρονικά, πράγμα πολύ εύκολο καθώς υπάρχει ήδη το ηλεκτρονικό σύστημα βαθμολογίας (university student system) και όλα θα γίνονται αυτόματα χωρίς το χρήμα να περάσει από πολλά χέρια και κάπου στην πορεία να εξανεμιστεί, όπως κλασικά γίνεται στην Ελλάδα!

Η πρότασή μου είναι απλή και υλοποιήσιμη χωρίς επιπλέον έξοδα... αλλά επιπλέον έσοδα.
Και αν βγουν κάποιοι να πουν ότι έτσι η παιδεία δεν είναι δωρεάν, θα ανήκουν στην κατηγορία των φοιτητών που πάνε για τουρισμό και όχι για μόρφωση και αυτοί δυστυχώς είναι πολλοί.

Έτσι κι αλλιώς όταν σε στέλνουν σε άλλη πόλη, θα χρειαστεί να τη χρυσοπληρώσεις! Οπότε, πάλι, τίποτα δεν είναι δωρεάν σε αυτήν τη ζωή.

Αυτή είναι η πρότασή μου και αν γίνει πραγματικότητα με όλες τις λεπτομέρειες και μελέτες, το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας θα είναι ισάξιο με αυτό της Αγγλίας.

Πηγή: pswnio.gr

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Λαϊκές Αγορές Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια