Η Δούκισσα γεννήθηκε στον Πειραιά το 1941 και σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να χορεύει και να τραγουδάει, όμως την κέρδισε τελικά το τραγούδι.
Το 1957 έκανε το ντεμπούτο της στη δισκογραφία με το τραγούδι των Στέλιου Χρυσίνη και Χρήστου Κολοκοτρώνη «Με την κοπέλα π’ αγαπώ» ενώ στην πολύχρονη πορεία της στον χώρο της μουσικής συνεργάστηκε με σημαντικούς δημιουργούς (Θόδωρο Δερβενιώτη, Βασίλη Καραπατάκη, Μπάμπη Μπακάλη, Γιάννη Καραμπεσίνη, Στέλιο Μακρυδάκη, Μανώλη Χιώτη, Γιώργο Ζαμπέτα, Γιάννη Σπανό, Ζακ Ιακωβίδη, Γιώργο Κοινούση, Γιάννη Μαρκόπουλο) και τραγούδησε μεταξύ άλλων και τις μεγάλες επιτυχίες «Που πας χωρίς αγάπη», «Άνθρωποι είμαστε», «Αναμνήσεις», «Παλικάρια» και το «Θέλω τα όπα μου».
Οι σημερινές "ταξιδιάρικες νότες" του ιστολογίου ClopYPastE είναι αφιερωμένες στη μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια και θα θέλαμε να την ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας για αυτήν την μεγάλη κληρονομιά που μας άφησε. Δυστυχώς, ο τόπος μας γίνεται ολοένα και πιο φτωχός από την απώλεια αυτών των μεγάλων καλλιτεχνών που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό τραγούδι.
Στο βίντεο που ακολουθεί ακούγονται τα τραγούδια:
1) Και τώρα τι να δώσω (1979 "Δούκισσα 79" Μουσική/Στίχοι: Τάκης Μουσαφίρης)
2) Πεθαίνουμε λοιπόν, δεν το κατάλαβες (1981 "Για σένα ξανατραγουδώ" Μουσική: Σπύρος Παπαβασιλείου Στίχοι: Λάκης Τεάζης)
3) Την ξέρω τη λέξη αντίο (1985 "Συστημένα για τη Δούκισσα" Μουσική/Στίχοι: Τάκης Μουσαφίρης)
4) Άκου με (1984" Λαϊκά για τη Δούκισσα" Μουσική/Στίχοι: Τάκης Μουσαφίρης)
5) Φοβάμαι (1994" Ο έρωτας είναι Έλληνας" Μουσική: Αλέξης Παπαδημητρίου Στίχοι: Μίμης Θειόπουλος)
Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.