Η μπαταρία του laptop είναι ίσως το πιο σημαντικό του εξάρτημα. Από αυτήν εξαρτάται το πόσο θα λειτουργεί το laptop σας χωρίς να χρειάζεται να το συνδέσετε στην πρίζα, και αυτή είναι η «πηγή ζωής του». 

Ακολουθήστε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές και δεν θα χάσατε...

1 - Ακολουθήστε τις οδηγίες

Η μπαταρία είναι ίσως ένα από τα ελάχιστα «εξαρτήματα» ενός laptop που έρχεται με οδηγίες χρήσης. Είτε είναι ενσωματωμένη στο laptop (και άρα δε μπορεί να αφαιρεθεί), είτε έρχεται ξεχωριστά, θα βρείτε οδηγίες σχετικά με το πώς να την εγκαταστήσετε σωστά, και τί προστατευτικό να αφαιρέσετε (που καμιά φορά δεν φαίνεται) προκειμένου να λειτουργήσει.

2 - Φροντίστε να ελέγξετε αν η μπαταρία λειτουργεί

Αν η μπαταρία του laptop μπορεί να αφαιρεθεί και σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το laptop στο σπίτι, είναι καλύτερο να μην την έχετε συνδεδεμένη. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι αυτή λειτουργεί.

3 - Φορτίζει;

Οι περισσότερες μπαταρίες είτε θα δουλεύουν απρόσκοπτα από την αρχή, είτε θα έχουν πρόβλημα και δεν θα φορτίζουν καν. Θα πρέπει, λοιπόν, στην αρχή να τη συνδέσετε στο laptop για να φορτίσει ούτως ώστε να μην έχετε κάποιο πρόβλημα. Αν δείτε ότι δεν φορτίζει τότε μπορείτε αμέσως να την αντικαταστήσετε με μία καινούρια, αφού καλύπτεται από εγγύηση.

4 - Μην βιαστείτε

Αν είναι η πρώτη φορά που φορτίζετε την μπαταρία, δώστε της λίγο χρόνο να φορτίσει πλήρως. Ανάλογα με τον τύπο και τη χωρητικότητα της μπαταρίας αυτό μπορεί να πάρει από λίγες ώρες μέχρι αρκετές. Καλό θα είναι όσο θα φορτίζει (για πρώτη φορά) να μην χρησιμοποιήσετε το laptop σας.

5 - Σιγουρευτείτε ότι η μπαταρία έχει γεμίσει

Οι περισσότεροι κατασκευαστές, έχουν την μπαταρία σχεδόν γεμάτη πριν από τη χρήση. Παρόλα αυτά, μην εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε πως αυτή δεν είναι στο 100% της φόρτισης. Απλά συνδέστε τη και φορτίστε τη και είστε μια χαρά!

6 - Αποθηκεύστε τις μπαταρίες που δεν χρησιμοποιείτε

Σε περίπτωση που έχετε δεύτερη, ή και τρίτη μπαταρία σαν ανταλλακτικά, είναι καλό να τις έχετε αποθηκευμένες σε ένα σκοτεινό και ξηρό μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σίγουροι ότι αυτές θα είναι πάντα σε άψογη κατάσταση και έτοιμες για χρήση.

Πηγή: academy.plaisio.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια