Κάτοικος του Αυλωναρίου Ευβοίας μας απέστειλε μια επιστολή προς δημοσίευση και σας την παραθέτουμε παρακάτω:

«Όλοι μας ως Αυλωναρίτες το φετινό καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε ένα εντονότατο πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών. Από τη μεριά του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στο ζήτημα αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, τις οποίες εν προκειμένω δεν θα παραθέσω. 

Όμως συμπατριώτες από τη μεριά τη δικιά μας λαμβάνει χώρα ένας τρόπος διαχείρισης σκουπιδιών που καθιστά το πρόβλημα ακόμα χειρότερο και πολύ μεγαλύτερο. Πολλές φορές παρατηρούμε μέσα και έξω από τους κάδους νάιλον σακούλες μεγάλου μεγέθους, γεμάτες με χορτάρια, φύλλα, κλαδιά από τα καλλωπιστικά μας φυτά και κουρεμένο γκαζόν!!! Έλεος... συμπατριώτες, αυτά δεν είναι σκουπίδια για αποκομιδή. Στην περίπτωση αυτή σκουπίδια είναι μόνο οι νάιλον σακούλες που τις έχουμε γεμίσει με τα παραπάνω αναφερόμενα.

Για φανταστείτε τα επόμενα χρόνια που θα ισχύσει το μέτρο της μεταφοράς και του διαχωρισμού των σκουπιδιών στη Βοιωτία εμείς να αποστέλλουμε ολόκληρα απορριμματοφόρα φορτωμένα με χόρτα, φύλλα, κλαδιά και το κουρεμένο γκαζόν μας!!! Έ, αυτό είναι το άκρον άωτον του πιο ανεκδιήγητου διαχωρισμού σκουπιδιών!

Όλα τα προαναφερόμενα υλικά δεν είναι σκουπίδια, λοιπόν. Ο καθένας από εμάς μπορεί να τα διαχωριστεί θαυμάσια εναποθέτοντάς τα ή στον κήπο του ή σε κάποιο απομακρυσμένο κτήμα του. Επίσης, μπορεί να κάνει οικιακή κομποστοποίηση και να φτιάξει κομπόστ (όσοι δεν γνωρίζουν τί είναι αυτό μπορούν να ενημερωθούν παρακολουθώντας το βίντεο που ακολουθεί). Συνοψίζοντας δε τα προαναφερόμενα θα είναι και ένας φυσικός τρόπος λίπανσης για τον χώρο που τα εναποθέτουμε. 

Με τα υπόλοιπα δε σκουπίδια ο καθένας ας φροντίζει να τα διαχειρίζεται όσο το δυνατόν καλύτερα. Και όχι να φεύγουν από το σπίτι μας με ό,τι τρόπο και μέσο ειδικά στην περίπτωση που οι κάδοι αποκομιδής είναι μακριά απ' αυτό.

Και ένα ερώτημα προς όλους μας, Δημοτική Αρχή, εργαζομένους στην αποκομιδή, κατοίκους:

Οι κάδοι αποκομιδής μικροί και μεγάλοι από τον κατασκευαστή τους έχουν ένα καπάκι. Γιατί από τους δικούς μας κάδους τα καπάκια απουσιάζουν ή κι αν υπάρχουν είναι πάντα ανοιχτά; Αν δεν χρειάζονται ας τα αγοράζουμε χωρίς αυτά. Θα μας στοιχίζουν και φθηνότερα...

Ας μην αναπαυόμαστε, λοιπόν, στις ευθύνες που έχουν άλλοι για το χωριό μας κάνοντας τα παράπονά μας στον Δήμαρχο! Το χωριό μας δεν είναι μόνο ωραία ξημερώματα και ηλιοβασιλέματα, ωραία σοκάκια και αυλές, ο Πύργος και η πλατεία του, τα μνημεία και η ιστορία του. Το χωριό έχει άμεσα και διαχρονικά προβλήματα που χρειάζονται τις λύσεις τους. Και αυτά λύνονται μόνο με το έμπρακτο και αμέριστο ενδιαφέρον όλων μας. Ας κάνει, λοιπόν, ο καθένας το καθήκον που του αναλογεί


Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια