Στο μυαλό «κρύβεται» το μυστικό της μακροζωίας!

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 10 Νοεμβρίου 2014


Το μυστικό της μακροζωίας φαίνεται ότι εκτείνεται πέρα από την υγιεινή διατροφή και την άσκηση, στους νευρώνες του μυαλού μας.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερο έδειξε σχετική έρευνα. Μάλιστα οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που ζουν και δραστηριοποιούνται νιώθοντας ότι έχουν έναν σκοπό στη ζωή τους ζουν δύο χρόνια περισσότεροι από εκείνους που διάγουν ένα βίο χωρίς την αίσθηση νοήματος.

Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση "The Lancet" συμμετείχαν 9.050 ενήλικες κατά μέσο όρο άνω των 65. Οι ερευνητές από το University College London, τα Πανεπιστήμια Princeton και Stony Brook εξέτασαν την αίσθηση ευδαιμονίας και ευεξίας των συμμετεχόντων σε μια περίοδο οχτώμισι ετών.

Στη διάρκεια αυτών των ετών το 9% των ατόμων στην υψηλότερη κλίμακα ευδαιμονίας είχαν πεθάνει συγκριτικά με το 29% όσων βρίσκονταν στη βάση της εν λόγω κλίμακας.

Αφού ελήφθησαν υπόψη παράγοντες όπως το κάπνισμα και οι ασθένειες διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που βρίσκονταν υψηλότερα στην κλίμακα της ευεξίας και της ευδαιμονίας είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν στη διάρκεια της έρευνας. Επίσης, «κέρδιζαν» δυο επιπλέον χρόνια ζωής συγκριτικά με όσους βρίσκονταν στο χαμηλότερο άκρο της κλίμακας.

Ο καθηγητής Andrew Steptoe από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια δηλώνει ότι τα ευρήματα της έρευνας φανερώνουν την ενδιαφέρουσα πιθανότητα η σωματική υγεία να βελτιώνεται από την αίσθηση ευεξίας και ευδαιμονίας. Η αίσθηση του ελέγχου, του σκοπού και της αξίας ενός ανθρώπου φαίνεται ότι λειτουργεί μεταξύ άλλων και προς όφελος της αντιγήρανσης.

Πηγή: vita.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια