Σε έρευνες που έγιναν στην Αμερική, αποδείχτηκε πως τα παρακάτω τρόφιμα είναι τα περισσότερο επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

1. Αυγά

Περισσότεροι από 140.000 Αμερικανοί μολύνονται κάθε χρόνο από τα βακτήρια της σαλμονέλας, επειδή καταναλώνουν αυγά. Πρέπει πάντοτε να πλένετε τα αυγά, γιατί το κέλυφός τους είναι βρόμικο από τα απόβλητα των ζώων.

2. Λαχανικά

Τα πράσινα λαχανικά είναι μια σημαντικότατη πηγή ασθενειών, αφού θεωρούνται ένοχα για σαλμονέλα, E. Coli και λοιμώξεις από βακτήρια. Πλύντε τα πολύ καλά, ακόμα και με ξίδι.

3. Φρούτα

Τα φρούτα που έχουν εξωτερικό φλοιό, όπως ένα πεπόνι ή ένα πορτοκάλι, πρέπει να πλένονται καλά πριν τα κόψετε, έτσι ώστε το μαχαίρι να μη μεταφέρει τα μικρόβια στο εσωτερικό του.

4. Ψάρι

Προσοχή – χαλάνε πολύ εύκολα μέσα στα καφάσια των ιχθυοπωλείων ή ακόμη και στο ψυγείο σας. Παράλληλα, αρκετά ψάρια είναι ύποπτα για υψηλά επίπεδα υδραργύρου, όπως αυτά που έχουν αλιευτεί στα ανοικτά των ακτών π.χ. του Τέξας.

5. Κρέας

Όλοι θυμούνται το σάλο που δημιουργήθηκε με τα νοθευμένα κρέατα στην Ευρώπη. Να αγοράζετε πάντοτε από προμηθευτές που γνωρίζετε και να βάζετε τα κρέατα κατευθείαν στην κατάψυξη.

6. Ξηροί καρποί

Πρόσφατα αρκετές συσκευασίες ηλιόσπορων που διανεμήθηκαν σε εννέα κράτη κρίθηκαν ύποπτες για τη γνωστή και ως «μόλυνση λιστέρια», στην οποία τα μικρόβια δεν εξαφανίστηκαν μετά το ψήσιμο.

Πηγή: mpesvges.blogspot.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια