Στις 27 Ιανουαρίου του 1999, πριν 12 ολόκληρα χρόνια γεννήθηκε επισήμως ο 'Σερβιτόρος της Εύβοιας' (www.servitoros.gr)

Πριν από αυτό φιλοξενούμασταν στον δωρεάν χώρο που μας έδινε τότε ο πάροχος της dialup σύνδεσης, και έτσι ξαφνικά μας ήρθε η ιδέα να αποκτήσουμε domain και hosting. Κόστος τότε;;; ...έψαξα και βρήκα το τιμολόγιο... 236.000 δραχμές για 1 χρόνο!!! 

Τότε δεν ξέραμε τους όρους portal, vortal, ούτε καν το γνωστό in.gr δεν είχε δημιουργηθεί. Απλώς θέλαμε να φτιάξουμε μια σελίδα, τόπο αναφοράς για όλους τους Ευβοιώτες. 

Το όνομα... περίεργο... υποτιμητικό, για πολλούς... και όμως τόσο σοβαρό σαν υπηρεσία. Προσπαθήσαμε να εξυπηρετήσουμε, να σερβίρουμε νέα και πληροφορίες για τον τόπο μας. 

Όλα ήταν ξένα για εμάς στο τομέα της κατασκευής... μάθαμε HTML, FrontPage, μετέπειτα Dreamweaver. Στην αρχή η ιστοσελίδα στηριζόταν στην Ρerl, μετέπειτα ως και σήμερα στην PHP. Ώρες, μέρες, εβδομάδες ολόκληρες να γράφεις κώδικα. Δεν 'βολευτήκαμε' σε έτοιμες δωρεάν λύσεις τύπου PHPnuke, Mambo, (τότε αυτά υπήρχαν διαθέσιμα). Όλα αυτά όμως έφτιαξαν τον 'Σερβιτόρο' ένα ξεχωριστό site. 

Κάναμε και λάθη, δεν ήμασταν τέλειοι, πειραματιστήκαμε, αλλού χάσαμε αλλού κερδίσαμε...

Αυτά τα 12 χρόνια όμως ήμασταν εδώ... όποιος είχε να πει κάτι σοβαρό, σε εμάς έβρισκε έναν δωρεάν χώρο φιλοξενίας της άποψής του, έβρισκε ένα βήμα. Ή 'πράσινος' ή 'μπλε' ήταν ή 'κόκκινος' δεν χρειαζόταν να πληρώσει για να 'ακουστεί'. 

Αυτά τα 12 χρόνια ήμασταν εδώ... για τις επώνυμες καταγγελίες των πολιτών, δεν τις 'θάβαμε' για να κάνουμε τους 'καλούς' στην εκάστοτε νομαρχιακή-δημοτική αρχή. 

Αυτά τα 12 χρόνια ήμασταν εδώ... για τους συλλόγους, δωρεάν ενημέρωναν τον κόσμο για τις εκδηλώσεις τους, άσχετα εάν η εκδήλωση είχε εισιτήριο ή όχι. 

Αυτά τα 12 χρόνια ήμασταν εδώ... για τη νομαρχία και τις δημοτικές αρχές. Η άποψή τους, τα νέα τους, οι εκδηλώσεις τους δημοσιεύονταν δωρεάν και δεν εκδιδόταν τιμολόγιο. 

Αυτά τα 12 χρόνια ήμασταν εδώ... για όλους τους βουλευτές, ανεξαρτήτου χρώματος, βρίσκανε ένα δωρεάν βήμα για να απαντήσουν και να δημοσιεύσουν τις ερωτήσεις τους. 

Αυτά τα 12 χρόνια δεν 'πουλήσαμε' παραπολιτική ...πουλάγαμε μόνο διαφήμιση με τιμοκατάλογο που ήταν δημοσιευμένος. 

Αυτά τα 12 χρόνια που ήμασταν εδώ... δημιουργήσαμε 32000 κείμενα στα τοπικά νέα. (δυστυχώς το αρχείο σώζεται από το 2001) ... 1 λεπτό του ευρώ να είχαμε για κάθε άρθρο θα ήμασταν πλούσιοι... 

