Έξω ο ρατσισμός!

Posted by Clopy Paste 26 Ιουλίου 2012


Μιλάω για όλους αυτούς, που αντί να κοιτάζουν την καμπούρα του ο καθένας, βάζουν ως στόχο τούς κατά τη γνώμη τους «αδύναμους» της κοινωνίας. Αναφέρομαι σε οποιοδήποτε είδος ρατσισμού: ως προς το φύλο, τη θρησκεία, τα πιστεύω, το χρώμα καθώς επίσης και ως προς τις παραδόσεις. Δεν κρύβω ότι και εγώ η ίδια έχω υπάρξει θύτης, αλλά λίγο πολύ όλοι στην καθημερινότητα μας έχουμε παρατηρήσει κάτι ανάλογο στη συμπεριφορά μας. Κακώς! Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Αν ήμασταν όλοι το ίδιο σκεφτείτε πόσο βαρετός θα ήταν αυτός ο κόσμος! Έχω άδικο;;; Θαυμάζουμε τον κόσμο που ζούμε με τις ιδιαιτερότητές του, βλέπουμε ένα σωρό ντοκιμαντέρ για σπάνιες φυλές, με υπέροχες παραδόσεις και ασυνήθιστα έθιμα. Και όλα αυτά τα παρακολουθούμε για ποιο λόγο; Για να μάθουμε για τη διαφορετικότητα! Παρ' όλα αυτά όμως δεν διστάζουμε να σχολιάσουμε κάποιον στο δρόμο που έχει π.χ. διαφορετικό χρώμα από εμάς.

Το γεγονός ότι δεν έχουμε όλοι το ίδιο χρώμα δεν καθιστά κάποιους περισσότερο ευνοημένους και άλλους λιγότερο. Ζούμε όλοι στον ίδιο πλανήτη, κάτω από τον ίδιο ουρανό και είμαστε όλοι άνθρωποι! Έχουμε τα ίδια δικαιώματα (εντάξει, παραδέχομαι ότι σε κάποιες χώρες δεν ισχύει αυτό, αλλά αναφέρομαι στο μέσο όρο των πολιτισμένων πάντα κρατών) και αναπνέουμε τον ίδιο αέρα! Επίσης, από την στιγμή που ο άνθρωπος κατόρθωσε να αποκτήσει μια για πάντα την ελευθερία του μπορεί να ασπάζεται οποιαδήποτε θρησκεία, να έχει τα δικά του προσωπικά πιστεύω, τη δική του άποψη χωρίς να τον πιέζει κανένας να πιστεύει σε κάτι που δεν θέλει. Κάθε ελεύθερο άτομο δύναται να εκφέρει γνώμη για όλα όσα απασχολούν εκείνο και τους γύρω του χωρίς βέβαια να προσβάλει κάποιο άλλο.

Όσον αφορά στο φυλετικό ρατσισμό νομίζω πως τα λόγια είναι περιττά. Στις περισσότερες -πολιτισμένες επαναλαμβάνω- κοινωνίες του κόσμου άντρες και γυναίκες είναι πλέον ίσοι! Οι γυναίκες μετά από πολλούς και ακραίους συχνά αγώνες (ακόμα και επιπέδου σουφραζέτας) κατάφεραν να κερδίσουν τη δυνατότητα της ψήφου, που μέχρι κάποτε ήταν αποκλειστικά προνόμιο των ανδρών, να εργάζονται σε επαγγέλματα που κάποτε θεωρούνταν ανδροκρατούμενα, όπως επίσης και να κατακτούν υψηλές θέσεις στην κοινωνία. Άρα το μοτίβο «γυναίκα αποκλεισμένη στον ανελέητο βωμό της κουζίνας»...ΤΕΛΟΣ!

Από την άλλη πλευρά είναι και ο ρατσισμός ως προς το έθνος. Εντάξει, δεν γίνεται να είναι όλοι Έλληνες, Γάλλοι, Άγγλοι ή Αμερικάνοι όπως στις γλυκανάλατες ταινίες που περιορίζεσαι! Συγγνώμη που σου χαλάω το ιδανικό σου όνειρο φίλε ρατσιστή, αλλά οι άνθρωποι είναι άνθρωποι άσχετα από τη χώρα στην οποία ανήκουν. Γιατί εσύ δηλαδή να διαφέρεις από κάποιον που ζει στην Καμπούλ; Θα σου πω εγώ. Γιατί είσαι απίστευτα κολλημένο άτομο που ζει στον δικό του κόσμο και νομίζει ότι επειδή προέρχεται από την Ευρώπη π.χ. έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Τί μας λες;; Έτσι σου έμαθαν στο χωριό σου;! Παρ' το απόφαση: είμαστε όλοι το ίδιο είτε σου αρέσει είτε όχι! ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Επομένως, κάθε ανθρώπινη οντότητα, ανεξάρτητα από το φύλο, το χρώμα, τα πιστεύω ή το έθνος στο οποίο ανήκει έχει δικαιώματα, πιστεύω και πάνω από όλα είναι ελεύθερο! Κανένας δεν μπορεί να κατακρίνει τον άλλο για την εμφάνισή του, για τις απόψεις του ή για τη χώρα από την οποία προέρχεται. Η διαφορετικότητα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ανθρώπου, αφού ο καθένας έχει δική του προσωπικότητα, το δικό του ξεχωριστό στυλ και την προσωπική του γνώμη.

"Νάταλι Κακαβά"

Share/Save/Bookmark

1 Comment

  1. Ανώνυμος είπε,

    Αυτό που χρειάζεται η Ελληνική κοινωνία, είναι ελεύθερα, σκεπτόμενα άτομα, καλιεργημένα και εθνικά συνηδητοποιημένα.

    Η φυσική πολιτική θέση του λευκού ιδιοκτήτη της Ελλάδας είναι η "Αναρχική - μή βίαιη" Δεξιά.

    Η κάθε Ελληνίδα μητέρα, δεν γεννά υπαλλήλους της τάδε ή της δείνα
    πολυεθνικής, αλλά αυτοκράτορες και αυτοκρατόρισες.

    Δεν υπάρχει ισότης στην φύση.
    Ο ρατσισμός δε, είναι αδιαφιλονίκητος.
    Δεν υπάρχουν ίσα έθνη και φυλές.
    Δεν υπάρχουν κάν ίσοι άνθρωποι.

    Αυτό τεκμαίρεται εκ'του αποτελέσματος.

    Το μόνο πράγμα που εξ-ομοιώνει τα πλάσματα, ειναι το ατσάλι και ο χρόνος που έχουν πάνω σε αυτή τη γή.

    Προπάντων όμως και κλείνωντας, σε καμία περίπτωση, εμείς οι Έλληνες, δεν θα κατέλθωμε την κλίμακα της εξελήξεως, στο επίπεδο του βαρβάρου και του ομιλούντος πρωτεύοντος.

    Η Ελλάς είναι λευκή και η Ευρώπη Ελληνική!

    Η ώρα του ξεσηκωμού ενάντια στην υπερφορολόγιση τον Παν-Αφρικανισμό και τον εξ-ισλαμισμό έρχεται, ολοένα και κοντύτερα.

    Κανονιστείτε !

    Ζήτω η Ελληνική Επανάσταση.
    (ξανά! γ@μ& τη τύχη μου .....)

    Posted on 26 Ιουλίου 2012 στις 11:04 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια