Ο 2ος Διαδικτυακός Διαγωνισμός ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ, με τίτλο: «Μοιραστείτε & κερδίστε» είναι γεγονός!

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική διαγωνιστική διαδικασία δημιουργίας ψηφιακής συνθετικής εργασίας, που θα υλοποιηθεί στο διαδίκτυο και στην τάξη, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, από την 15η Δεκεμβρίου 2009 ως και την 30ή Οκτωβρίου 2010, οπότε θα ολοκληρωθεί με την απονομή των βραβείων την πρώτη μέρα του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ «Το μέλλον της μάθησης», στον Πολυχώρο «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά.

Θα συμμετάσχουν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, με την εποπτεία-καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους ή ομάδες μορφωτικών/πολιτιστικών συλλόγων, με την εποπτεία-καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους, δικτυακοί επισκέπτες σαν εθελοντές κριτές καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σαν σχεδιαστές κι επόπτες της όλης διαδικασίας.

Προτροπή του διαγωνισμού είναι: «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας», ζητώντας από τους μαθητές να αναδείξουν αυτό το κάτι από τον τόπο τους, που θα ήθελαν να το μάθουν και οι συμμαθητές τους ως την άλλη άκρη του κόσμου. Έτσι επιβεβαιώνεται κι ο τίτλος του διαγωνισμού: Μοιραστείτε (τη γνώση) & κερδίστε (την πολλαπλασιασμένη)! Οι μαθητές από την Αθήνα, θα μάθουν για τον τόπο των μαθητών από τον Έβρο, την Κάρπαθο, τους Παξούς, την Καστοριά… Οι μαθητές από έναν άλλον τόπο της Ελλάδας θα μάθουν για τόσους άλλους τόπους – τόσων άλλων μαθητών!



Μαθητές και εκπαιδευτικοί, με τη βοήθεια των νέων ψηφιακών συσκευών και μέσων, θα δημιουργήσουν γνώση, θα τη συγκεντρώσουν, θα την ταξινομήσουν, θα τη μετατρέψουν σε ψηφιακή, θα την αναδείξουν διαμέσου του διαδικτυακού μέσου, θα τη μοιραστούν με άλλους!

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Επιστημονική ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη Διάδοση των Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνίας στην εκπαίδευση, στα πλαίσια των καταστατικών της στόχων.

Αποτελεί παράλληλη συνεδριακή εκδήλωση του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ "Το μέλλον της μάθησης", που θα διεξαχθεί στις 30 & 31 Οκτωβρίου 2010, στον Πολυχώρο "Απόλλων" της Νομαρχίας Πειραιά (Πληλίου 1 & Ερμουπόλεως, Καμίνια, κλικ εδώ για να προβάλλει ο χάρτης της περιοχής).

Στους 10 πρώτους νικητές του διαγωνισμού θα απονεμηθούν βραβεία, δηλαδή τα 3 μεγάλα βραβεία του διαγωνισμού– ένα για την κατηγορία δημοτικού, ένα για την κατηγορία γυμνασίου κι ένα για την κατηγορά λυκείου καθώς και άλλα 7 επόμενα βραβεία (3 για δημοτικά, 2 για γυμνάσια, 2 για λύκεια) - κι ακόμα δώρα που θα δωροθετηθούν από τους χορηγούς του διαγωνισμού. Τα δώρα Θα ανακοινωθούν στην πορεία του διαγωνισμού.

Σε όλους τους διαγωνισθέντες θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις συμμετοχής και Έπαινοι εκπαιδευτικής αξιοποίησης του διαδικτύου, ανεξάρτητα από τη θέση που θα καταλάβουν.

Η συμμετοχή για το διαγωνιζόμενο, είναι χωρίς καμιά επιβάρυνση.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Πηγή: diagonismos2010.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια