Google Street View στην Ελλάδα; Μπα...

Posted by Clopy Paste 15 Μαΐου 2009

Όσοι δεν γνωρίζετε το Google Street View, είναι ευκαιρία να το δείτε. Είναι μια υπηρεσία του Google, που σε συνδυασμό με το Google Maps, σας παρέχει εικονική περιήγηση σε διάφορες πόλεις του κόσμου, με φωτογραφίες υψηλής (σχετικά) ποιότητας. Η περιήγηση γίνεται ακριβώς όπως αν βρισκόσασταν σε ένα αυτοκίνητο και γυρνούσατε μέσα σε μια πόλη. Ό,τι θα βλέπατε αν ήσασταν εκεί, το βλέπετε μέσω του Street View. Για το σκοπό αυτό, το Google χρησιμοποιεί αυτοκίνητα που φωτογραφίζουν καθώς περνούν μέσα από τις πόλεις και συνθέτει τις φωτογραφίες σε πανοραμικά πλάνα.

Είναι ομολογουμένως μια έξυπνη ιδέα, που δεν έχει πολύ καιρό που την έμαθα από γνωστούς και σου παρέχει ένα είδος περιηγητή σε πολλές πχ. ευρωπαϊκές πόλεις (που είναι και πιο κοντά μας). Θέλεις να πας ταξίδι σε μια πόλη; Μπαίνεις στο Street View και έχεις ένα preview του τι θα δεις.

Ωστόσο, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τη χαρτογράφηση των πόλεων της Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Τρικάλων, ζητώντας από το Google και την ελληνική εταιρία ΚΑΠΟΥ Α.Ε. ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ που θα παρέχει τις υπηρεσίες σε συνεργασία με το Google να δώσουν περισσότερες εξηγήσεις/διευκρινήσεις αναφορικά με τον τρόπο που θα χειρίζονται τα δεδομένα, εφόσον πολλά από αυτά αφορούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (πρόσωπα, πινακίδες αυτοκινήτων, σπίτια, κτλ.). Το Google υποτίθεται ότι τις «ευαίσθητες» αυτές περιοχές των εικόνων τις θολώνει, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα, κάτι που λίγο που είδα την υπηρεσία, όντως το εφαρμόζει.

Στην εποχή που ζούμε, όπου τα δεδομένα των πολιτών κόβουν βόλτες από εδώ και από εκεί (λέγε με πχ. ΑΣΕΠ και αποτελέσματα διαγωνισμών, άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες όπως πχ. Facebook ή παρόμοιες), μας πείραξε που το Google και η ΚΑΠΟΥ Α.Ε. θα παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου. Τι φοβάται η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, μη φανούμε σε καμιά φωτό αξύριστοι ή αχτένιστοι ή μήπως δει η Πολεοδομία το αυθαίρετο και τις οποιεσδήποτε αυθαιρεσίες και έρθει να μας κάνει έλεγχο...; Όταν μας σπάζουν τα ... με τα τηλέφωνα οι τράπεζες και μας ζητάνε να αγοράσουμε πιστωτικές κάρτες, κτλ. εκεί δε θα έπρεπε να μας πειράζει που μας ενοχλούνε με αυτό τον τρόπο; Τηλεφωνικό spam... Μια τέτοια υπηρεσία όπως το Street View αποτελεί διαφήμιση για την πατρίδα μας και είναι κρίμα να την κόβεις, έστω και προσωρινά.

Ελπίζω να δώσουν οι εταιρίες ό,τι στοιχεία τους έχουν ζητηθεί ώστε να προχωρήσει το project. Στο κάτω κάτω, μπορεί να δούμε ένα αξιοθέατο στην πόλη μας, που δεν έτυχε να αξιωθούμε να πάμε να το δούμε από κοντά.






Υ.Γ.

Περπατήστε με το Google στους δρόμους του Παρισιού και σε πολλές ακόμη μεγάλες πόλεις ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

-Μπαίνουμε στην σελίδα http://maps.google.com/ μετά πληκτρολογούμε και πάμε Paris, Rome ή Melbounre , NY

-Επιλέγουμε το κίτρινο ανθρωπάκι που έχει πάνω αριστερά στην οθόνη και έχοντας κρατημένο το κουμπί το αφήνουμε πάνω σε έναν κίτρινο/ή μπλε δρόμο!

-Κοιτάχτε! Αφου καθαρίσει η φωτογραφία μπορείτε να πατήσετε πάνω στην πυξίδα (Ν) και να δείτε 360 μοίρες γύρω σας!

-Με τα βελάκια της πυξίδας μπορείτε να...
δείτε και πάνω κάτω! (αν σταθείτε μποστά στον πύργο του Eiffel θα πάθετε πλάκα)

-Τα λευκά βελάκια που εμφανίζονται στο δρόμο είναι διαδρομές που πατώντας πάνω τους μπορείτε να ακολουθήσετε!



Πηγή: lourdas.name

Share/Save/Bookmark

1 Comment

  1. Ανώνυμος είπε,

    η ιδια "αρχη" δεν εδωσε το οκ στο ασεπ να βγαζει φορα παρτιδα προσωπικα στροιχεια των διαγωνιζομενων; μαλλον κανει τον δυσκολο ο προεδρος της "αρχης" για να ανεβασει την τιμη του. αφου ειναι η google μπορει να διαπραγματευτει και να εξασφαλισει τα τρισεγγονα του ο αδεκαστος προεδρος της "αρχης". Πηξαμε στις αρχες και στα ..... ( παραλειπονται τα εννοουμενα).

    Posted on 18 Μαΐου 2009 στις 4:19 π.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια