Ο σημερινός άνθρωπος ταυτίζει, τις περισσότερες φορές, την ευτυχία με την απόκτηση υλικών αγαθών και την οικονομική ευμάρεια. Αν και δεν μπορούμε να αδικήσουμε όσους σκέφτονται έτσι, εντούτοις, είναι σε όλους γνωστό πως η πραγματική ευτυχία κρύβεται στην απόλαυση των μικρών και καθημερινών στιγμών.

Αυτό αποδεικνύει και η «μέθοδος των 3 δευτερολέπτων» του Τσέιντ Μενγκ Ταν, πρώην μηχανικού της google, ο οποίος προσπαθεί να περάσει το μήνυμα πως όταν αφιερώνεσαι έστω και για λίγα δευτερόλεπτα σε κάτι που σου αρέσει και το απολαμβάνεις, κάνεις σταθερά βήματα προς την ευτυχία. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον Μενγκ Ταν, ο εγκέφαλός μας εκπαιδεύεται, ώστε να αισθάνεται ευτυχισμένος.

Η μέθοδός του είναι πολύ απλή και αποτελεσματική όπως λέει ο ίδιος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιδιώκετε μικρές στιγμές απόλαυσης μέσα στη μέρα, όπως για παράδειγμα να αγοράσετε τον αγαπημένο σας καφέ, ή να ζήσετε πραγματικά τη δροσιά του νερού που σας ξεδιψάει. Αυτά τα λιγοστά δευτερόλεπτα, αν είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στην στιγμή και ευγνώμονες για αυτό που ζείτε, θα προκαλέσουν στον εγκέφαλό σας το αίσθημα της ικανοποίησης και της ευτυχίας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με ό,τι σας ευχαριστεί και μπορεί να σας γεμίσει με την αίσθηση της πληρότητας.

Επομένως, καλά είναι τα επιτεύγματα, τα χρήματα και η επιτυχία, αλλά η πραγματική και ουσιαστική ευτυχία είναι θέμα… δευτερολέπτων!

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια