Απλά καταπληκτική! Παρουσίαση; "Αγγίζει την τελειότητα" (δεν εννοώ σαν τον Τόκο!), Πληρότητα; Υπερπλήπης. Μόνο μία ένσταση, λειτουργική: Στον "Επαγγελματικό τρόπο", κουνάει το ποτήρι πάνω κάτω ενώ χτυπάει. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ και ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ! Αυτό το μόνο που κάνει είναι να μεγαλώσει το ύψος του αφρού και να μειώσει δραματικά την "ωφέλιμη ποσότητα", δηλαδής τον drinkable frappe! Όπως είδα, το μηχανάκι-χτυπητήρι είναι heavy metal, δηλαδή μπλοκέ διαφορικό, τραβάει στην ανηφόρα, κτλ. Οπότε ΔΕΝ θέλει τόσο χτύπημα. Εν κατακλείδι, θα πρότεινα αντικατάσταση της πάνω κάτω κίνησης επι 10-15 sec, με πίεση της απολήξεως του χτυπητηριού στον πάτο του ποτηριού ελαφρώς, και κίνηση κυκλική, σαν να θέλουμε να χτυπήσουμε όλο τον πάτο, για 5-7 sec. Κατα τ' άλλα, ΕΥΓΕ!
Υ.Γ: Ο φραπές εις την εικόνα της ανάρτησης είναι ολίγον τι FAIL. Εξηγούμαι: 1. Η ποσότητα του αφρού είναι 50%. Το ιδανικό είναι 33%. (1/3 αφρός, 2/3 drinkable καϊφές). Θα μπορούσε να είναι και λιγότερο, δηλαδή 25%, αν έχουμε μεγάλα παγάκια μέσα που μας μειώνουν τον χώρο για υγρό καφέ, αλλά τα 2 μειονεκτήματα της δεύτερης περίπτωσης είναι ότι ζεσταίνεται γρηγορότερα από την εξωτερική θερμοκρασία και ότι ο λίγος-χαλαρός αφρός χάνεται γρηγορότερα και γίνεται ξενέρωμα 2. Ο καφές είναι πολύ ελαφρύς. Θέλει κι άλλη ποσότητα καφέ μέσα. (όχι από πάνω από τον αφρό, θα κολλήσει όλος στον αφρό και μόνο θα γεμίσει τον καφέ με πικρά κομματάκια κολλημένου καφέ που εκρήγνυνται στη γλώσσα και χαλάνε τη γεύση. Κάνε άλλο, ούτε 20 cents δε σου βγαίνει). Αν ο καφές δεν έχει γάλα (που ΔΕΝ πρέπει να έχει, αλλιώς πιες ΜΙΛΚΟ)το καλαμάκι που έχουμε μέσα στο ποτήρι, δεν πρέπει να φαίνεται από έξω. Αυτά. Αφήνω να σχολιάσει και κανένας άλλος. Μονότερμα το πήρα
Ο καλύτερος μακράν καφές φραπέ που έχω πιει στη ζωή μου (είμαι 45 ετών και έπινα φραπέ από τα 15 μου χρόνια) ήταν στον Λέντζο,στο Παγκράτι ο οποίος μέσα στο φραπέ έβαζε και ασπράδι αβγού. Δεν έχω πιει στη ζωή μου ποτε καλύτερο φραπέ.
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.
3 comments
Απλά καταπληκτική! Παρουσίαση; "Αγγίζει την τελειότητα" (δεν εννοώ σαν τον Τόκο!), Πληρότητα; Υπερπλήπης. Μόνο μία ένσταση, λειτουργική: Στον "Επαγγελματικό τρόπο", κουνάει το ποτήρι πάνω κάτω ενώ χτυπάει. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ και ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ! Αυτό το μόνο που κάνει είναι να μεγαλώσει το ύψος του αφρού και να μειώσει δραματικά την "ωφέλιμη ποσότητα", δηλαδής τον drinkable frappe! Όπως είδα, το μηχανάκι-χτυπητήρι είναι heavy metal, δηλαδή μπλοκέ διαφορικό, τραβάει στην ανηφόρα, κτλ. Οπότε ΔΕΝ θέλει τόσο χτύπημα. Εν κατακλείδι, θα πρότεινα αντικατάσταση της πάνω κάτω κίνησης επι 10-15 sec, με πίεση της απολήξεως του χτυπητηριού στον πάτο του ποτηριού ελαφρώς, και κίνηση κυκλική, σαν να θέλουμε να χτυπήσουμε όλο τον πάτο, για 5-7 sec.
Κατα τ' άλλα, ΕΥΓΕ!
Posted on 9 Μαρτίου 2011 στις 11:15 μ.μ.
Υ.Γ: Ο φραπές εις την εικόνα της ανάρτησης είναι ολίγον τι FAIL. Εξηγούμαι:
1. Η ποσότητα του αφρού είναι 50%. Το ιδανικό είναι 33%. (1/3 αφρός, 2/3 drinkable καϊφές). Θα μπορούσε να είναι και λιγότερο, δηλαδή 25%, αν έχουμε μεγάλα παγάκια μέσα που μας μειώνουν τον χώρο για υγρό καφέ, αλλά τα 2 μειονεκτήματα της δεύτερης περίπτωσης είναι ότι ζεσταίνεται γρηγορότερα από την εξωτερική θερμοκρασία και ότι ο λίγος-χαλαρός αφρός χάνεται γρηγορότερα και γίνεται ξενέρωμα
2. Ο καφές είναι πολύ ελαφρύς. Θέλει κι άλλη ποσότητα καφέ μέσα. (όχι από πάνω από τον αφρό, θα κολλήσει όλος στον αφρό και μόνο θα γεμίσει τον καφέ με πικρά κομματάκια κολλημένου καφέ που εκρήγνυνται στη γλώσσα και χαλάνε τη γεύση. Κάνε άλλο, ούτε 20 cents δε σου βγαίνει). Αν ο καφές δεν έχει γάλα (που ΔΕΝ πρέπει να έχει, αλλιώς πιες ΜΙΛΚΟ)το καλαμάκι που έχουμε μέσα στο ποτήρι, δεν πρέπει να φαίνεται από έξω.
Αυτά. Αφήνω να σχολιάσει και κανένας άλλος. Μονότερμα το πήρα
Posted on 9 Μαρτίου 2011 στις 11:25 μ.μ.
Ο καλύτερος μακράν καφές φραπέ που έχω πιει στη ζωή μου (είμαι 45 ετών και έπινα φραπέ από τα 15 μου χρόνια) ήταν στον Λέντζο,στο Παγκράτι ο οποίος μέσα στο φραπέ έβαζε και ασπράδι αβγού.
Δεν έχω πιει στη ζωή μου ποτε καλύτερο φραπέ.
Posted on 9 Μαρτίου 2011 στις 11:47 μ.μ.
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.