Οι τρύπες που εμείς βλέπουμε όταν αγοράζουμε διάφορα είδη τυριών δεν είναι τίποτε άλλο από πραγματικές φυσαλίδες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης.
Τα βακτήρια που χρησιμοποιούνται, κατά τη διαδικασία της ζύμωσης, παράγουν στα προϊόντα αυτής και διοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φυσαλίδες μέσα στη μήτρα του τυριού.
Συνεπώς το μέγεθος και ο αριθμός των φυσαλίδων που έχουν τα διάφορα τυριά εξαρτάται από την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα και από την ελαστικότητα της μήτρας, όπου γίνεται το τυρί.
Πηγή: sciencenews.gr
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.