Το 2007 το Επιμελητήριο Ευβοίας και ο Ροταριανός Όμιλος Χαλκίδας μας τίμησαν αναγνωρίζοντας την προσφορά μας. 

Η δικιά σας αναγνώριση όμως ήταν μεγαλύτερη. Μας αναγνωρίσατε, με τις επισκέψεις σας και την προτίμηση σας και σας ευχαριστούμε γι' αυτό. 

Από το 2006 χρησιμοποιήσαμε το Google Analytics ένα αξιόπιστο εργαλείο που μετράει την επισκεψιμότητα ενός site. Ή θετικοί ήμασταν στο πρόσημο ή αρνητικοί, τα στατιστικά μας ήταν προσβάσιμα σε όλους με ειλικρίνεια και χωρίς 'πειράγματα'. 

Ας δούμε τα στατιστικά.

Το 2006 προβάλαμε μέσο όρο το μήνα 160.000 σελίδες σε 50.000 επισκέψεις,

το 2007 προβάλαμε 380.000 σελίδες μέσο όρο το μήνα σε 100.000 επισκέψεις,

το 2008 προβάλαμε 700.000 σελίδες μέσο όρο το μήνα σε 180.000 επισκέψεις,

το 2009 προβάλαμε 720.000 σελίδες μέσο όρο το μήνα σε 195.000 επισκέψεις,

το 2010 προβάλαμε 695.000 σελίδες μέσο όρο το μήνα σε 190.000 επισκέψεις. 

Ποτέ μα ποτέ δεν παίξαμε με σλόγκαν τύπου 'είμαστε οι καλύτεροι', όμως είμαι σίγουρος ότι κανένα από τα υπόλοιπα 'ανταγωνιστικά' site δεν ξεπερνά τις 200-250 χιλιάδες εμφανίσεις σελίδων το μήνα. 

Πετύχαμε στην αναγνωσιμότητα, αλλά αποτύχαμε στην 'εμπορικότητα'. Δεν μπορέσαμε να πουλήσουμε επιτυχώς το προϊόν μας. Εδώ ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ!!! 

Η δημοσίευση των στατιστικών, ήταν εργαλείο για αυτόν που τον ενδιέφερε να διαφημιστεί στον 'Σερβιτόρο'. Έβλεπε την επισκεψιμότητα και την αναγνωσιμότητα του site, και αποφάσιζε τις εμφανίσεις του διαφημιστικού του μηνύματος (banner) που θα αγόραζε. Δεν αγόραζε στα τυφλά... 'δώσε 50 και θα σε παίξω κάπου'. Δυστυχώς ορισμένοι το καταλάβαιναν, άλλοι όχι. 

Αυτά τα 12 χρόνια λειτουργούσαμε νόμιμα σαν επιχείρηση, με το ΤΕΒΕ μας, τις περαιώσεις μας, τη ΔΕΗ μας, τον ΟΤΕ μας, και όλα τα λειτουργικά έξοδα μιας επιχείρησης. Δεν λειτουργούμε από το σπίτι μας με μηδέν έξοδα. 

Δυστυχώς τα έξοδα μαζεύονται και τα έσοδα μειώνονται, και βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναστείλουμε τη λειτουργία του 'Σερβιτόρου' επ' αορίστου. 

Θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε και εμείς από το σπίτι μας με μηδέν κόστος. Δεν θα κερδίζαμε όμως κάτι. Όπως προανέφερα και προηγουμένως δεν πουλάμε παραπολιτική, ούτε παίρνουμε χρήματα κάτω από το τραπέζι, πουλάμε διαφήμιση και η διαφήμιση χρειάζεται τιμολόγιο. 

Ίσως είναι καλύτερα... φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι με μια ζηλευτή επισκεψιμότητα και με καμιά ανάμιξη με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. 

Σας ευχαριστούμε όλους ...τους αναγνώστες, τους φίλους που βοήθησαν, τους 'ανταγωνιστές' που έδειξαν αξιοπρέπεια, τους εχθρούς, τους Clopy-Paste ...όλοι σας διαμορφώσατε τον 'Σερβιτόρο'. 

Ίσως εάν αλλάξουν τα πράγματα ξανασυναντηθούμε. 

Σας ευχαριστώ,
Βάθης Αντώνης

Πηγή: servitoros.gr

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια