Στις πέντε (17.00 μ.μ.) σήμερα το απόγευμα (22/4/2011) κατευθυνόμουν με την οικογένειά μου προς την παραλία της Κύμης. Φθάνοντας στο περίφημο φανάρι, μετά το Στόμιο, προσπάθησα – λόγω της αντανάκλασης του ηλίου - να καταλάβω εάν είναι πράσινο ή κόκκινο. Διαπίστωσα τελικά ότι δεν δούλευε. Αμηχανία. Να περιμένω, να ρισκάρω τη διάβαση ή να επιστρέψω πίσω. Ευθύς εμφανίζεται ένα περιπολικό, το οποίο όπως διαπίστωσα έως εκείνη την ώρα είχε την αποστολή να περνά τα αυτοκίνητα προς την μία και την άλλη κατεύθυνση. Με πέρασε προς Πλατάνα.
 
Στην επιστροφή μας μετά από μία ώρα ερχόμενος από Πλατάνα προς Στόμιο το φανάρι κλειστό, ακριβώς στις 18.00 μ.μ. Η ίδια αμηχανία. Περίμενα να δω που και εάν βρίσκεται το περιπολικό. Πουθενά. Ένας άλλος διερχόμενος οδηγός πέρασε προφανώς ρισκάροντας. Πλησίασα κοντά και πέρασα και εγώ. Μόλις πέρασα τη διάβαση με τα τσουβάλια σταμάτησα στην άκρη του δρόμου να δω τα χάλια μας.

Πράγματι, διερχόμενο αυτοκίνητο πέρασε από το σβηστό φανάρι, στα είκοσι μέτρα της διαδρομής των τσουβαλιών έβαλε όπισθεν και γύρισε, γιατί ερχόταν άλλο αυτοκίνητο από Πλατάνα προς Στόμιο. Ευτυχώς η προνοητικότητα των δύο οδηγών απέτρεψε τη σύγκρουση. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που έβγαλα με το κινητό μου.

Προφανώς το περιπολικό ήταν προηγουμένως εκεί, γιατί η κίνηση προς το λιμάνι θα ήταν αυξημένη λόγω του απόπλου του «Αχιλλέα» για τη Σκύρο. Φεύγοντας το καράβι έφυγε και το περιπολικό. Ίσως επιστρέψει αργότερα ή όταν συμβεί το μοιραίο.

Είναι όμως γεγονός ότι αυτός ο δρόμος δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι. Ή θα έπρεπε να είχε κλείσει εάν δεν μπορεί η αστυνομία να ρυθμίσει την ασφαλή κυκλοφορία ή να επιλυθεί το πρόβλημα του σηματοδότη και εν πάση περιπτώσει έπρεπε να προβλεφθεί εφεδρικό σύστημα. Το μόνο που δεν μπορεί να συμβεί είναι η διέλευση με κίνδυνο της ακεραιότητας και της ζωής των διερχομένων. Σήμερα, μεγάλη Παρασκευή με μεγάλη έξοδο των εκδρομέων προς την περιοχή μας και τη Σκύρο. Να μην ξεχνάμε ότι η άτυχη κοπέλα ακρωτηριάστηκε πριν από λίγα χρόνια μέρες του Πάσχα.

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες αποτυπώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο την απόλυτη αδιαφορία των υπευθύνων για το πρόβλημα του δρόμου αυτού και γενικότερα το επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής μας. Είμαι βέβαιος ότι αυτής της μορφής οι καταγγελίες δεν τους επηρεάζουν για να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 
Η υπομονή των πολιτών όμως εξαντλείται. Ο δρόμος πρέπει να αποκατασταθεί, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Πέραν από τους εκατέρωθεν θεατρινισμούς, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλει να δρομολογήσει άμεσα σοβαρά και αποτελεσματικά έργα, όχι σαν εκείνα που κατέρευσαν λίγα μέτρα παραπέρα. Ο δρόμος όμως πρέπει και μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια αρκεί να υπάρξει σχετική φροντίδα. Γι' αυτό δεν έχουν δικαιολογία για καμία καθυστέρηση. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους τώρα. Σε λίγο ίσως είναι αργά... 

Τέος δήμαρχος του πρώην δήμου Αυλώνος Ευβοίας Δημήτρης Κατσούλης

Υ.Γ.

Και από τις δύο κατευθύνσεις έχει τοποθετηθεί απαγορευτική πινακίδα, προκειμένου οι υπεύθυνοι να αποποιηθούν τις ευθύνες τους σε περίπτωση δυστυχήματος.


Πηγή: dimitris-katsoulis.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Λαϊκές Αγορές Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια