Οι τηλεφωνικές απάτες είναι επιτυχημένες, διότι οι επιτιθέμενοι ξέρουν πώς να προσποιούνται, ώστε να ξεγελούν το θύμα και να τους δείχνει εμπιστοσύνη. Τον τελευταίο καιρό, έχει παρατηρηθεί ότι οι απατεώνες προσπαθούν να μιμηθούν υπαλλήλους από την Ηλεκτρική Εταιρεία προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα μέσω εκβιασμού.

Το σενάριο είναι απλό και ακολουθεί ένα γνωστό και παλιό σχέδιο. Επικοινωνία με το ενδεχόμενο θύμα, παρουσίαση μιας κατάστασης που πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως, και η λύση του να δώσει χρήματα το θύμα, ώστε να λυθεί το πρόβλημα, όποια και αν είναι η φύση του.

Σύμφωνα με τα τελευταία πορίσματα, οι απατεώνες χρησιμοποιούν απλήρωτους λογαριασμούς ηλεκτρικού ως μέσο για να ξεγελάσουν το θύμα και να κάνουν τις τηλεφωνικές απάτες τους. Ο απατεώνας υποδύεται τον αντιπρόσωπο της Ηλεκτρικής Εταιρείας και απειλεί να κόψει το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Ωστόσο, παρουσιάζει με μια λύση, η οποία συνίσταται στο να κάνει την πληρωμή από το τηλέφωνο, δίνοντας στον υποτιθέμενο αντιπρόσωπο τον κωδικό μιας προπληρωμένης κάρτας.

Οι απατεώνες προτείνουν στο θύμα να αγοράσει μια τέτοια κάρτα και να το καλέσουν μέσα σε λίγα λεπτά για να τους δώσει τον κωδικό και να πληρώσει για τον λογαριασμό. Επαναλαμβάνει μάλιστα την απειλή να κόψει το ρεύμα, σε άρνηση του θύματος να ακολουθήσει αυτές τις οδηγίες.

Οι προπληρωμένες κάρτες ή τα κουπόνια δεν είναι φυσικά μέθοδος πληρωμής αποδεκτή από επιχείρηση κοινής ωφέλειας, η οποία μπορεί να επικοινωνήσει με τους πελάτες σχετικά με εκπρόθεσμους λογαριασμούς. Ωστόσο, ένας νόμιμος εκπρόσωπος, θα προτείνει συμβατικές μεθόδους μεταφοράς χρημάτων, συνήθως μέσω των τραπεζών.

Σε περίπτωση που δεχτεί κάποιος ένα τέτοιο τηλεφώνημα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσει με την εταιρεία κοινής ωφέλειας, ώστε να εξακριβώσει αν πρόκειται για μια ακόμη από τις πολλές τηλεφωνικές απάτες που γίνονται.

Πηγή: secnews.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια