Έρευνα που έγινε από τα "Ενωμένα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια" (Assocham) της Ινδίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επιχειρήσεις χάνουν περίπου 12,5% της παραγωγικότητας των υπαλλήλων τους επειδή αυτοί ασχολούνται με διάφορα κοινωνικά δίκτυα.
Οι υπάλληλοι γραφείου που ερωτήθηκαν στα πλαίσια της έρευνας (το δείγμα ήταν 4.000 εργαζόμενοι σε ινδικές επιχειρήσεις), απάντησαν ότι περνούν κατά μέσο όρο μία εργάσιμη ώρα την ημέρα σε sites όπως το Facebook, το Orkut, το Myspace και το LinkedIn.
Σύμφωνα με άλλα πορίσματα της ίδιας έρευνας, το 19% των εταιρειών επιτρέπει στους υπαλλήλους του τη χρήση των sites κοινωνικής δικτύωσης μόνο για επιχειρηματικούς σκοπούς, ενώ το 16% επιτρέπει και περιορισμένη προσωπική χρήση.
Μόνο το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η εταιρεία του επιτρέπει την πλήρη πρόσβαση σε sites τέτοιου είδους.
Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι δεν σπαταλούν μόνοι οι εργαζόμενοι στην Ινδία το χρόνο τους στα κοινωνικά δίκτυα. Το δημοτικό συμβούλιο της αγγλικής πόλης Πόρτσμουθ απαγόρευσε το Σεπτέμβριο στους υπαλλήλους του την πρόσβαση στο Facebook, καθώς αποκαλύφθηκε ότι αυτοί περνούσαν κατά μέσο όρο 400 εργάσιμες ώρες το μήνα στο site.
Πηγή: myplaisio.gr
0 comments
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.