Το Facebook «γνωρίζει» πότε θα χωρίσεις...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 2 Νοεμβρίου 2013


To Facebook πάντα προέτρεπε τους χρήστες για λίγη παραπάνω του επιτρεπτού παρακολούθηση. Με ποιον έχει ο τάδε συχνά «παρε-δώσε»; Ποιούς έχουμε κοινούς φίλους; Σε ποια ποστ έκανε κάποιος like; Τί σκοπούς εξυπηρετεί; Όλα αυτά αποτελούν κατά καιρούς, πρώτης τάξης υλικό για κουτσομπολίστικα σχόλια και αγωνιώδη P.M. 

Μια πρόσφατη έρευνα του Cornell University όμως, δείχνει ότι εκτός από τροφή για κουτσομπολιό, το Facebook μπορεί να απαντήσει πολύ πιο καίρια ερωτήματα, όπως... πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει μια σχέση. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cornell, με τη βοήθεια ενός senior προγραμματιστή του Facebook, μελέτησαν μια σειρά από κοινωνικούς αλγόριθμους που προκύπτουν από τον τρόπο δικτύωσης 1,3 εκατομμυρίων τυχαίων χρηστών (που δηλώνουν «σε σχέση»). Πρόκειται για την ίδια μέθόδο που χρησιμοποιεί το Facebook για να «σερβίρει» πιο στοχευμένες ειδήσεις, διαφημίσεις και status update. 

Έτσι, λοιπόν, διαπίστωσαν ότι, αν και οι κοινοί φίλοι μεταξύ ενός ζευγαριού παίζουν τον κύριο ρόλο, η «υψηλή διασπορά» σε mutual friend - δηλαδή όταν οι κοινοί φίλοι (με όρους Facebook) ενός ζευγαριού δεν συνδέονται μεταξύ τους - αποτελεί μια ικανή συνθήκη για να εντοπιστεί το... ποιός κοιμάται με ποιόν και το αν η σχέση θα έχει ή όχι διάρκεια. Και μάλιστα με αρκετή ακρίβεια! Στον επόμενο καυγά με αφορμή το Facebook, λοιπόν, αντί για οτιδήποτε άλλο, ρίξτε το φταίξιμο στην ... επιστήμη! 

Πηγή: lifo.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια