Όσο μεγαλύτερο πρόβλημα στύσης αντιμετωπίζουν οι άνδρες, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν να πάσχουν από καρδιολογικό πρόβλημα χωρίς να το γνωρίζουν, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο, το Ινστιτούτο Σαξ και το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό "PLoS Medicine".

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Έμιλι Μπανκς, ανέλυσαν νοσοκομειακά αρχεία και στοιχεία θανάτων, που αφορούσαν συνολικά σε 95.000 άνδρες, ηλικίας άνω των 45 ετών.

Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι ανάμεσα στους άνδρες που δεν είχαν ιστορικό καρδιοπάθειας, όσοι είχαν μέτρια στυτική δυσλειτουργία, είχαν 23% αυξημένη πιθανότητα να εισαχθούν κάποια στιγμή σε νοσοκομείο για καρδιαγγειακό πρόβλημα, όπως π.χ. έμφραγμα, συγκριτικά με τους άνδρες που δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, ο κίνδυνος για τους άνδρες χωρίς καρδιολογικό ιστορικό, αλλά με σοβαρή στυτική δυσλειτουργία, ήταν αντίστοιχα αυξημένος κατά 35%.

Ακόμη, σύμφωνα με τους ερευνητές, άνδρες που είχαν ταυτόχρονα διαγνωσμένο καρδιολογικό και στυτικό πρόβλημα, ήταν 64% πιο πιθανό να εισαχθούν στο νοσοκομείο για άλλο καρδιακό πρόβλημα, ενώ όσοι είχαν σοβαρή στυτική δυσλειτουργία διέτρεχαν δύο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι, ενώ οι προηγούμενες μελέτες είχαν απλώς διαπιστώσει τη σχέση ανάμεσα στα προβλήματα στύσης και σε εκείνα της καρδιάς, η νέα έρευνα είναι η πρώτη που αποκαλύπτει ότι όσο χειρότερα είναι τα πρώτα, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος και για τα δεύτερα.

Πηγή: akous.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

networkedBlogs

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια