Στο εσωτερικό των κόκκων του καλαμποκιού υπάρχει μικρή ποσότητα νερού που περιβάλλεται από ένα σκληρό και συμπαγές επικάλυμμα αμύλου. Όταν ζεσταθούν οι κόκκοι, το νερό μετατρέπεται σε ατμό και με την πίεση αυτοί σπάνε.
Πάντως, για την παρασκευή ποπκόρν καλλιεργείται ειδικό είδος καλαμποκιού, που συσκευάζεται σε σάκους τριπλής επίστρωσης για να αντιστέκεται στην υγρασία.
Πηγή: scienceillustrated.gr
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.