Ένας χωρισμός είναι οπωσδήποτε μια δύσκολη κατάσταση και πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν την απαραίτητη δύναμη να τον διαχειριστούν. Ο καθένας μας έχει, βέβαια, τον δικό του τρόπο να αντιμετωπίσει έναν χωρισμό, όμως κάποια πράγματα είναι δεδομένα για όσους είναι δυνατοί και καταφέρνουν να μείνουν «αλώβητοι» και να βγουν από όλο αυτό πιο σίγουροι για τον εαυτό τους.

1. Δεν πιστεύουν πως δεν αξίζουν να αγαπηθούν επειδή δεν λειτούργησε μια σχέση

Το γεγονός ότι μια σχέση διακόπηκε, δεν σημαίνει πως δεν αξίζει κάποιος να αγαπηθεί. Η αξία του δεν καθορίζεται ούτε από τις συνθήκες της σχέσης που υπήρχε, ούτε από τη γνώμη του άλλου. Η αυτοεκτίμηση παίζει πάντα μεγάλο ρόλο για να μπορέσει κανείς να ξεπεράσει έναν χωρισμό.

2. Δεν μεταφέρουν τον χωρισμό στην επόμενη σχέση τους

Τα δυνατά άτομα δεν μπερδεύουν τις σχέσεις. Δεν κουβαλάνε μαζί τους τα αρνητικά συναισθήματα που δημιουργήθηκαν από τον χωρισμό, μολύνοντας και την επόμενη σχέση που μπορεί να συνάψουν. Σβήνουν το παρελθόν και ανοίγουν την καρδιά τους σε έναν άνθρωπο καινούριο και διαφορετικό.

3. Καταλαβαίνουν ότι πρέπει να δοθεί ένα οριστικό τέλος

Δεν αναλώνονται σε συνεχείς κουβέντες και συζητήσεις με το άτομο που είχαν σχέση. Δεν επιδιώκουν την επικοινωνία, άσχετα αν τη θέλουν. Δεν στέλνουν μηνύματα αργά τη νύχτα, που οι αντιστάσεις τις περισσότερες φορές είναι «χαλαρές». Αντιθέτως, αντιλαμβάνονται πως η σχέση έχει τελειώσει και οτιδήποτε άλλο μόνο πίσω μπορεί να τους πάει.

4. Δεν αλλάζει η άποψη που έχουν για τον εαυτό τους

Τα άτομα που δείχνουν δύναμη μετά τον χωρισμό, μπορεί να σκέφτονται και να βλέπουν τί πήγε στραβά, αλλά δεν αφήνουν την όλη κατάσταση και τη θλίψη της περιόδου να αλλοιώσει την αυτοεικόνα τους. Νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους και δεν επηρεάζονται από τυχόν λόγια της στιγμής.

5. Αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους χωρίς να είναι θύματα

Οι δυνατοί άνθρωποι είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα σφάλματα που έκαναν στη σχέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όμως δεν θα υπερβάλλουν ούτε θα επωμιστούν βάρη που δεν τους αναλογούν. Δεν θα γίνουν ποτέ το «θύμα» που ευθύνεται εξ ολοκλήρου για τον χωρισμό, μόνο και μόνο για να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις από την άλλη πλευρά. Βλέπουν τα λάθη τους, διατηρούν τη θέση τους και προχωρούν μπροστά.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια