Οι «10 εντολές» του «πραγματικού άνδρα»...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 29 Οκτωβρίου 2013


Υπάρχουν κάποιοι άνδρες που απλά υπερέχουν... Είναι κουλ, έχουν αυτοπεποίθηση και όταν μπουν σ’ έναν χώρο θα τραβήξουν απευθείας όλα τα βλέμματα. Τους θέλεις δίπλα σου για φίλους, για αφεντικά, για γκόμενους, γιατί είναι άνδρες πραγματικοί, αυθεντικοί και γοητευτικοί.

Ένας άνδρας πραγματικός έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι φυσικός ηγέτης. Ηγείται, προνοεί και προστατεύει τις επιλογές του (τη γυναίκα του, την παρέα του, τους συνεργάτες και γενικά τους ανθρώπους του).

Ο σύγχρονος κόσμος παρουσιάζει πολλές δυνατότητες για αυτόν τον τύπο άντρα. Όταν οι άλλοι βλέπουν τις αλλαγές ως κρίση, ο άνδρας με Α κεφαλαίο βρίσκεται απλά στο φυσικό του περιβάλλον, ατρόμητος. Αγαπά να κερδίζει και είναι καλός σε αυτό.

Δεν τον απασχολεί η εικόνα του – δεν αντιγράφει κανέναν, είναι ο εαυτός του και οι άλλοι προσπαθούν να τον μιμηθούν. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα.

Υπάρχουν πράγματα που ένας άντρας τέτοιος δεν θα έκανε ποτέ. Δες τον Δεκάλογο των χαρακτηριστικών που δείχνουν πως (sorry!) δεν ανήκεις στην κατηγορία...

10. Την αφήνεις να πληρώσει το γεύμα

Ο πραγματικός άνδρας όταν βγαίνει ραντεβού για φαγητό δεν αφήνει τη γυναίκα να πληρώσει. Είναι εξάλλου ο άνδρας που προστατεύει το αντικείμενο του πόθου του. Έτσι αν η κοπέλα επιδιώξει να πληρώσει εκείνη ή έστω να πληρώσει ένα μερίδιο του λογαριασμού, διακριτικά τραβά ο ίδιος την απόδειξη και της λέει με αυτοπεποίθηση «Θα το χειριστώ εγώ» και λήγει τη συζήτηση.

9. Δεν απολογείσαι ποτέ ακόμα και όταν είσαι λάθος

Ένας άνδρας δεν μασάει τα λόγια του. Αν συνειδητοποιήσει ότι έχει κάνει λάθος λέει απλά, «Έκανα λάθος. Ζητώ συγγνώμη» και άμεσα προβαίνει στη διόρθωση του προβλήματος εφόσον είναι δυνατόν.

8. Κολακεύεις ή όπως λέμε στην καθομιλουμένη «γλείφεις» τους ανωτέρους σου και επιδιώκεις την αποδοχή τους

Ένας πραγματικός άνδρας δεν έχει ανάγκη να κολακεύει ούτε να γλείφει κανέναν ανώτερο. Ξέρει την αξία του και δεν επιδιώκει την αποδοχή των άλλων.

7. Κουτσομπολεύεις

Αν ασχολείσαι με το να κουτσομπολεύεις τις ζωές των άλλων, με το να ψάχνεις τα ελαττώματα και να αστειεύεσαι με αυτά τότε, δεν ανήκεις στην κατηγορία αυτού του τύπου άνδρα. Ένας άνδρας με α κεφαλαίο, δεν προδίδει τους ανθρώπους του. Δεν νιώθει την ανάγκη να μειώσει τους γύρω του με σκοπό να ανέβει ο ίδιος στα μάτια των άλλων.

6. Πανικοβάλλεσαι σε στιγμές κρίσης

Το πραγματικό στοιχείο που χαρακτηρίζει αυτό τον τύπο άνδρα είναι η αλλαγή. Η κατάσταση γρήγορης αλλαγής είναι απλά μια ενδιαφέρουσα πρόκληση για αυτόν. Μεταβαίνει απευθείας σε μια απομακρυσμένη κατάσταση, ώστε να μπορέσει να συνειδητοποιήσει το ταχύτερο το πρόβλημα, να σκεφτεί την ιδανική στρατηγική εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει και δρα άμεσα και αποφασιστικά με βάση την προηγούμενη εμπειρία, αν δεν υπάρχει χρόνος για σκέψεις.

5. Δρας πριν σκεφτείς

Ένας άνδρας πραγματικός μπορεί να δράσει με ταχύτητα, αλλά πάντα σκέφτεται προτού το κάνει. Δεν είναι επιπόλαιος σπαταλώντας χρόνο και ενέργεια, αλλά φροντίζει να κάνει στοχευμένες κινήσεις.

4. Κατηγορείς τους γύρω σου

Ένας πραγματικός άνδρας αναλαμβάνει την ευθύνη. Όπως ένας σωστός ηγέτης, παίρνει την ευθύνη των πράξεών του, γιατί ξέρει ότι τίποτα δεν εναπόκειται στη μοίρα. Όλα είναι στο χέρι του.

3. Ψεύδεσαι

Στο αφεντικό σου, στους φίλους σου, στην κοπέλα σου... Ένας άνδρας πραγματικός δεν λέει ποτέ ψέματα. Είναι ο άνδρας που στέκεται με σθένος και λέει με θάρρος την άποψή του ή την αλήθεια με όποιο κόστος. Κάνει το σωστό και βγάζει τον εαυτό του από το πιθανό χάος αναλαμβάνοντας το βάρος των ευθυνών του χωρίς να υπεκφεύγει με ψέματα.

2. Προδίδεις τους άλλους για να προχωρήσεις εσύ

Ποτέ μα ποτέ δεν θα πρόδιδε τους άλλους για να αναρριχηθεί. Θα δούλευε σκληρά και έξυπνα και πάνω απ’ όλα με ήθος, θα κέρδιζε με την αξία του.

1. «Κοροϊδεύεις» τους ανθρώπους

Ο πραγματικός άνδρας δεν επιδιώκει να καυγαδίζει χωρίς λόγο. Δεν κοροϊδεύει τους αδύναμους για να τους μειώσει, αλλά όταν και εφόσον χρειαστεί να τα βάλει ακόμα και με κάποιον μεγαλύτερο – δυνατότερο ή καλύτερο δεν διστάζει να το κάνει. Εξαιτίας του θάρρους του, της δυναμικότητάς του και της ευστροφίας του, οι πιθανότητες να κερδίσει θα είναι με το μέρος του.

Πηγή: koolnews.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια