Σημάδια κακής υγείας που φαίνονται στο πρόσωπο...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 9 Δεκεμβρίου 2014


Μια γρήγορη ματιά στον καθρέφτη μπορεί να μας αποκαλύψει πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας μας, όπως προβλήματα στο συκώτι, τον θυρεοειδή ή την καρδιά.

Δείτε με ποιά προβλήματα υγείας συνδέεται μια αλλαγή που μπορεί να παρατηρήσετε στην εξωτερική σας εμφάνιση.

- Μάτια

Λευκή ή γκρίζα στεφάνη γύρω από την ίριδα: Αποτελεί ένδειξη υψηλής χοληστερόλης στο αίμα και κατ' επέκταση είναι σημάδι για τον αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Πτώση βλεφάρου: Αποτελεί σημάδι προσωποπληγίας (παράλυση του Bell ή παράλυση του προσωπικού νεύρου), στην οποία διαταράσσεται η λειτουργία του νεύρου που τροφοδοτεί το μάτι. Η προσωποπληγία συνδέεται συχνά με κάποια λοίμωξη από ιό που προκαλεί φλεγμονή στο νεύρο.

- Στόμα

Δόντια που «συρρικνώνονται»: Τα δόντια γίνονται πιο αδύναμα και φθείρονται σημαντικά σε άτομα που πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Η φθορά είναι αποτέλεσμα των οξέων που παλινδρομούν από το στομάχι προς τη στοματική κοιλότητα.

- Επιδερμίδα

Κιτρινωπή απόχρωση της επιδερμίδας: Ο ίκτερος (το κιτρίνισμα της επιδερμίδας και των ματιών) αποτελεί τυπική ένδειξη της βλάβης ή της δυσλειτουργίας στο συκώτι.

Βαθιές ρυτίδες: Αν και αποτελούν δυστυχώς αναπόσπαστό κομμάτι της διαδικασίας γήρανσης, οι βαθιές ρυτίδες μπορεί επίσης να είναι σημάδι για τον αυξημένο κίνδυνο οστεοπόρωσης. Η σχέση ρυτίδων και οστεοπόρωσης μπορεί να εξηγηθεί από τα χαμηλά επίπεδα κολλαγόνου, το οποίο δομεί τόσο το δέρμα όσο και τα οστά.

- Αυτιά

Διαγώνιες γραμμές και πτυχώσεις στα αυτιά: Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ διαπίστωσαν ότι οι διαγώνιες γραμμές ή οι πτυχώσεις στους λοβούς των αυτιών συνδέονται με τον αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας αρτηριοπάθειας. Δύο είναι οι βασικές θεωρίες που πιθανότατα εξηγούν το φαινόμενο: Στους μύες της καρδιάς και στους λοβούς των αυτιών διοχετεύεται το ίδιο αρχικό γενετικό υλικό, ενώ παράλληλα η ατροφία της επιδερμίδας και οι επακόλουθες πτυχώσεις στους λοβούς μπορεί να οφείλονται σε υποκείμενη αδυναμία της καρδιάς.

- Μαλλιά και τριχοφυΐα

Αδύναμα μαλλιά: Τυπική ένδειξη της υπερδιέγερσης του θυρεοειδούς, αλλά και της έλλειψης σιδήρου.

Τριχοφυΐα στο πρόσωπο: Στις γυναίκες, αποτελεί σημάδι για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Η έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο οφείλεται στα υψηλά επίπεδα ανδρογόνων που παράγει η γυναίκα.

Λιγότερες τρίχες στα φρύδια: Η απώλεια των τριχών στα φρύδια μπορεί να υποδεικνύει ότι ο θυρεοειδής αδένας υπολειτουργεί, δηλαδή δεν παράγει επαρκείς ποσότητες μιας απαραίτητης ορμόνης που ονομάζεται θυροξίνη.

- Μάγουλα

Κόκκινα μάγουλα: Μπορεί να υποδεικνύει μια δερματική πάθηση που ονομάζεται ροδόχρους νόσος (ροζάκεια) ή σύνδρομο Cushing, στην οποία ο οργανισμός παράγει μεγάλες ποσότητες της «ορμόνης του στρες» (κορτιζόλη). Η κορτιζόλη προκαλεί οίδημα στα αιμοφόρα αγγεία κι έτσι έχει σαν αποτέλεσμα το κοκκίνισμα, κυρίως στο πρόσωπο.

Μελανά μάγουλα: Όταν η απόχρωση στα μάγουλα είναι μπλε/μοβ, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα είναι μειωμένα. Το σύμπτωμα μπορεί να οφείλεται σε πνευμονική υπέρταση (αυξημένη πίεση στις αρτηρίες που τροφοδοτούν τα πνευμόνια), με αποτέλεσμα να μην φτάνει αρκετό πλούσιο σε οξυγόνο αίμα στα διάφορα όργανα του σώματος.

Πηγή: onmed.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

networkedBlogs

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια