Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 σήμερα το πρωί στο εμπορικό κέντρο "The Mall" στο Μαρούσι, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό δύο υπαλλήλων security και εκτεταμένες καταστροφές σε καταστήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου, κοντά σε κυλιόμενες σκάλες και σε ένα υποκατάστημα τράπεζας. Πρόκειται για μια πρώτη εκτίμηση των αρχών που διενεργούν τις έρευνες, από την έκταση των ζημιών στο συγκεκριμένο σημείο.

Της έκρηξης προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, στις 9:54 και στις 9:59, στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στην ιστοσελίδα zougla.gr, στα οποία άγνωστος προειδοποιούσε για την έκρηξη δίνοντας χρονικό περιθώριο 50 λεπτών, χωρίς όμως να προσδιορίζει το ακριβές σημείο στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός. Ο άγνωστος είπε ότι δεν είναι φάρσα, ενώ δεν ανέφερε κάποια οργάνωση, τόνισε όμως πως θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση και επί τόπου έσπευσαν πυροτεχνουργοί και αστυνομικές δυνάμεις, που εκκένωσαν το εμπορικό κέντρο απομακρύνοντας τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα.

Σημειώνεται ότι ήδη είχε αρχίσει να προσέρχεται κόσμος στο εμπορικό, οι χώροι ψυχαγωγίας του οποίου είναι ανοιχτοί για το κοινό και τις Κυριακές. Στους κινηματογράφους, μάλιστα, επρόκειτο σε λίγη ώρα να ξεκινήσουν οι παιδικές προβολές. Στο εμπορικό κέντρο βρίσκονταν και υπάλληλοι καταστημάτων που έκαναν απογραφή.

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές σε καταστήματα και στους χώρους του εμπορικού κέντρου.

Αυτή την ώρα, ο χώρος γύρω και μέσα στο εμπορικό κέντρο είναι αποκλεισμένος και οι αρχές διεξάγουν εντατικές έρευνες. Οι πυροτεχνουργοί εξετάζουν τον χώρο για να εντοπιστεί το ακριβές σημείο στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός, ενώ ερευνάται το πότε ακριβώς και πώς μπήκαν ο/οι δράστες στο εμπορικό κέντρο και τον τοποθέτησαν.

Το Υπ. Προστασίας του Πολίτη για την επίθεση

Στις 13:30 ετά το μεσημέρι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι στόχος της επίθεσης ήταν η δημοκρατική ομαλότητα και η κοινωνική ειρήνη.

Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη σήμερα το πρωί σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, δεν στόχευε μόνο το συγκεκριμένο κτίριο. Στόχευε τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Η ώρα αυτή είναι ώρα κρίσης για όλους. Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του συγκεκριμένου συμβάντος. Απαιτείται απόλυτη απομόνωση της βίας και της τρομοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Το μήνυμα πρέπει να είναι ένα: η Δημοκρατία μας ούτε πτοείται ούτε τρομοκρατείται.»

Η ανακοίνωση του "The Mall Athens"

Ανακοίνωση σχετικά με την εκκένωση του εμπορικού κέντρου εξέδωσε το "The Mall Athens" στην οποία αναφέρει:

«Μετά τη λήψη προειδοποίησης και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας επετεύχθη εντός 6 λεπτών πλήρης εκκένωση όλων των χώρων του εμπορικού κέντρου. Η έκρηξη σημειώθηκε στο επίπεδο 1, όπου υπήρχε περιορισμένος αριθμός ατόμων δεδομένου ότι τα καταστήματα είναι κλειστά την Κυριακή. Προκλήθηκαν εκδορές σε 2 άτομα μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του κτιρίου και περιορισμένες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αξιωματούχων της Αστυνομίας η έκρηξη ήταν περιορισμένης ισχύος. Από την πλευρά της η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Καταδίκη από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στο Mall ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης το χαρακτήρισε «τρομοκρατική και εγκληματική ενέργεια», ενώ την καταδίκασε «απόλυτα και απερίφραστα» και τόνισε ότι «αυτό ελπίζει να γίνει και από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας».

«Οι αριστεροί τρομοκράτες έδειξαν σήμερα το αληθινό δολοφονικό τους πρόσωπο, στρεφόμενοι κατά της κοινωνίας και τραυματίζοντας αθώους συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση να αφήσει τα ευχολόγια και τις λεκτικές καταδίκες και να προβεί άμεσα στη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των τρομοκρατών», γράφει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει στη δήλωσή του πως «η σημερινή βομβιστική επίθεση στο The Mall, σε έναν χώρο που πολλοί πολίτες, κυρίως νέοι, επιλέγουν για την κυριακάτικη βόλτα τους, δείχνει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο είδος τρομοκρατίας που όχι απλά επιλέγει συμβολικούς στόχους, αλλά επιδιώκει νεκρούς και αίμα. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο καταδικάζει έντονα και κατηγορηματικά αυτή την δολοφονική επίθεση που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ πλέον κατάλογο των αντίστοιχων κρουσμάτων των τελευταίων εβδομάδων, αλλά και προειδοποιεί όλους όσοι επιδιώκουν να βυθίσουν τη χώρα στο χάος ότι δεν θα τα καταφέρουν. Η Πολιτεία θα αντιδράσει. Ευχόμαστε στους δύο ελαφρά, ευτυχώς, τραυματίες γρήγορη και καλή ανάρρωση».

«Τα σημάδια πληθαίνουν και πολλαπλασιάζονται. Η κυβέρνηση καλείται τώρα, αφού απέτυχε στην προληπτική της δράση, να επέμβει κατασταλτικά και να προστατεύσει τους Έλληνες Πολίτες από τις συνεχιζόμενες εγκληματικές ενέργειες ακραίων στοιχείων, που καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας. Όταν την πατρίδα μας την τραυματίζουν η αλλοδαπή και η ημεδαπή τρόικα, δεν χρειάζονται τέτοια χτυπήματα, που αποπροσανατολίζουν και κυρίως προβληματίζουν», αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (ΑΝΕΛ).

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ «καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού».

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της «εκφράζει την καταδίκη της για την επίθεση στο "The Mall", όπως και για κάθε άλλη πράξη βίας. Η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε έναν χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά. Η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία».

Καταδικάζουν την πρωινή επίθεση στο Mall οι Οικολόγοι Πράσινοι με δήλωση της εκπροσώπου τους Βάσω Νάκου, η οποία δήλωσε σχετικά: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν κάθε μορφή βίας ανεξαρτήτως επικαλούμενων κινήτρων των δραστών. Η τοποθέτηση μάλιστα βόμβας σε μαζικό χώρο και η πυροδότησή της σε ώρα αιχμής της λειτουργίας του, εξ ανάγκης είχε σαν κύριο στόχο ανύποπτους πολίτες».




Πηγή: megatv.com - tanea.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια