Η δύναμη της νανοτεχνολογίας...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 4 Φεβρουαρίου 2015


Η δύναμη της νανοτεχνολογίας είναι πραγματικά απίστευτη. Δεν φαντάζεστε τί δυνατότητες προσφέρει. Δυστυχώς, όμως, στη χώρα μας δεν είναι και τόσο διαδεδομένη με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να αγνοεί ακόμη και την ύπαρξη της.

Η νανοτεχνολογία μπορεί να παρέχει ένα μεγάλο φάσμα καινοτόμων λειτουργιών σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από ευκολία στο καθάρισμα μέχρι αντοχή στις γρατσουνιές και πολλά άλλα.

Πλέον υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής ανθεκτικών στην βρωμιά υφασμάτων ή άλλων αντικειμένων ή ακόμη και ρούχων με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά που μπορούν να παρέχουν ένα πλήθος πληροφοριών (π.χ. ιατρικά δεδομένα).

Στον τομέα των καταναλωτικών αγαθών, ήδη έχουν κυκλοφορήσει στη αγορά πολλά προϊόντα που ενσωματώνουν νανοϋλικά. Αυτά πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτά από τον άνθρωπο.

Για παράδειγμα, οι προφυλακτήρες των αυτοκινήτων με νανοϋλικά γίνονται ελαφρύτεροι, οι οθόνες λεπτότερες, οι συσκευασίες τροφίμων πιο ανθεκτικές κ.λπ.

Η νανοτεχνολογία, όμως βρίσκει εφαρμογή και στη βαριά βιομηχανία, όπως για παράδειγμα στην κατασκευή αυτοκινήτων, αεροσκαφών και φυσικά σε διαστημικές εφαρμογές.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την πραγματική δύναμη της νανοτεχνολογίας:


Πηγή: coolweb.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια