Μισή ώρα μπροστά από το iPad ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μπορεί να βελτιώσει την όραση των χρηστών κατά ένα τρίτο, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Αρκετοί από εκείνους που έλαβαν μέρος στο επιστημονικό πείραμα, διαπιστώθηκε ότι είχαν καλύτερη όραση από την κανονική και μπορούσαν να διαβάσουν ένα διάγραμμα από απόσταση τρεις φορές μεγαλύτερη σε σχέση με πριν.

Αμερικανοί επιστήμονες επινόησαν ένα πρόγραμμα διάρκειας δύο μηνών, το οποίο περιελάμβανε την επίλυση οπτικών μοτίβων μπροστά από μία οθόνη επί 25 λεπτά ανά ημέρα. Σκοπός τους, ωστόσο, ήταν να κάνουν τον εγκέφαλο να εργαστεί πιο σκληρά και όχι τους μύες των ματιών.

Στο πείραμα συμμετείχαν οι παίκτες της πανεπιστημιακής ομάδας μπέιζμπολ των ΗΠΑ, οι οποίοι παρατήρησαν εκπληκτικές αλλαγές στην όρασή τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Current Biology, η όραση βελτιώθηκε κατά 31% μεταξύ των 19 παικτών που εξετάστηκαν.

Τα θεαματικά αποτελέσματα της μελέτης κατέρριψαν την παραδοσιακή πεποίθηση ότι το να κοιτάμε καθημερινώς μία οθόνη μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα μάτια μας.

Επτά από εκείνους έφτασαν σε ένα επίπεδο, όπου μπορούσαν να διαβάσουν ένα κείμενο από απόσταση 40 μέτρων, σχεδόν τρεις φορές πιο μακριά από το κανονικό.

Ο συγγραφέας της μελέτης Aaron Seitz αναφέρει: «Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τον εγκέφαλο να ανταποκριθεί καλύτερα στα δεδομένα που συλλαμβάνει με τη βοήθεια του ματιού. Οι δυνατότητές μας είναι μεγαλύτερες από τα φυσιολογικά μας επίπεδα απόδοσης. Εξασκώντας τις διανοητικές μας ικανότητες μπορούμε να προωθήσουμε τη διανοητική μας υγεία».

Πηγή: infokids.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια