Σφιχτό ή μελάτο
Σε 1 λεπτό το αυγό θα είναι μελάτο, ενώ 5 λεπτά περίπου χρειάζονται για να είναι σφιχτό το αυγό.
Εάν όμως δεν είστε του μετρήματος, τότε μπορείτε να το... στριφογυρίσετε (σαν σβούρα)! Το μελάτο δεν μπορεί να κάνει πλήρεις περιστροφές ή κάνει 2-3, ενώ το σφιχτό περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα, εάν το βάλετε σε μια λεία επιφάνεια.
Φρέσκο ή μπαγιάτικο
Οι τρόποι για να μάθετε να ξεχωρίζετε τα φρέσκα αυγά από τα μπαγιάτικα είναι:
1. Κουνάτε απαλά το αυγό. Στο φρέσκο δεν «νοιώθετε» καμία εσωτερική κίνηση. Όσο πιο παλιό το αυγό θα «νοιώθετε» ή θα ακούτε τον κρόκο του να κινείται ελεύθερα.
2. Βάζετε το αυγό μέσα στο νερό. Το πολύ φρέσκο μένει στον πάτο του δοχείου και σε οριζόντια θέση. Το παλιότερο αυγό έχει την τάση να ανασηκώνει την πλατιά του άκρη. Αν δε, επιπλέει, τότε είναι μπαγιάτικο.
3. Σπάτε το αυγό σε επίπεδο πιάτο. Στο φρέσκο αυγό το ασπράδι μένει σφιχτό γύρω από τον κρόκο. Στο παλιότερο αυγό το ασπράδι είναι νερουλό και διαχέεται.
4. Σπάτε το αυγό και κοιτάτε τον θύλακα αέρα που υπάρχει στη μέσα πλευρά από το τσόφλι. Όσο μεγαλύτερος, τόσο πιο μπαγιάτικο είναι.
2. Βάζετε το αυγό μέσα στο νερό. Το πολύ φρέσκο μένει στον πάτο του δοχείου και σε οριζόντια θέση. Το παλιότερο αυγό έχει την τάση να ανασηκώνει την πλατιά του άκρη. Αν δε, επιπλέει, τότε είναι μπαγιάτικο.
3. Σπάτε το αυγό σε επίπεδο πιάτο. Στο φρέσκο αυγό το ασπράδι μένει σφιχτό γύρω από τον κρόκο. Στο παλιότερο αυγό το ασπράδι είναι νερουλό και διαχέεται.
4. Σπάτε το αυγό και κοιτάτε τον θύλακα αέρα που υπάρχει στη μέσα πλευρά από το τσόφλι. Όσο μεγαλύτερος, τόσο πιο μπαγιάτικο είναι.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.