Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Την είδηση της δολοφονίας τού αρχηγού της Αλ Κάιντα ανακοίνωσε με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης μιας μικρής ομάδας Αμερικανών πρακτόρων στο Πακιστάν. Στους δρόμους χιλιάδες Αμερικανοί που πανηγυρίζουν. «Κοσμοϊστορικό επίτευγμα» χαρακτήρισε το θάνατο του Μπιν Λάντεν ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους. Σε επιφυλακή οι ΗΠΑ υπό τον φόβο αντιποίνων.

Όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην πόλη Αμπoταμπάντ του Πακιστάν, 100 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας ότι η σορός του ποντίστηκε στη θάλασσα. Όπως εξήγησε, η μουσουλμανική παράδοση ορίζει ότι η σορός πρέπει να ταφεί μέσα σε 24 ώρες. Δεδομένου ότι καμία χώρα δεν θα δεχόταν να ταφεί στο έδαφός της ο Νο1 καταζητούμενος τρομοκράτης στον κόσμο, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ποντιστεί η σορός του στη θάλασσα. Ο αξιωματούχος δεν ανέφερε πού έγινε αυτό.

Τηλεοπτικά δίκτυα του Πακιστάν που μετέδωσαν μία φωτογραφία του εν μέρει παραμορφωμένου προσώπου ενός πτώματος, που παρουσιάσθηκε ως αυτό του Οσάμα Μπιν Λάντεν, παραδέχθηκαν σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πως πρόκειται για πλαστή φωτογραφία και την απέσυραν.

Πολλά ιδιωτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει τη φωτογραφία. διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για τον αρχηγό της Αλ Κάιντα. «Ήταν πράγματι μια πλαστή φωτογραφία, είχε ήδη κυκλοφορήσει στο Ίντερνετ το 2009» δήλωσε στο AFP ο Ράνα Τζαουάντ, ο επικεφαλής του γραφείου στο Ισλαμαμπάντ του Geo TV, του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού δικτύου στο Πακιστάν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις άνδρες, εκ των οποίων ο αδελφός του και ένας από τους γιους τού αρχηγού της Αλ Κάιντα. Πάντως, πακιστανικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν το πρωί της Δευτέρας ότι οι νεκροί από την επιχείρηση είναι τουλάχιστον 20, αλλά δεν πρόκειται για αμάχους.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ τονίζουν ότι ο θάνατος του Μπιν Λάντεν σηματοδοτεί το τέλος της Αλ Κάιντα, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο υπαρχηγός της οργάνωσης, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι.


Πριν το τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Μπαράκ Ομπάμα ενημέρωσε τηλεφωνικά για τις εξελίξεις τόσο τον προκάτοχό του Τζορτζ Μπους, όσο και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.




Πηγή: news.in.gr

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Λαϊκές Αγορές Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια