Η Google ανακοίνωσε το ετήσιο Zeitgeist (στα γερμανικά σημαίνει «το πνεύμα της εποχής»)  της εταιρείας - το οποίο αποτελεί μία ματιά στο 2009 μέσα από τα μάτια όλου του κόσμου στο διαδίκτυο. Το Zeitgeist 2009 προσφέρει μια μοναδική προοπτική των σημαντικών γεγονότων του έτους, καθώς και των τελευταίων τάσεων, η οποία βασίζεται στις διαδικτυακές αναζητήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google παγκοσμίως.

Το εργαλείο Google Zeitgeist προσφέρει τη δυνατότητα να δει κανείς ποια θέματα είχαν ενδιαφέρον σε όλο τον πλανήτη. Οι πιο δημοφιλείς όροι αναζήτησης, σε πάνω από πενήντα χώρες, εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της Google – συμπεριλαμβανομένων θεμάτων όπως: πολιτικοί υποψήφιοι στη Νότια Αφρική, ειδήσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αναζήτηση brands ηλεκτρονικών ειδών στο Χονγκ Κονγκ.

Οι πιο δημοφιλείς όροι αναζητήσης παγκοσμίως για το έτος 2009 είναι:

1.Michael Jackson
2.facebook
3.tuenti
4.twitter
5.sanalika
6.new moon
7.gaga lady
8.Windows 7
9.dantri.com.vn
10.torpedo gratis

Όσον αφορά στην Ελλάδα, οι δημοφιλέστεροι όροι αναζήτησης αφορούν στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, στα ειδησεογραφικά portals, καθώς επίσης και στο YouTube. To facebook φαίνεται ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Ελλήνων χρηστών, με τη διάσημη υπηρεσία video της Google να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, καθώς επίσης και τη δημοφιλή ειδησεογραφική ιστοσελίδα in.gr αμέσως μετά.

Οι πιο δημοφιλείς όροι αναζητήσης στην Ελλάδα για το έτος 2009 είναι :
1.facebook
2.youtube
3.in
4.games
5.lyrics
6.google
7.yahoo
8.video
9.tube
10.msn

Ακολούθως, οι γρηγορότερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνουν τη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook. Παράλληλα, υψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου βρίσκονται και οι ιστοσελίδες και τα blogs με παραπολιτικά σχόλια και ειδήσεις για τα media και τη ζωή των επωνύμων στην Ελλάδα, όπως το troktiko.blogspot.com και το zoogla.gr. Επιπλέον, από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις των Ελλήνων δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι Ελληνικές ταινίες, τα σπορ, και τα διαδικτυακά παιχνίδια. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους όρους αναζήτησης που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος είναι οι διαδικτυακοί χάρτες.

Γρηγορότερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα:
1.facebook
2.troktiko
3.zougla
4.facebook
5.gamato
6.greek movies
7.παιχνίδια
8.maps
9.yahoo.gr
10.sport

Εκτός από το ετήσιο Zeitgeist, το οποίο τονίζει τις κορυφαίες τάσεις του 2009, η Google διαθέτει επίσης και διάφορα εργαλεία που παρουσιάζουν την εικόνα των δημοφιλέστερων αναζητήσεων σε παγκόσμιο ή τοπικό επίπεδο, σε παρελθοντικό ή πραγματικό χρόνο.

Το εργαλείο Google Zeitgeist δεν μπορεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί για να εντοπίσει μεμονωμένους χρήστες, επειδή στηρίζεται σε ανώνυμες, συγκεντρωτικές μετρήσεις αναφορικά με το πόσο συχνά ορισμένα ερωτήματα αναζήτησης εμφανίζονται με τον χρόνο.

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Zeitgeist σε όλο τον πλανήτη, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: google.com/zeitgeist2009











Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια