Τί γίνεται αν βάλετε το χέρι σας σε υγρό άζωτο (;)

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 1 Φεβρουαρίου 2015


Αν ποτέ συμβεί να βρεθείτε μπροστά από ένα δοχείο με υγρό άζωτο, πρέπει να γνωρίζετε πώς θα πρέπει να αντιδράσετε - αν βέβαια το επιθυμείτε.

Για να σας λυθεί λοιπόν κάθε απορία, οι επιστήμονες εργάστηκαν για εσάς. Όπως γράφει το ιατρικό πόρταλ medical daily εδώ, αρχικά θα θέλετε να βυθίσετε το χέρι σας στο υγρό. Προσοχή, θα πρέπει να αντισταθείτε σε αυτή την παρόρμηση. Γιατί; Το υγρό άζωτο αγγίζει επικές θερμοκρασίες Κελσίου, που μπορεί να φτάσει και τους -200, αλλά χάρη σε ένα φαινόμενο που ονομάζεται "Leidenfrost", αυτό είναι εφικτό για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, ώστε να μην παγώσει το χέρι σας τελείως.

Όταν ένα υγρό έρχεται σε επαφή με μια επιφάνεια που είναι πολύ πιο θερμότερη από το σημείο βρασμού του - ας πούμε, μία δεξαμενή υγρού αζώτου και ένα χέρι σε θερμοκρασία δωματίου ή μια σταγόνα νερού σε θερμοκρασία δωματίου - το υγρό δεν βράζει αμέσως.

Για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, κάθεται πάνω σε ένα λεπτό στρώμα ατμού. Γύρω από το χέρι σας, σχηματίζει ένα προστατευτικό γάντι ατμού, το οποίο μονώνει το δέρμα σας από το άζωτο.Υ.Γ. ClopYPastE

Προσοχή: To ClopYPastE blog δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για οποιαδήποτε σωματική ζημιά ή βλάβη προκληθεί από τη χρήση των πληροφοριών της παρούσας ανάρτησης.

Πηγή: newsbeast.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια