EyeDrop: Μετακίνηση αρχείων μεταξύ υπολογιστών με μια ματιά!

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 15 Δεκεμβρίου 2013


Μια νέα τεχνολογία, με την εύγλωττη ονομασία EyeDrop, επιτρέπει σε έναν χρήστη να μετακινήσει ένα αρχείο ή ένα φάκελο από την οθόνη του επιτραπέζιου υπολογιστή του στην ταμπλέτα ή στο «έξυπνο» κινητό του, απλώς ρίχνοντας του μια ματιά!

Το πρωτοποριακό σύστημα, που βρίσκεται υπό ανάπτυξη από Βρετανούς ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ με επικεφαλής τον Τζέισον Τέρνερ, σύμφωνα με το "New Scientist", χρησιμοποιεί μια στερεωμένη στο κεφάλι συσκευή καταγραφής του βλέμματος, η οποία ταυτόχρονα καταγράφει το οπτικό πεδίο του χρήστη. Έτσι το EyeDrop - που μόλις παρουσιάστηκε σε συνδιάσκεψη για τα πολυμέσα στη Σουηδία - είναι σε θέση να γνωρίζει πού ακριβώς στην οθόνη κοιτάζει κάθε στιγμή ο χρήστης.

Ο τελευταίος, από την στιγμή που κοιτάξει κάτι (π.χ. το αρχείο μιας φωτογραφίας), αρκεί να πατήσει ένα πλήκτρο με το οποίο επιλέγει το αντικείμενο και, στη συνέχεια, να στρέψει το βλέμμα του εκεί που θέλει να μετακινηθεί αυτό το αρχείο, στο tablet, στο smartphone, στο laptop του κ.α. Εφόσον οι δύο αυτές συσκευές συνδέονται ασύρματα, το αρχείο μεταφέρεται απλώς με μια ματιά.

Οι Βρετανοί ερευνητές πιστεύουν ότι η νέα τεχνολογία, που θα βελτιωθεί περαιτέρω, θα είναι χρήσιμη για τη μεταφορά αρχείων και γενικότερα ψηφιακού περιεχομένου (π.χ. ενός διαδραστικού χάρτη) από δημόσιες και κοινόχρηστες οθόνες στις προσωπικές φορητές ηλεκτρονικές συσκευές των χρηστών. Ο Τζέισον Τέρνετ παρομοίασε τη νέα δυνατότητα με το «άγγιγμα του Μίδα», που θα μπορεί να μεταφέρει στη συσκευή του, πανεύκολα και με φυσικό τρόπο, οποιαδήποτε πληροφορία βλέπει γύρω του ο χρήστης.

Ήδη ορισμένες εταιρείες, όπως η σουηδική Tobii, αναπτύσσουν τεχνολογία παρακολούθησης του βλέμματος, με σκοπό να την ενσωματώσουν σε φορητούς υπολογιστές και ταμπλέτες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες εντός του 2014. Αλλά και τα «έξυπνα» γυαλιά της Google αναμένεται να περιλαμβάνουν μια παρόμοια δυνατότητα στο μέλλον.

Πηγή: skai.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια