Παραθέτουμε το σχόλιο του αναγνώστη πάνω στην ανάρτηση "Σύμφωνα με τα πιστεύω του, ορθώς έπραξε ο πατέρας και αποκεφάλισε τον γιο του...":

"Το ισχυρότερο μέσο χειραγώγησης των λαών ανέκαθεν ήταν οι θρησκείες έως πολύ πρόσφατα που αντικαταστάθηκαν από την τηλεόραση. Για τον Θεό δεν υπάρχει καμία ένδειξη. Για τη θεωρία της εξέλιξης υπάρχουν τουλάχιστον απολιθώματα, που δείχνουν πως τα όντα στη γη δεν ήταν πάντα τα ίδια. Δεινόσαυροι, πτηνά, ψάρια και θηλαστικά ήταν τελείως διαφορετικά, πριν εκατομμύρια χρόνια. Η Ραδιοχρονολόγηση το έχει αποδείξει αυτό ακράδαντα και δεν υπήρχε στα χρόνια του Δαρβίνου. Επίσης, είναι τουλάχιστον αστείο το γεγονός ότι οι πηγές που παραθέτεις από την επιστημονική κοινότητα, είναι του 1988 και μάλιστα αγνώστων και ημίτρελων. (άκου εκεί κανιβαλισμός!)
Κατά τα άλλα είναι πολύ ωραίο το μπλοκ σας, απλά είπα να πω και εγώ την άποψή μου."


Απάντηση:
 
Θα συμφωνήσω με την πρώτη πρόταση του αγαπητού σχολιαστή του άρθρου μου, γιατί δεν θεωρώ την ορθοδοξία θρησκεία. Είναι βασιλεία. Με βασιλιά και νόμους και λαό. Οι δε θρησκείες πράγματι είναι μέσο χειραγώγησης των λαών και από τα ιερατεία, αλλά κυρίως (και πίσω από αυτά) από μια άλλη οντότητα πολύ ισχυρή.
Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα. Για την ύπαρξη του Θεού δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις. Ούτε όμως και για την ανυπαρξία του.  Για την ύπαρξη όμως του Θεού υπάρχουν πολλές ενδείξεις. Άλλον ένδειξη, άλλο απόδειξη. "Όταν κάποιος καρκινοπαθής με 3 μήνες υποσχόμενη ζωή βλέπει στον ύπνο του τον Άγιο Παντελεήμονα και του λέει "Είσαι καλά τώρα" και η μαγνητική τομογραφία το επιβεβαιώνει, αυτό είναι ένδειξη. Δεν είναι απόδειξη για μένα, γιατί μπορώ να φανταστώ χίλιους δύο μηχανισμούς για το εξηγήσω (αυθυποβολή, στρες ασθενείας, αγωνία κ.τ.λ.), για τον ίδιο όμως είναι απόδειξη. Ενδείξεις λοιπόν υπάρχουν πάμπολλες.

Το πρόβλημα με τη θεωρία της εξέλιξης είναι ότι θεωρείται και προβάλλεται (και διδάσκεται) ως ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ. Γι' αυτό ζητάμε αποδείξεις και όχι μόνο ενδείξεις. Ας λεγόταν θρησκεία της εξέλιξης, κι όποιος ήθελε ας την ασπαζόταν. Οι θρησκείες σου ζητούν πίστη, την οποία αν θέλεις παρέχεις. Πριν εξετάσουμε τις ενδείξεις υπέρ της εξέλιξης ας δούμε λίγο ιστορικά την ανθρωπότητα και τη σχέση της με το θείο (Για να κρίνουμε πότε είναι καλύτερα: αν υπάρχει Θεός (ή αν νομίζεις ότι υπάρχει) ή αν δεν υπάρχει).

Σε όλη την Ανθρώπινη Ιστορία δεν υπήρξε ποτέ πριν τους δύο τελευταίους αιώνες πλήρης αθεϊσμός. Υπήρξε μονοθεϊσμός, πολυθεϊσμός, θεϊσμός (αγνωστικισμός), πανθεϊσμός (Σύμπαν-Θεός, Μητέρα Γη κλπ) αλλά ποτέ πλήρης υλισμός - ουμανισμός, όπως σήμερα. Πάντα οι κοινωνίες είχαν κάποιο φραγμό στα ήθη τους, π.χ. ο φόνος του γονιού θεωρείτο κακός, η κλοπή από φίλια πρόσωπα κλπ.

Θυμάμαι μικρός στο μπακάλικο της γειτονιάς άφηναν τα εμπορεύματα έξω το μεσημέρι που έκλεινε και κανείς δεν έκλεβε. Σήμερα δεν φτάνει να τα κλειδώσεις μέσα, χρειάζεσαι και security (Οι στατιστικές δείχνουν ανοδική τάση σε όλα τα εγκλήματα και καθοδική τάση στους πνευματικούς δείκτες της κοινωνίας (π.χ. μόρια εξετάσεων για εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, διδακτέα ύλη στα σχολεία))! Τί φταίει για την κατηφόρα αυτή; Μήπως η αθεΐα; Αν εξελιχθήκαμε τυχαία από την αμοιβάδα, τότε γιατί να μην σκοτώσω, γιατί να μην κλέψω; Ο πιστός στον Θεό δεν θέλει να το κάνει για να μην παραβεί τον νόμο Του. Ο ουμανιστής τι να φοβηθεί; Αφού αυτός είναι "Θεός"; 

Και μιας και το πηγαίνει προς τα εκεί η κουβέντα, και πρέπει να βάζω και σύγχρονες αναφορές από την επιστημονική κοινότητα δείτε που οδηγεί αυτή η σκέψη: Αφού ΕΓΩ είμαι το πιο εξελιγμένο ον, έχω ευθύνη να διαφυλάττω τον πλανήτη. (Αφού τον κατέστρεψες με τον τρόπο ζωής σου, τώρα πρέπει να τον φυλάξεις). Έτσι ο βραβευμένος ως επιστήμων της χρονιάς βιολόγος Έρικ Πιάνκα δήλωσε ότι πρέπει να μειώσουμε τον πληθυσμό της γης για να σώσουμε τον πλανήτη κι ότι ο Ebola και το AIDS δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά, χρειαζόμαστε κάτι αερομεταφερόμενο όπως ο Ebola-Reston!

Τα ίδια και ο Ted Turner, ιδιοκτήτης του CNN  και μεγαλογαιοκτήμονας θέλει να πεθάνουν τα 6 δις για πράσινους σκοπούς. Ο δε πρίγκηπας Φίλιππος (σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ) δήλωσε ότι θα ήθελε να μετενσαρκωθεί σε θανατηφόρο ιό για να σώσει τη Γη (με κεφαλαίο) από το πρόβλημα, άνθρωπος. Ακόμη και ο πολύς Bill Gates (εμφανίστηκε σε βιντεάκι) ανέφερε ως μια από τις λύσεις για τη μείωση της παραγωγής CO2 τη μείωση του ανθρωπίνου πληθυσμού. Αφήνω τις πλάκες του θανάτου στο Έλμπερτον της Πολιτείας της Τζώρτζια για όποιον θέλει να ψάξει.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η γραμμή στην επιστημονική κοινότητα δεν άλλαξε από το 1988. Αφού αυτοί οι "ημίτρελοι" έχυσαν το δηλητήριό τους στους μαθητές τους, τώρα οι μαθητές έγιναν καθηγητές. Τί θα πάρετε από κακό κόρακα;

Απόδειξη για τη Θεωρία της Εξέλιξης;

Θα προσπαθήσω σε λίγες αράδες να σκιαγραφήσω την πλάνη που επικρατεί όσον αφορά στην επιστημονικότητα της Θεωρίας της Εξέλιξης. Αυτό κανονικά απαιτεί πολύ χώρο για να αναπτυχθεί, αλλά θα επικεντρωθώ μόνο σε ό,τι θίχτηκε.

Ο ίδιος ο Δαρβίνος είχε γράψει στο "The origin of The Species" "If my theory be true, numberless intermediate varieties, linking most closely all of the species of the same group together must assuredly have existed" (σελ. 416/1148 εκδ. bookeen.pdf) (Δηλαδή, εάν η θεωρία μου είναι αληθής, αμέτρητα απολιθώματα ενδιάμεσων ειδών συνδέοντας τα πλησιέστερα ήδη έχουν οπωσδήποτε υπάρξει). Πάντως σήμερα, 152 χρόνια μετά, εκτός από μερικές απάτες (Nebraska man, Piltdown man) και παρεξηγήσεις (π.χ. Αρχαιοπτέρυξ, Νεάντερταλ) δεν έχει βρεθεί ΚΑΝΕΝΑ. Και είναι τόσο ενοχλητική αυτή η έλλειψη για τους υποστηρικτές της θεωρίας που αναγκάστηκαν να τη διορθώσουν με τη λεγόμενη "Διασταδιακή εξέλιξη" (Punctuated Equilibrium). Κύριοι εκφραστές της θεωρίας αυτής είναι ο Stephen Jay Gould του Harvard και ο Νiles Eldredge του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας (Και αυτοί άγνωστοι είναι; Tότε πρέπει να αναφέρομαι μόνο στον Steven Hawking, στον Einstein και στον Νεύτωνα). 

Με λίγα λόγια, αφού δεν βρίσκουνε ενδιάμεσα στάδια (δηλ. ψάρι με πόδια ημιτελή, σαύρα με ημιτελή φτερά, θηλαστικό με τάσεις να γίνει νυχτερίδα κλπ) δεν μπορούν καν να διανοηθούν ότι η εξέλιξη(η μακροεξέλιξη, θα εξηγήσω παρακάτω) δεν έγινε, αλλά συμπεραίνουν ότι έγινε με άλματα χωρίς να αφήσει δηλαδή απολιθώματα από ενδιάμεσα είδη! Δηλαδή πώς; Ο δεινόσαυρος έκανε 4 αυγά και από το 1 βγήκε πουλί; Ή μήπως μια λέαινα γέννησε 3 λιονταράκια και ένα αρκουδάκι; Για να καταλάβω δηλαδή.

Το ότι βρέθηκαν κάποια ζώα που δεν είναι όπως σήμερα δεν σημαίνει και ότι προήλθαν από διαφορετικά γένη ζώων. Εδώ είναι το κλειδί της παρεξήγησης. Κανείς δεν λέει ότι η εξέλιξη δεν υπάρχει εντός των γενών. Αυτό είναι παρατηρήσιμο και επιστημονικά αποδεδειγμένο. Όλοι ξέρουν ότι κάποιο άγριο σκυλί ή λύκος είναι ο πρόγονος των σημερινών 200+ ρατσών σκυλιών. Αυτό είναι μικροεξέλιξη ή διαφοροποίηση των ειδών. Αυτό το δεχόμαστε όλοι. Αλλά πως επεκτείνεις αυτήν την παρατήρηση σε όλη τη χλωρίδα και την πανίδα; Πώς η αμοιβάδα έγινε άνθρωπος; Αυτό είναι μακροεξέλιξη και η αποδοχή του απαιτεί πίστη. Εντάξει, οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν σχεδόν όλοι, κάποια ζώα προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες του περιβάλλοντος, αλλά πάντα χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το DNA τους. Ποτέ δεν παρουσιάστηκε "ευεργετική" μετάλλαξη που να κάνει άλλου γένους ζώο. Η φυσική επιλογή (που τόσο επικαλείται η θεωρία της εξέλιξης) είναι αμείλικτη. Κάθε "λάθος" πληρώνεται με αφανισμό.

Προσθέτω και μια ανακάλυψη που τάραξε την κλασσική κοσμοαντίληψη μέσω της θεωρίας της εξέλιξης για να μην μένει η εντύπωση ότι όλα τα απολιθώματα δείχνουν ...εξέλιξη. Τον Νοέμβριο του 2010 ερευνητές του Ohio University βρήκαν μια γαρίδα θαμμένη σε ασβεστόλιθο ηλικίας 350 εκατομμυρίων ετών, απ' ό,τι είπαν (1). Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι η γαρίδα ήταν ίδια με τις σημερινές (ξέχασε να εξελιχθεί φαίνεται) και το δεύτερο ότι περιείχε μη-απολιθωμένο μυικό ιστό στην ουρά. Κατά μία έρευνα ο ιστός στις συγκεκριμένες συνθήκες δεν μπορεί να διατηρηθεί για πάνω από 50.000 χρόνια. Πώς λοιπόν διατηρήθηκε για πάνω από 350 εκατομμύρια χρόνια; Ή μήπως δεν ήταν τόσα; Έτσι ερχόμαστε στο τελευταίο μέρος που έχει να κάνει με τη ραδιοχρονολόγηση. 

Πριν δούμε πόσο ...βοήθησε τη Θεωρία της Εξέλιξης ας δούμε λίγο πως λειτουργεί η μέθοδος (ας εξετάσουμε τη μέθοδο με τον C14). Σήμερα στην ατμόσφαιρα υπάρχει 0,000756% C14. Λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας κάποια άτομα Ν14 χάνουν 1 πρωτόνιο και μετασχηματίζονται σε C14. Αυτός είναι ραδιενεργός που σημαίνει ότι αν πάρουμε 1 γραμμάριο σε 5.730 χρόνια θα έχουμε μισό γραμμάριο, υπό την προϋπόθεση ότι ο ρυθμός διάσπασης θα μείνει σταθερός. Όμως, έχει ανακαλυφθεί (2) ότι δεν είναι και τόσο σταθερός, αλλά εξαρτάται, για κάποιο λόγο, από την ηλιακή δραστηριότητα. Συνεπώς, τα 5.730 χρόνια δεν είναι πάντα τόσα, αλλά θα μπορούσε κάποτε να ήταν 57.000 ή 500 χρόνια. Ποιός ξέρει; Κανείς δεν ήταν εκεί!

Επίσης, δεν ξέρουμε αν το ποσό στην ατμόσφαιρα ήταν πάντα 0,000756 ή 2% ή 0%! Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα; Οι επιστήμονες απαντούν ότι κάνουν calibration με γνωστά αντικείμενα (π.χ. αρχαία ταφικά κτερίσματα) και το εφαρμόζουν σε όλο το μήκος του χρόνου. Αυτό δεν μπορεί αν εφαρμοστεί όμως για 20.000 - 30.000, γιατί δεν υπάρχει τέτοιο γνωστό αντικείμενο! Ας μην δεχόμαστε λοιπόν άκριτα ό,τι λένε οι επιστήμονες για ηλικίες, αλλά να τα περνάμε από κριτική σκέψη πρώτα. Πώς να εμπιστευτώ τη ραδιοχρονολόγηση, όταν μια φώκια που μόλις σκοτώθηκε χρονολογήθηκε με C14 2.900 ετών; Ή με το Vollosovitch-1 μαμούθ που μετρήθηκε ως 29.500 ετών το εμπρός τμήμα και 44.000 ετών το πίσω τμήμα;

Τέλος, ο C14 δεν έχει να κάνει με εκατομμύρια χρόνια, αλλά μετράει μέχρι 40.000 περίπου (απλά είναι ο πιο γνωστός). Για τα πετρώματα χρησιμοποιείται η μέθοδος K-Ar (Καλίου - Αργού) που έχει παρόμοια λογική, αλλά παρόμοια προβλήματα: τις πέτρες από ηφαίστειο που εξερράγη τον περασμένο αιώνα (στα ηφαίστεια "μηδενίζεται" το κοντέρ) τις έβγαλε ...εκατομμυρίων ετών! Εγκυκλοπαιδικά θα αναφέρω ότι ο τρόπος χρονολόγησης που χρησιμοποιείται κατά κόρον είναι ο της γεωλογικής στήλης με τη χρήση των index fossils (απολιθώματα-κλειδιά). Αφού "ξέρουμε" ότι η εξέλιξη έγινε και μάλιστα με αυτή τη σειρά, άρα κάθε ζώο που ανακαλύπτουμε σε κάποιο βάθος ανήκει στην περίοδο που τοποθετήθηκε αυτό το στρώμα. Αλλά και αντίστροφα, αν βρούμε κάποιο οστό σε κάποιο στρώμα "ξέρουμε" ότι έζησε εκείνη την περίοδο, οπότε και οι πέτρες που το περιβάλλουν έχουν την ίδια ηλικία. Αυτό όμως λέγεται circular reasoning (ή φαύλος κύκλος καθ' ημάς) γιατί για να χρονολογήσουμε τα οστά χρησιμοποιούμε τις πέτρες και για να χρονολογήσουμε τις πέτρες χρησιμοποιούμε τα οστά. Σκεφτείτε το!

Ευχαριστώ για το σχόλιο, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να αναπτυχθώ περισσότερο. Περιμένω και άλλες αντιρρήσεις!

Επισημειώσεις:

(1) (Kent State University press release 9/11/2010) Professors Study Oldest Fossil Shrimp Preserved with Muscles
(2) The mystery of the Varying Nuclear Decay Constant (Physics World - Purdue University http://physicsworld.com/cws/article/news/36108)

"Βουρδουνάρης" για το ClopYPastE blog

Share/Save/Bookmark

2 comments

  1. manos_tzatz είπε,

    http://mavro-oxi-allo-karvouno.blogspot.com/2011/08/blog-post_30.html

    Στο παραπάνω λινκ η απάντηση στον παραπάνω σχολιαστή, τα λεγόμενα του οποίου δείχνουν σαφή άγνοια για το περιεχόμενο και τη λογική της ίδιας της θεωρίας της εξέλιξης. Επίσης αναλύεται το θέμα της ραδιοχρονολόγησης και καθίσταται σαφές πως οι αριθμοί 57,000 χρόνια, 5,730 χρόνια και 500 χρόνια, που παρουσιάζονται ως πιθανές διακυμάνσεις στους χρόνους ημιζωής του C-14 είναι απόλυτα γελοίοι και προφανώς εξυπηρετούν μόνο την δημιουργία εντυπώσεων.
    Θα παρακαλούσα σε αναδημοσίευση.

    Posted on 30 Αυγούστου 2011 στις 9:35 μ.μ.

     
  2. Ανώνυμος είπε,

    Φίλε μου συγνώμη αλλα το άρθρο σου είναι το άρθρο ενός άσχετου που δεν ξέρει πραγματικά τι του γίνετε και προσπαθεί κακόπιστα να κρίνει αυτά που δεν ξέρει. Δεν θα ασχολήθώ με τα επιστημονικά σου επιχειρήματα μια και είναι τελείως ανυπόστατα, κακόβουλα και απλά όλα μα όλα λάθος. Θα σταθώ μόνο στο θέμα της ηθικής. Ο άθεος λοιπόν, αναλαμβάνωντας την ευθήνη των πραξεών του και έχοντας ένα καθαρό μυαλό, θα επιλέξει την ηθική ως μαι συμπεριφορά η οποία θα τον βοηθήσει να ζήσει σε αρμονία με τους γύρω του και τον ευτό του. Θα το κάνει, όχι γιατί φοβάται ότι θα τον τιμωρήσει μεταθάνατον ένας κακός θεός αλλά γιατί το θέλει ο ίδιος. Ο θρήσκος θα το κάνει λες γιατί φοβάται τον θεό. Η ιστορία δυστηχώς σε διαψεύδει. Όλοι αυτοί που αιματοκύλησαν τον κόσμο ήταν και είναι θρήσκοι. Εξάλου αυτοί δεν αναλαμβάνουν την ευθήνη των πραξεών τους, ο θεός και ο διάολος είναι υπεύθηνοι για όλα, ακόμα και για τις πράξεις τους. Άσε που μετά τραβάνε και μια άφεση και άντε γεια. Από ένα θρησκευώμενο λοιπόν και ένα άθεο, η κοινή λογική καταλαβαίνεις που οδηγεί. Σου εύχωμαι καλή τύχη στο ξεμπέρδεμα του κουβαριού που έχεις στο μυαλό σου.

    Posted on 1 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:09 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια