Παρακάτω παραθέτονται κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για τα κινητά που σε κάποιους ίσως είναι άγνωστες:

1. Ο αριθμός ανάγκης για όλον τον κόσμο είναι: 112. Αυτός ο αριθμός μπορεί να πληκτρολογηθεί ακόμη και αν το κινητό σου είναι μπλοκαρισμένο.

2. Κλείδωσες το αυτοκίνητο ξεχνώντας τα κλειδιά μέσα ενώ βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι όπου φυλάς άλλα; Θα τηλεφωνήσεις με το κινητό σου σε κάποιον στο σπίτι ο οποίος θα πλησιάσει στο τηλέφωνο το control των κλειδιών και εσύ το κινητό σου στην πόρτα του αυτοκινήτου και αμέσως θα ανοίξουν οι ασφάλειες. Το ίδιο ισχύει και για το πορτμπαγκάζ.

3. Τί να κάνεις αν σου έκλεψαν το κινητό; Οι έμποροι κινητών διατηρούν κρυφή αυτήν την πληροφορία ώστε ο κλέφτης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας και να καταναλώνει και παράλληλα, το θύμα της κλοπής, να αγοράσει άλλο κινητό και να συνεχίσει και αυτό να καταναλώνει. Είναι ανάγκη να αποκτήσεις το serial number του κινητού σου. Πληκτρολόγησε *#06# και στην οθόνη σου θα εμφανιστεί ένας κωδικός. Αυτός ο κωδικός, μοναδικός στον κόσμο, είναι το serial number του κινητού σου. Σημείωσέ τον και φύλαξέ τον κάπου. Αν σου κλέψουν το κινητό, ειδοποίησέ τον παροχέα σου και δώστου αυτό τον αριθμό. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σου θα μπλοκαριστεί τελείως ακόμη και αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM. Πιθανόν να μην ανακτήσεις το κινητό σου, αλλά τουλάχιστον θα έχεις τη βεβαιότητα ότι ο κλέφτης δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ. Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι ότι αν όλοι το εφαρμόσουμε αυτό, η κλοπή κινητών είναι κάτι το τελείως άχρηστο.


4. Θέλεις να καλέσεις κάποιον και να μην εμφανιστεί ο αριθμός σου; Πληκτρολόγησε τον κωδικό #31# πριν από το νούμερό του!

5. Αν σε καλούν και η γραμμή είναι κατειλημμένη μπορείς, πληκτρολογώντας στο κινητό σου την εντολή *43# και το πλήκτρο κλήσης (π.χ. πράσινο ακουστικό), να ενεργοποιήσεις την αναμονή και κράτηση κλήσεων! Αν θέλεις να την απενεργοποιήσεις πατάς #43#.

6. Τί μπορούμε να κάνουμε στην περίπτωση που δε θέλουμε να κλείσουμε το κινητό μας, αλλά θέλουμε να δείχνει όλη την ώρα κατειλημμένο; Μπορούμε να δώσουμε την εντολή δικτύου *21* (πρόθεμα κάποιου τηλ.) # (π.χ. *21*6945#). Αν δώσουμε ολόκληρο κάποιο αριθμό, τότε θα γίνεται πάντα προώθηση σ’ αυτόν τον αριθμό και όποτε απαντάται η κλήση μας θα χρεωνόμαστε και εμείς. Η παραπάνω προώθηση απενεργοποιείται πολύ απλά πληκτρολογώντας #21#.


Πηγή: ClopYPastE.gr

Share/Save/Bookmark

3 comments

  1. Ανώνυμος είπε,

    Το *3370# ΔΕΝ ισχύει για όλα τα κινητά και επίσης ΔΕΝ σου δίνει πρόσθετο 50% μπαταρίας-αυτό είναι λάθος όσο δεν πάει! Το μόνο που κάνει ο αυτός ο κωδικός είναι να ενεργοποιεί μια λειτουργία σε ΝΟΚΙΑ τηλέφωνα και μόνο η οποία ονομάζεται Enhanced Full Rate Codec (EFR). Αυτή η λειτουργία ουσιαστικά κάνει το κινητό να έχει καλύτερη ποιότητα ήχου αλλά ΜΕΙΩΝΕΙ την ζωή της μπαταρία κατά 5%. ο κωδικός #3370# απενεργοποιεί το EFR και κερίζετε 5% μπαταρίας αλλά χειρότερη ποιότητα ήχου.

    Δεν σημαίνει όμως ότι αν η μπαταρία έχει αδειάσει δίνοντας την απενεργοποίηση του EFR θα γεμίσει 5%. Απλά στις κλήσεις ομιλίας (όπου η κατανάλωση της μπαταρίας είναι η μεγαλύτερη) λόγω της χαμηλής ποιότητας ήχου η μπαταρία δεν θα εξαντλείται τόσο γρήγορα.

    Κάντε μια έρευνα στο internet πριν δημοσιεύετε τέτοιου είδους "επιστημονικού" περιεχομένου.

    Πάντα φιλικά
    Αναγνώστης

    Posted on 23 Ιουλίου 2009 στις 12:50 μ.μ.

     
  2. clopyandpaste είπε,

    Ανώνυμε:
    Σας ευχαριστούμε πολύ για τη διόρθωση!

    Κάποιες φορές εν τη ρύμη της αναδημοσίευσης πραγματοποιούνται τέτοιου είδους λάθη, παρόλα αυτά η γενικότερη πολιτική του blog ClopYPastE είναι να πραγματοποιεί κάποια στοιχειώδη έρευνα πριν αναδημοσιεύσει κάτι.

    Υ.Γ.

    Κατόπιν έρευνας διαπιστώσαμε ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα διαδικτυακό αστείο, γι' αυτό και αποφασίσαμε να το αφαιρέσουμε από το post. Το ορθό είναι:

    *3370# This Nokia code activates Enhanced Full Rate Codec (EFR) - Your Nokia cell phone uses the best sound quality but talk time is reduced my approx. 5%

    #3370# Deactivate Enhanced Full Rate Codec (EFR)

    Σβησμένη ενότητα:

    Εξαντλήθηκε η μπαταρία του κινητού σου; Όλα τα κινητά έχουν μια ρεζέρβα φόρτωσης της μπαταρίας τους που, πληκτρολογώντας *3370#, αυτόματα ενεργοποιείται δίνοντάς σου ακόμη και 50% πρόσθετο γέμισμα. Όταν θα επαναφορτίσεις το κινητό σου, αυτόματα θα επαναφορτιστεί και η ρεζέρβα.

    Posted on 23 Ιουλίου 2009 στις 1:32 μ.μ.

     
  3. Ανώνυμος είπε,

    Επίσης να προσθέσω ότι το #2 είναι μεγάλη μούφα. Η διαδικασία όπως πρειγράφεται στην ουσία υποστηρίζει ότι το κινητό θα μεταδώσει το σήμα του κοντρόλ σαν να ήταν ακουστικό σήμα (που δεν είναι), και το κινητό του οδηγού θα το αναπαραγάγει στην άλλη άκρη όπως κάνει και με τον ήχο. Προφανώς τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του control ουδεμία σχέση δεν έχουν με τα ακουστικά κύματα, και επίσης ουδεμία σύζευξη δεν μπορούν να έχουν με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπουν τα κινητά.
    Το κινητό στην ουσία μπορεί να λάβει ήχο, να τον μετατρέψει σε ηλεκτρομαγνητικό κύμα κατάλληλα διαμορφωμένο, να το εκπέμπψει, και μετά να ακολουθησει την αντίστροφη διαδικασία. Δεν μπορεί να κάνει το ίδιο με τα σήματα του control.

    Posted on 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:07 π.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια