Πολλοί από εμάς φτάνουμε σε κάποια στιγμή στη ζωή μας σε ένα σταυροδρόμι στο οποίο δεν είμαστε σίγουροι για το ποιος είναι ο κατάλληλος δρόμος που προορίζεται για εμάς. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε «Πώς θα βρω τί θέλω να κάνω στη ζωή μου;». Υπάρχει άραγε κάποια πυξίδα, κάποιος σοφός ή κάποιος γκουρού για να μας το αποκαλύψει; Η απάντηση είναι όχι. Κανένας άλλος δεν μπορεί να μας πει τί θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας. Αυτή είναι μια απάντηση που μόνο εμείς μπορούμε να δώσουμε. Το ενδιαφέρον σε αυτή την ερώτηση είναι ότι η απάντησή της δεν είναι στατική παρά εξελίσσεται μαζί μας. Παρακάτω θα δούμε 16 τρόπους που μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε τί είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε.

1. Εστιάστε στο παρόν και ξεχάστε το μέλλον

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τί θέλετε να κάνετε στο μέλλον είναι να βρείτε τί θέλετε να κάνετε σήμερα. Πολλές φορές αυτές οι ερωτήσεις είναι φορτισμένες με συναισθήματα αγωνίας και προσδοκίες οι περισσότερες από τις οποίες δεν είναι καν δικές σας. Εντάξει, όλοι θέλουμε να γίνουμε σπουδαίοι και να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Και αυτό είναι πολύ όμορφο. Όμως, τελικά, κανένας σπουδαίος άνθρωπος στο παρελθόν δεν ήξερε εκ των προτέρων τί επρόκειτο να κάνει. Οι περισσότεροι απλά έκαναν αυτό που τους ευχαριστούσε, ακολουθούσαν το πάθος τους. Έτσι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αναρωτηθείτε τί είναι αυτό που σας ευχαριστεί σήμερα και να το κάνετε.

2. Μην περιμένετε την απάντηση, βουτήξτε στη ζωή

Μην περιμένετε να βρείτε την απάντηση ώστε να αρχίσετε να κινείστε προς την κατεύθυνση που θέλετε. Ξεκινήστε να δοκιμάζετε και η απάντηση θα έρθει εκ των υστέρων. Θα βρείτε τί είναι αυτό που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας μόνο αφού έχετε αποκλείσει αυτά που δεν θέλετε. Και για να είστε σε θέση να γνωρίζετε τί δεν θέλετε, θα πρέπει να δοκιμάσετε.

3. Συμπεριφερθείτε ασυνήθιστα

Πώς θα βρείτε τί θέλετε να κάνετε στη ζωή σας εάν δεν είστε έτοιμοι να ακούσετε την απάντηση; Και πώς μπορείτε να είστε έτοιμοι να ακούσετε την απάντηση; Είναι απλό, βγάλτε τις παρωπίδες και τα δεδομένα από τη ζωή σας και ανοιχτείτε στις άπειρες δυνατότητες του κβαντικού κόσμου. Πάρτε νέες εμπειρίες, ταξιδέψτε, μιλήστε με καινούργιους ανθρώπους που δεν σας συνέδεε τίποτα στο παρελθόν και εμπλουτίστε τη ζωή σας με νέα δεδομένα και πληροφορίες. Έτσι μόνο θα μπορέσετε να ακούσετε εκείνη τη μοναδική πρόσκληση που θα σας οδηγήσει στον δρόμο σας.

4. Επιδιώξτε τις εκστατικές εμπειρίες

Στη διάσημη ιεράρχηση των αναγκών του Abraham Maslow, η αυτοπραγμάτωση τοποθετείται στην κορυφή της πυραμίδας, αναπαριστώντας την ανάγκη αξιοποίησης των πλήρων δυνατοτήτων ενός ατόμου. Σύμφωνα με τον Maslow, οι εκστατικές (ή υπερβατικές) εμπειρίες παίζουν έναν σημαντικότατο ρόλο στην αυτοπραγμάτωση. 

5. Προκαλέστε τον εαυτό σας

Βάλτε μικρούς στόχους – προκλήσεις στον εαυτό σας, ώστε να τον γνωρίσετε καλύτερα. Γνωρίστε ποιά είναι τα όριά σας. Συνήθως έχουμε μια πολύ λανθασμένη εικόνα για τις δυνατότητές μας και ο μοναδικός τρόπος για να τις ανακαλύψουμε είναι μέσω των προκλήσεων. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρές προκλήσεις, π.χ. να μάθετε κάτι εντελώς καινούργιο ή να κάνετε ποδηλασία σε ένα διαφορετικό περιβάλλον ή να συμπεριφερθείτε με έναν διαφορετικό τρόπο από ό,τι συνήθως. Κάθε πρόκληση που θα κερδίζετε θα σας προσθέτει περισσότερη αυτοπεποίθηση και γνώση για τον εαυτό σας.

6. Να είστε διατεθειμένοι να ανατρέψετε τα πάντα

Εάν αναρωτιέστε τί θέλετε να κάνετε στη ζωή σας, τότε το σίγουρο είναι πως ό,τι κι αν κάνετε ήδη δεν σας καλύπτει. Άρα, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αποπροσκολληθείτε από το γνωστό. Αυτό είναι όντως πολύ πιο εύκολο στα λόγια από ό,τι στην πράξη, αλλά είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βρείτε τον πραγματικό σας δρόμο. Μπορεί τελικά να μην χρειαστεί να αλλάξετε απολύτως τίποτα, δεν έχει σημασία όμως, εσείς πρέπει να είστε έτοιμοι να το κάνετε.

7. Διαχωρίστε τις επιθυμίες σας από τις προσδοκίες των άλλων

Οι γονείς σας προσδοκούσαν για εσάς αυτό που εκείνοι πίστευαν ότι ήταν καλύτερο για εσάς. Και ένα μυστικό αυτογνωσίας… στην πραγματικότητα οι περισσότεροι γονείς με έντονες προσδοκίες στα παιδιά τους προβάλλουν αυτά που οι ίδιοι επιθυμούν για τον εαυτό τους και επειδή πιστεύουν ότι δεν μπορούν πια να τα καταφέρουν, προβάλλουν τις επιθυμίες στα παιδιά τους. Πιθανόν να κάνετε κι εσείς το ίδιο στα δικά σας παιδιά. Είναι σημαντικό όμως να γίνει κατανοητό ότι κανένας απολύτως δεν γνωρίζει καλύτερα από εσάς ποιός είναι ο δρόμος σας. Το πρόβλημα είναι ότι οι προσδοκίες των γονιών, της κοινωνίας, των φίλων κ.λ.π. ενσωματώνονται τόσο πολύ στην προσωπικότητά μας που πολλές φορές νομίζουμε ότι είναι οι δικές μας σκέψεις. Θα χρειαστεί να διαχωρίσετε τη δική σας φωνή από αυτή των άλλων.

8. «Ακούστε» τα συναισθήματά σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τί αισθάνονται ανά πάσα στιγμή. Εάν ρωτήσετε αιφνιδιαστικά κάποιον για το πώς αισθάνεται, το πιο πιθανό είναι ότι θα σας απαντήσει «Καλά είμαι», ή «Χάλια είμαι» ή «Είμαι κουρασμένος» ή οτιδήποτε άλλο που δεν αφορά στα συναισθήματά του. Ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν τί αισθάνονται ανά πάσα στιγμή. Είναι ζωτικής σημασίας να μάθετε να αφουγκράζεστε τον συναισθηματικό σας κόσμο, αφού αυτός είναι η καλύτερη πυξίδα για να σας οδηγήσει στον δρόμο σας.

9. Διαβάστε τις ιστορίες των ανθρώπων που αντιπροσωπεύουν αυτά που αγαπάτε

Πίσω από κάθε επιτυχημένο άνθρωπο κρύβεται μια ανθρώπινη ιστορία. Δεν γεννήθηκε κανείς πετυχημένος και ελάχιστοι βρήκαν τον δρόμο τους στρωμένο. Διαβάστε τις ιστορίες των ανθρώπων που σας εμπνέουν. Οι ιστορίες τους δεν είναι μακριά από την εν δυνάμει δική σας ιστορία.

10. Μην έχετε αγωνία να βρείτε τον έναν και μοναδικό δρόμο

Πολλές φορές έχουμε την αίσθηση ότι πρέπει να βρούμε έναν δρόμο και να τον ακολουθήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής μας. Αυτή είναι μια εντελώς λάθος πεποίθηση. Δώστε στον εαυτό σας την ευελιξία που χρειάζεται ώστε να μπορεί να αλλάξει γνώμη. Για το μόνο πράγμα που μπορείτε να είστε σίγουροι είναι το τί σας ευχαριστεί σε κάθε δεδομένη στιγμή. Το μέλλον μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό. Να θυμάστε ότι στο σύμπαν δεν υπάρχουν ευθείες γραμμές παρά μόνο ελλειπτικές. Να αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας και να του επιτρέπετε να αλλάζει γνώμη.

11. Διαλέξτε ένα βιβλίο στην τύχη

Πηγαίντε σε μια βιβλιοθήκη ή σε ένα βιβλιοπωλείο και αφεθείτε να επιλέξετε το πρώτο βιβλίο που θα τραβήξει την προσοχή σας. Πολλές φορές τα μηνύματα μάς έρχονται με τους πιο απίθανους τρόπους. Και τα βιβλία βρίθουν από μηνύματα…

12. Διαχωρίστε την εργασία από τον σκοπό της ζωής σας

Θα ήταν ευχής έργο αν μπορούσε η εργασία σας να συνδέεται με τον σκοπό της ζωής σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν συμβαίνει. Ή απλά χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να συμβεί. Για να κερδίσετε αυτόν τον χρόνο, πολλές φορές χρειάζεται να κάνετε έναν σαφή διαχωρισμό μεταξύ της εργασίας που θα σας επιτρέψει να βιοπορίζεστε και του σκοπού της ζωής σας.

13.Μην προσπαθείτε να είστε καλύτεροι από τους άλλους. Προσπαθήστε να είστε καλύτεροι από αυτό που ήσασταν μέχρι εχθές

Δεν έχει νόημα να αγωνίζεστε διαρκώς για να είστε οι πρώτοι. Πάντα θα υπάρχει κάποιος καλύτερος. Κι αν καταφέρετε να είστε οι καλύτεροι αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Ο ανταγωνισμός είναι καλός, αλλά είναι προτιμότερο να ανταγωνίζεστε τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να γίνετε καλύτεροι από ό,τι ήσασταν. Αυτό αρκεί για να πετύχετε τα πιο σπουδαία πράγματα στη ζωή σας.

14. Καταργήστε το σκορ

Δεν χρειάζεται να κρατάτε σκορ επιτυχιών – αποτυχιών. Είναι δεδομένο και θεμιτό ότι οι αποτυχίες θα είναι πολύ περισσότερες. Όσοι έγιναν σπουδαίοι πέρασαν μια σειρά από αποτυχίες πριν φτάσουν στο ζενίθ τους. Οπότε, μην δίνετε σημασία στις αποτυχίες, είναι τα απαραίτητα σκαλιά για να φτάσετε στην επιτυχία. Μάθετε από αυτές, αλλά μην τις αφήσετε να προβάλλουν στο μέλλον σας.

15. Παραμείνετε αυθεντικοί

Στην προσπάθειά τους να γίνουν αποδεκτοί, πολλοί άνθρωποι αποποιούνται όλα εκείνα τα στοιχεία που τους κάνουν πραγματικά μοναδικούς. Και όταν χάνουν τη μοναδικότητά τους, τότε, χάνουν και την αξία τους. Οι άνθρωποι θα σας αποδεχτούν καλύτερα εάν είστε αυθεντικοί. Δεν θα σας αποδεχτούν όλοι, αλλά θα σας αποδεχτούν αυτοί που αξίζει να το κάνουν.

16. Είναι ένας κόσμος άπειρων δυνατοτήτων

Συνειδητοποιήστε ότι δεν υπάρχουν όρια σε αυτά που θέλετε να κάνετε. Δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις. Υπάρχουν χιλιάδες δρόμοι, οπότε, χαλαρώστε και απολαύστε τη διαδρομή.

Πηγή: enallaktikidrasi.com - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αναζήτηση Πτήσεων 5 Αναζήτηση Πτήσεων 6 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Ατμοσφαιρική Ρύπανση Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων 4 Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Εκπτωτικά Κουπόνια Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Ενοικίαση Ακινήτων Εφημερεύοντα Βενζινάδικα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΙΚΑ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παραγγελία Φαγητού 4 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων ΟΑΣΑ Αστικές Συγκοινωνίες Ταχυδρομικοί Κώδικες Τηλεφωνικός Κατάλογος Υγειονομικός Χάρτης Υπηρεσίες Πάρκινγκ Αεροδρομίου Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια