Αν σας έλεγαν ότι υπάρχει θέση με ετήσιο εισόδημα 400.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (240.000 περίπου ευρώ), εργασία μόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, διακοπές τρεις μήνες τον χρόνο και καθόλου νυχτερινές βάρδιες ποιά θα ήταν η απάντησή σας;

Kι όμως κανένας πολίτης της Νέας Ζηλανδίας δεν ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με τον γιατρό που προσφέρει τη συγκεκριμένη θέση. Ο λόγος; H τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το ιατρείο.

Συγκεκριμένα, το ιατρείο βρίσκεται στη μικρή απομονωμένη πόλη Tokoroa, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, γεγονός που κάνει τους υποψήφιους γιατρούς να αδιαφορούν για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Από την άλλη, ο 61χρονος Βρετανός χειρουργός Alan Kenny, που προσφέρει τη θέση ζει και εργάζεται στην πόλη των 13.600 κατοίκων, επί 30 χρόνια, δηλώνει πως έχει φτάσει στα όρια του, επειδή δεν βρίσκει βοηθό παρά τα όσα προσφέρει.

Ο γιατρός επίσης αναφέρει στην εφημερίδα New Zealand Herald ότι κατά καιρούς έχουν εργαστεί στο ιατρείο του γιατροί από το εξωτερικό, αλλά οι γιατροί από τη χώρα αρνούνται να εργαστούν στην περιοχή, επειδή είναι απομονωμένη, με ελάχιστες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, ελλιπή πρόσβαση στο διαδίκτυο και ελάχιστες κοινωνικές δραστηριότητες.

Πηγή: enikos.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com - nzherald.co.nz

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια