3 σημάδια ότι έχετε πάθει αφυδάτωση...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 24 Μαΐου 2014


Ο οργανισμός μας χρειάζεται το νερό για κάθε λειτουργία του, καθώς το ίδιο το σώμα μας αποτελείται σε ποσοστό περίπου 60% από αυτό.

Πρέπει να αναπληρώνουμε τις ποσότητες που χάνονται καθημερινά, όχι μόνο πίνοντας νερό, αλλά καταναλώνοντας και φρούτα ή λαχανικά.

Δείτε ποιά είναι τα 3 σημάδια που θα σας υποδείξουν ότι το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο νερό.

1. Πονοκέφαλος

Το σώμα μας χάνει συνεχώς νερό και αυτό σημαίνει ότι μαζί με αυτό απομακρύνονται και ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως το νάτριο και το κάλιο. Η απώλεια νατρίου επηρεάζει τη χημική σύσταση του αίματος. Ο εγκέφαλός μας είναι ευαίσθητος απέναντι σε μια τέτοια μεταβολή και αυτός είναι ο λόγος που εμφανίζεται ο πονοκέφαλος. Ο πονοκέφαλος επιδεινώνεται όσο χάνουμε περισσότερα υγρά, καθώς διοχετεύονται και μικρότερες ποσότητες οξυγόνου στον εγκέφαλο.

2. Κίτρινα ούρα

Αυτό συμβαίνει επειδή στα ούρα συγκεντρώνονται υπερβολικές ποσότητες τοξινών και άλλων περιττών υπολειμμάτων. Όταν ο οργανισμός είναι ενυδατωμένος, τα υπολείμματα αυτά απομακρύνονται με ευκολία από τον οργανισμό. Όταν όμως μας λείπουν τα απαραίτητα υγρά, η συγκέντρωση αυτών των ουσιών είναι πολύ μεγαλύτερη.

3. Δυσκοιλιότητα

Το νερό συμβάλλει καθοριστικά στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού. Όταν δεν πίνουμε αρκετό από αυτό, τα υπολείμματα των τροφών που καταναλώνουμε απομακρύνονται με πιο αργό ρυθμό.

Πηγή: onmed.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια