Σύμφωνα με επιστήμονες υπάρχουν μερικά πολύ απλά και γρήγορα τεστ τα οποία μπορούν να... προβλέψουν αν κάποιος που βρίσκεται στη μέση ηλικία κινδυνεύει από πρόωρο θάνατο.

Τεστ 1: Οι άνδρες που στα 53 τους μπορούν να καθίσουν και να σηκωθούν λιγότερες από 23 φορές το λεπτό - 22 φορές για τις γυναίκες - έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν πριν από τα 66 τους χρόνια, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τεστ 2: Από την άλλη, η ικανότητα να ισορροπεί κάποιος στο ένα πόδι για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα και μάλιστα με τα μάτια κλειστά, και να σηκωθεί και να καθίσει σε μια καρέκλα 37 φορές μέσα σε 60 δευτερόλεπτα - 35 φορές για τις γυναίκες - αυξάνει τις πιθανότητες για έναν 53χρονο να συνεχίσει να είναι υγιής ακόμη και 13 χρόνια μετά.

Η μελέτη έγινε από το Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο (Medical Research Council) σε 5.000 άτομα που γεννήθηκαν το 1946. Οι 53χρονοι έκαναν τα τεστ στο σπίτι τους από ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές.

Πηγή: protothema.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια