Είναι πολύ πιθανό ότι σε κάποια φάση της ζωής μας έχουμε φάει κάτι που έχει περάσει η προτεινόμενη ημερομηνία κατανάλωσης και αν για ορισμένα προϊόντα αυτό δεν σημαίνει τίποτα (π.χ. ρύζι, όσπρια, σάλτσες), τα πράγματα μπορεί να είναι αρκετά πιο επικίνδυνα αν μιλάμε για κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή γαλακτοκομικά προϊόντα. Πώς θα μπορούσαμε, όμως, να καταλάβουμε αν κάποιο τρόφιμο έχει πραγματικά λήξει;

Για όλες τις μη προφανείς περιπτώσεις θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το Foodsniffer, μια «ηλεκτρονική μύτη» που τοποθετείται δίπλα από το αμφισβητούμενο τρόφιμο και μετρά θερμοκρασία, υγρασία, επίπεδα αμμωνίας και πτητικές οργανικές ενώσεις χάριν σε ειδικούς αισθητήρες. Στη συνέχεια, αποστέλλει τα δεδομένα που συλλέγει σε κάποιο smartphone ή tablet (Android, iOS) μέσω της τεχνολογίας Bluetooth και τα αναλύει για να ενημερώσει τον χρήστη αν το φαγητό του έχει υποστεί αλλοιώσεις.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες σε 5 χρώματα, πράσινο, μαύρο, λευκό, μπλε και βιολετί σε τιμή $120 (ή περίπου €105) και συνοδεύεται από την αντίστοιχη εφαρμογή για Android [Google Play Link] και iOS [iTunes Link]. Θα μπορεί να ανιχνεύει την ποιότητα και τη φρεσκάδα κρεάτων, όπως χοιρινό, βοδινό, κοτόπουλο και ψάρι. Μπορείτε να την προπαραγγείλετε εδώ.
Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com - techgear.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια