Το γνωστό forum διανομής πειρατικού και παράνομου υλικού undersec.info, ένα από τα μεγαλύτερα ίσως forum τέτοιου περιεχομένου στην Ελλάδα είναι εδώ και μέρες εκτός λειτουργίας, ενώ οι διαχειριστές του δεν έχουν μέχρι στιγμής εκδώσει καμία ανακοίνωση. Άραγε κινήθηκαν νομικές διαδικασίες εναντίον των  διαχειριστών του forum από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, πραγματοποιείται κάποια μεταφορά (migration) σε άλλον εξυπηρέτη (server) ή αναβάθμιση του υπάρχοντος ή έχει δεχθεί κάποια επίθεση από χάκερ;

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το εν λόγω site, ενώ ερωτηματικά τίθενται όσον αφορά και στη λογική με την οποία τέτοια site κλείνουν στην Ελλάδα. Τί εννοούμε ακριβώς; Ενώ υπάρχουν οι οδηγίες 2001/29/ΕΚ και 2004/48/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα κράτη μέλη, σχετικά με την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, παρατηρούμε κάποια τέτοια site να "κλείνουν" και κάποια άλλα να παραμένουν "ανοιχτά". Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν το όλο θέμα με τα όσα μένουν "ανοιχτά" έχει να κάνει με την αδυναμία εντοπισμού τους και το πρόβλημα είναι τεχνικό ή έχει να κάνει με κάποια πελώρια συμφέροντα και το πρόβλημα είναι ανησυχητικό. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι όταν κλείνει ένα τέτοιο site, ανοίγουν άλλα, πράγμα το οποίο ίσως και να φανερώνει και την αδυναμία απόλυτης προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο.

Η άποψη του ClopYPastE blog περί πνευματικής ιδιοκτησίας είναι ότι εφόσον κάποιος θέλει να  προστατέψει την προσπάθειά του με πνευματικά δικαιώματά αυτό είναι θεμιτό και θα πρέπει να γίνεται σεβαστό από το διαδικτυακό κοινό. Από την στιγμή που δεν γίνεται και κάποιοι τη διανέμουν παράνομα θα πρέπει να υπάρχει ισονομία και οι νομικές διαδικασίες θα πρέπει να είναι ίδιες για όλους!

Είμαστε υπέρ της διανομής περιεχομένου (λογισμικού, ταινιών, τραγουδιών, βιβλίων κ.ο.κ.) στο διαδίκτυο μόνο όμως με τη σύμφωνη γνώμη του δημιουργού τους ή του οργανισμού ή εταιρείας που τον εκπροσωπεί. Για να γίνουμε περισσότερο σαφείς θυμηθείτε τότε την περίπτωση που ο Μίκης Θεοδωράκης συμφώνησε απόλυτα να γίνει η διακίνηση 1000 τραγουδιών του και μέσα από το διαδίκτυο

Κάποιοι ίσως πουν ότι οι δημιουργοί από την πώληση της προσπάθειάς τους κερδίζουν αρκετά καλά χρήματα, γιατί να μην υπάρχει κάποια ανοχή όσον αφορά στο διαδίκτυο και να μπορεί ο κοσμάκης που δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει τα ευρώ που απαιτούνται για να πάει π.χ. στον κινηματογράφο να δει μια ταινία ή να τη νοικιάσει ή αγοράσει, να την κατεβάσει από το διαδίκτυο. Το ίδιο ερώτημα μπορεί να τεθεί όσον αφορά σε ένα τραγούδι, κάποιο βιβλίο, κάποιο λογισμικό κ.ο.κ. Όσο και να τα θεωρούμε εύλογα αυτά το ερωτήματα ειδικά τώρα στην εποχή της οικονομικής κρίσης, και πάλι θα σας πούμε ότι άπτεται της βούλησης του δημιουργού και αν όχι απαραίτητα αυτού, των οργανισμών ή εταιρειών που τους έχει ανατεθεί να προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα.

Μην βιαστείτε και πείτε ότι είμαστε με το μέρος αυτών των εταιρειών και οργανισμών που αν μη τι άλλο κινούνται με γνώμονα το συμφέρον, απλώς προσπαθούμε να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση του δημιουργού και πως θα αισθανόμασταν αν συνέβαινε κάτι τέτοιο χωρίς τη θέλησή μας... 

Υ.Γ.

Η εν λόγω ανάρτηση σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει στην προβολή του συγκεκριμένου forum, αλλά σκοπός της είναι να θίξει ένα αμφιλεγόμενο θέμα που απασχολεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και γενικότερα όλον τον κόσμο.

Έχει δημιουργηθεί και σελίδα του Facebook σχετικά με το κλείσιμο του undersec με τίτλο: "Είμαι κατά του κλεισίματος του Undersec.info

Αν θέλετε πείτε τη γνώμη σας κόσμια. Σχόλια που δεν πληρούν αυτή την προϋπόθεση καθώς και σχόλια που είναι γραμμένα σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!  

Πηγή: me1matia.blogspot.com - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

10 comments

  1. Ανώνυμος είπε,

    Θα έπρεπε οι διαχειριστες του Undersec να βγαλουν ανακοινωση για το τι συμβαινει. Στο κατω κατω υπαρχουν πολλα μέλη που εχουν πληρωσει καποια χρηματα και αν μη τι αλλο περιμενουν μια ενημερωση. Ν.Ρ.

    Posted on 3 Ιανουαρίου 2012 στις 5:17 μ.μ.

     
  2. Ανώνυμος είπε,

    Απλα μπορειτε ευκολα να πειτε αλλα μαλλον ειναι δυσκολο τους λογους πανω κατω οτυς ξερουμε οτι δεν ειναι κλοπη το κατεβασμα ταινιων , βιβλιων , η οτιδηποτε αλλου εφοσον το εχω ηδη αγορασει και απλα το θελω σε ηλεκτρονικη μορφη ειτε γιατι δεν μπορω το κανω scan ειτε γιατι δεν εχω την τεχνογνωσια η απλα την ορεξη και το χρονο να κανω μετατροπη σε αλλου ειδους μοργης αρχεια μουσικης η ταινιων. Εφοσον εχω αγορασει το προιον αυτο εχω καθε δικαιωμα να το εχω και σε ψηφιακη μορφη.
    Τωρα να λεμε παρανομο κατι το οποιο σε υποχρεωνει να δεκτεις ορους και προυποθεσεις που σου απαγορευουν να κανεις κατι παρανομο με τις πληροφοριες που δεχεσαι μεσω αυτου του ιστοτοπου ειναι πιστευω προπαγανδα αν ειναι βαρια λεξη συγγνωμη αλλα ετσι λεγεται.
    Τελειωνω παρανομο ειναι κατι που απλα ΕΙΝΑΙ παρανομο , κατι το οποιο οπως ειπα σε υποχρεωνει να δεκτεις νομικα οτι δεν θα χρησιμοποιηθει για παρανομους σκοπους οτι διαβασεις και υπαρχει γενικοτερα μεσα ειναι σαν να λες οτι μια Υπευθυνη Δηλωση που κανεις και παρουσιαζεις και καταθετεις σε οποιαδηποτε υπηρεσια απο Αστυνομια εως εφορια μπορει να ειναι ψευδης αρα μου λες οτι οποιος κανει μια υπευθυνη δηλωση ειναι κλεφτης , απατεωνας , πολλα ακομα επιθετα και γενικοτερα ειναι Εγκληματιας και παρανομος.
    Αν αυτο λες που αυτο λες τοτε θες καποια βοηθεια απο ειδικους.
    Κλεινω με το οτι δυστυχως εκτος πλεον τις τηλεορασης υπαρχουν παπαγαλακια και προβοκατσια και προπαγανδα στο διαδικτυο οποτε επειδη ειναι ο μονος τροπος που μας εχει απομεινει για την ελευθερη ΜΗ καθοδηγουμενη γνωση υποστηριχτε οτι Ελευθερο , ανοικτο , και μη καθοδηγουμενο και μαθετε μπας και βαλουμε μυαλο.
    Μακρια απο τηλεοραση ειδικοτερα MEGA και SKAI και μακρια απο newsbeast και λοιπα.
    Με το καλο να ανοιξει το undersec και αν υπαρχουν τιποτα νομικοι , δικηγοροι οπως εγω εδω μεσα ας κοιταξουμε λιγο τον εαυτο μας γιατι ευτυχως εμεις μπορουμε να βοηθησουμε την Ελλαδα και δυστυχως δεν το κανουμε γιατι Ξερετε γιατι.
    Τελοςπαντων σταματαω ηδη θα κουρασα ο Νοων Νοειτω.

    Posted on 4 Ιανουαρίου 2012 στις 2:06 π.μ.

     
  3. Ανώνυμος είπε,

    Η πειρατεια σωζει τις τσεπες μας, οι απατεωνες ειναι οι ετερειες που μας τα πουλανε μια περιουσια αυτοι ειναι οι κλεφτες και οχι το undersec kai to kaθe undersec, εδω δεν εχουμε να φαμε και μας κοβουνε και τις λιγοστες ευχαριστισεις
    που εχουμε που για μενα ειναι να κατσω να δω μια ταινια, ε οχι λοιπον δεν θα την αγορασω 20 και 30 ευρω ουτε θα παω να την νοικιασω 3 ευρω για μια μερα, ουτε θα παω σινεμα να σκασω 10 κ 15 ευρω για να δω μια ταινια διοτι η ανεργια και η φτωχια ανθιζει και δεν υπαρχει σαλιο, και ο μονος τροπος για να ξεφυγω λιγο ειναι να δω καμια ταινιουλα κατα τα δικα μου γουστα δεν θα μου το κοψετε και αυτο ρε π....δες γαμω το κρατο σας που εσεις ειστε κλεφτρονια με γαλονια και μας εχετε κατασπαραξει και μετα την πληρωνει ο κοσμακις και θελετε να μας κοψετε και τις μονες ψυχαγωγιες που εχουμε, να πα να γ@#$%%τε. ΖΗΤΩ Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!!!!!!

    Posted on 4 Ιανουαρίου 2012 στις 11:17 π.μ.

     
  4. Ανώνυμος είπε,

    ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ?Έκλεισε το forum διανομής πειρατικού και παράνομου υλικού undersec (;)

    Διαβάστε περισσότερα: http://clopyandpaste.blogspot.com/2012/01/forum-undersec.html#ixzz1iU9Le9AB

    Posted on 4 Ιανουαρίου 2012 στις 12:47 μ.μ.

     
  5. Ανώνυμος είπε,

    οπου να ναι θα σκασει μυτη με νεο ονομα νεο αφεντικο και νεους οχι 1 οχι 2 οχι 3 αλλα 4 σερβερ UNDERSEC NO SECRET HERE!!

    Posted on 4 Ιανουαρίου 2012 στις 12:49 μ.μ.

     
  6. Ανώνυμος είπε,

    ωραία ως εδώ, αλλά όταν ανοίξει ξάνα πως θα το μάθουμε?

    Posted on 4 Ιανουαρίου 2012 στις 2:54 μ.μ.

     
  7. Clopy Paste είπε,

    Αγαπητοί αναγνώστες, για ευνόητους λόγους σας παρακαλούμε να μην γίνονται σχόλια που διαφημίζουν τέτοιου είδους site, γιατί δυστυχώς δεν θα δημοσιεύονται. Το λέμε εξάλλου ξεκάθαρα και στους όρους δημοσίευσης των σχολίων στο blog ("τα σχόλιά σας να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο").
    Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας,
    Εκ της διαχειρίσεως του ClopYPastE blog

    Posted on 4 Ιανουαρίου 2012 στις 10:23 μ.μ.

     
  8. Ανώνυμος είπε,

    Έχει δημιουργηθεί μια σελίδα στο Facebooκ αναφορικά με το κλείσιμο του undersec με τίτλο "Είμαι κατά του κλεισίματος του Undersec.info": http://www.facebook.com/pages/%CE%95%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-Undersecinfo/291838324197543
    Αν θέλετε πείτε τη γνώμη σας.

    Posted on 6 Ιανουαρίου 2012 στις 1:17 μ.μ.

     
  9. Ανώνυμος είπε,

    Σε μια τέτοια περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε, τέτοιες ιστοσελίδες πιστεύω ότι δίνουν σε πολλούς από εμάς τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε προγράμματα και αρχεία που σε καμιά περίπτωση δεν θα αγοράζαμε και μ'αυτή την έννοια επιτελούν θεάρεστο έργο. Είναι, λοιπόν, καταστροφικό το κλείσιμό τους. Να είστε όλοι καλά, είτε συμφωνείτε είτε όχι.

    Posted on 6 Ιανουαρίου 2012 στις 8:33 μ.μ.

     
  10. Ανώνυμος είπε,

    Με κάλυψε ο ''συνάδελφος''

    Σε μια τέτοια περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε, τέτοιες ιστοσελίδες πιστεύω ότι δίνουν σε πολλούς από εμάς τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε προγράμματα και αρχεία που σε καμιά περίπτωση δεν θα αγοράζαμε και μ'αυτή την έννοια επιτελούν θεάρεστο έργο. Είναι, λοιπόν, καταστροφικό το κλείσιμό τους.

    Posted on 6 Ιανουαρίου 2012 στις 10:18 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια