Το Facebook έχει γίνει εθισμός για κάποιους από εμάς και το χρησιμοποιούμε κάθε μέρα όλη μέρα.
Επίσης, έχει γίνει ένα σημαντικό μέσο στις ημέρες μας για πολλούς από εμάς για λόγους διαφήμισης, διασκέδασης, εκμετάλλευσης, γνωριμιών, επικοινωνίας κ.τ.λ.
Παρ' όλα αυτά θα συζητήσουμε πολύ σύντομα μόνο μία από όλες αυτές τις περιπτώσεις. Την επικοινωνία. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το παιδί σας χρησιμοποιεί αυτήν τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ως μέσο επικοινωνίας. Τί θα πρέπει να προσέξει σε αυτό; Τί θα πρέπει να ξέρει γι΄αυτό;
Τί θα πρέπει να ξέρει για το Facebook!
Μαντεύει τα ενδιαφέροντά σας
Το Facebook μαντεύει τα ενδιαφέροντά σας σύμφωνα με αυτά των φίλων σας χωρίς να δώσετε καμιά πληροφορία για τα δικά σας ενδιαφέροντα.
Ο αριθμός τηλεφώνου σας
Ο αριθμός τηλεφώνου σας και άλλες πληροφορίες επικοινωνίας είναι διαθέσιμες στους προγραμματιστές του Facebook. Αυτές οι πληροφορίες μέσω κάποιας κακόβουλης εφαρμογής στο Facebook μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα.
Τοποθεσίες
Τώρα πια μπορείτε να ορίζετε για κάθε σχόλιο, φωτογραφίες κ.τ.λ. μια τοποθεσία. Έτσι μοιράζεσαι με όλο τον κόσμο το που ακριβώς μένεις και σε ποιά μέρη συχνάζεις.
Διαρροή πληροφοριών
Κάποιες εφαρμογές ή παιχνίδια στο Facebook στέλνουν πληροφορίες δικές σας σε τρίτους, γι' αυτό αν ποτέ αναρωτηθήκατε πως βγαίνουν οι διαφημίσεις τώρα ξέρετε. Στέλνονται τέτοιες πληροφορίες σε διαφημιστές, και οι διαφημιστές παρουσιάζουν σε κάθε χρήστη τις κατάλληλες διαφημίσεις.
Συνήθειες
Με το κουμπί "Μου Αρέσει" το Facebook παρατηρεί τις συνήθειές σας και βλέπει με τι ασχολείστε τις περισσότερες ώρες π.χ. σε ποιες ιστοσελίδες σπαταλάτε τον περισσότερο χρόνο σας.
Πρόσφατα στη Γερμανία το κουμπί "Μου αρέσει" θεωρήθηκε παράνομο και επέφερε πρόστιμο που ανέρχεται στα 50.000 ευρώ.
Τί να προσέξει στο Facebook!
Βέβαια δεν είναι δυνατόν να περιορίσουμε την ιδιωτικότητά μας 100% με τις δυνατότητες που έχει το Facebook σήμερα, αλλά ό,τι περνάει από το χέρι μας θα πρέπει να το κάνουμε.
1. Μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για να μπείτε στο Facebook ούτε να δηλώνετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, την αληθινή διεύθυνσή σας και άλλες ευαίσθητες και προσωπικές πληροφορίες.
2. Να χρησιμοποιείτε πάντα τις ρυθμίσεις προσωπικού απορρήτου και να κοιτάτε συνεχώς για λειτουργίες στις ρυθμίσεις που ίσως έχουν προστεθεί ή τροποποιηθεί.
3. Προστατέψτε τις φωτογραφίες σας, ρυθμίζοντας ποιός θα τις βλέπει, μη αναφέροντας με ετικέτες ποιά πρόσωπα βρίσκονται στις φωτογραφίες, σε ποιό μέρος τραβήχτηκαν κ.τ.λ.
4. Περιορίστε την πρόσβαση των επαφών σας, των φίλων σας. Ρυθμίστε τί πληροφορίες θα βλέπει ο καθένας, τί δικαιώματα θα έχει να κάνει π.χ. στον τοίχο σας, στο προφίλ των φίλων σας. Να μην κάνετε οποιονδήποτε φίλο και προτείνεται να προσθέτετε στη λίστα των φίλων σας μόνο πρόσωπα από την οικογένεια, συγγενείς, φίλους, συμμαθητές και όλα αυτά να είναι άτομα που ξέρετε προσωπικά ή έστω γνωρίζετε απο παλιά και έχετε ή είχατε επαφή μαζί τους.
Πηγή: prodefence.blogspot.com
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.