Αυτό σημαίνει συνδικαλισμός (;)

Posted by Clopy Paste 1 Δεκεμβρίου 2010


15 χρόνια τώρα από τότε δηλαδή που άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο λίγο καλύτερα και να θυμάμαι ότι οι μισές κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα τιμωρούν τις άλλες μισές στον βωμό της ελευθερίας της έκφρασης και των δικαιωμάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ναυτεργάτες. Δεν θα κρίνω αν έχουν δίκιο ή άδικο, αλλά στην τελική ανάλυση δεν κλείνουν τις πόρτες της επικοινωνίας όσων εκτελούν αποφάσεις, αλλά των απλών πολιτών και ανθρώπων που μπορεί να καταστρέφονται οικονομικά με ό,τι αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτό στον κοινωνικό τους περίγυρο!

Φανταστείτε για παράδειγμα τους αγρότες της Κρήτης που με μεγάλο κόπο προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάματο, όσο και αν αυτό φαίνεται μελοδραματικό, να τους αποκλείουν το δικαίωμα να έχουν μια ευκαιρία να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην Αθήνα ή ακόμα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και ουσιαστικά αυτό να αποτρέπεται από εργάτες. Είναι ποτέ δυνατόν;

Ποιός συνδικαλιστής είναι αυτός που παίρνει αποφάσεις και καταστρέφει ανθρώπους και παίζει με τις αγωνίες τους σε βάρος άλλων τις πλάτες; Αυτό σημαίνει συνδικαλισμός;

Με ποιο δικαίωμα γίνονται όλα αυτά; Οι υπόλοιποι δεν έχουν δικαιώματα; Είναι ποτέ δυνατόν να γίνονται αυτά; Θα επιθυμούσα πάρα πολύ να βγει ένας συνδικαλιστής και να δώσει κάποια απάντηση στον αγρότη της Κρήτης που είναι 70χρονών και προσπαθεί να ζήσει από το χωράφι του και αυτός του το αρνείται και τον βυθίζει απλώς στην απογοήτευση και στον θάνατο.

Υ.Γ.

Ο γράφων είναι γόνος αγροτικής οικογένειας

"dgen" για το ClopYPastE blog

Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

2 comments

  1. Ανώνυμος είπε,

    Προφανως στα 15 χρονια που αντιλαμβανεται ο συμπολιτης τον κοσμο ξεχναει το κλεισιμο των δρομων απο τους αγροτες (μιας και προερχεται απο αγροτικη οικογενεια οπως λεει)ουτε τα επεισοδια στο λιμανι του Πειραια απο τους αγροτες της Κρητης που ζητουσαν την συμπαρασταση των ναυτικων.Δυστυχως θα συμφωνησω μαζι του οτι ποτε στην Ελλαδα δεν στηριζει ο ενας κλαδος τον αλλο και ολοι κοιταμε την βολεψη μας.Ειμαι σιγουρος οτι εαν ειχαν ολοι οπτικη επι του θεματος θα τα εβαζαν με το κεφαλαιο και τους πολιτικους που δεν νοιαζονται για κανενα παρα μονο για την παντελονα τους. Υ.Γ Ο γραφων δεν ειναι συνδυκαλιστης ειναι ναυτικος.

    Posted on 1 Δεκεμβρίου 2010 στις 2:01 μ.μ.

     
  2. Ανώνυμος είπε,

    Θα συμφωνίσω με το ναυτικό σε ένα μόνο σημείο οτί διαφώνω με την κατάχρηση του δικαιώματος να εκδηλώνουμε τις διαφωνίες μας εις βάρος των υπολοίπων (σε αυτούς συμπεριλαμβάνω και τον αγροτικό κόσμο). Φανταστείτε αύριο το πρωί να σας έχουν κλήσει την πόρτα σας και να μη μπορείτε να πάτε στην εργασία σας για τον επιούσιο τότε τι θα λέγατε; Τώρα επειδή αναφερθήκατε συγκεκριμένα στους αγρότες της Κρήτης τα τελευταία 15 χρόνια στην αθήνα έκαναν μια πορεία έαν στην οποία τους εκγλόβισαν στο λιμάνι όπου κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να τους αφήσουν να κάνουν τη διαμαρτυρία τους αλλά χωρίς τα τρακτέρ μέσα στην αθήνα. Δεν καταλαβαίνω πως οι ναυτεργάτες τότε συμπαρασταθήκαν τι έκαναν; Γιατί δεν αναφέρεται πως βοηθήσαν τουλάχιστον να μαθαίνουμε τη συνεισφορά των συνδικαλιστών-αγωνιστές στους υπολοίπους. Καλό θα είναι κάποια στιγμή οι συνδικαλιστές να μην παίζουν στις πλάτες του απλού κόσμου σαν τους πολιτικούς. Θυμηθείται λίγο τι καριέρα έχουν ακολουθήσει μεγάλο μέρος αυτών των λεγόμενων συνδικαλιστών!

    Posted on 2 Δεκεμβρίου 2010 στις 8:42 π.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια