Είναι ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολο, ίσως ακόμα και αδύνατο, να κάνουμε μια θετική και παραγωγική ζωή, αν υπάρχουν γύρω μας μεγάλα ποσά αρνητικής ενέργειας - ή πολλοί αρνητικοί άνθρωποι - στο καθημερινό μας περιβάλλον. Στο παρόν άρθρο παρουσιάζουμε απλές και συγκεκριμένες συμβουλές για το πώς να αποφύγετε την αρνητικότητα και να έχετε μια πιο επιτυχημένη, ευτυχισμένη και γαλήνια ζωή. Ποιά είναι εκείνα λοιπόν τα στοιχεία που χρειάζεται να απομακρύνουμε σταδιακά από την καθημερινότητά μας;

1. Την αναζήτηση αποδοχής

Αποτελεί αρνητικό στοιχείο, επειδή καταστέλλει την προσωπική σας δύναμη και σας εμποδίζει να εστιάζετε στην εκπλήρωση στόχων που πραγματικά αξίζουν για εσάς, σε αντίθεση με εκείνους που κερδίζουν μόνο εγκώμια από τους άλλους. Επιπλέον, είναι αδύνατο να ικανοποιήσετε τους πάντες, όσο σκληρά κι αν προσπαθείτε, οπότε οδηγείτε με βεβαιότητα τον εαυτό σας προς την απογοήτευση και την αίσθηση αποτυχίας.

2. Την αρνητική σκέψη

Εδώ σημασία έχει να έχουμε συνείδηση των εσωτερικών μας σκέψεων. Αποφύγετε να εστιάζετε σε αρνητικές σκέψεις, ώστε να ενισχύσετε τις πιθανότητες το πεπρωμένο σας - η πορεία της ζωής σας - να είναι θετικό και κυρίως απολαυστικό.

3. Τους μη υποστηρικτικούς φίλους

Κάθε φίλος που βρίσκει συνεχώς ευκαιρία να σας αποθαρρύνει από το να κυνηγήσετε το πραγματικό σας πάθος, τους στόχους και τα ενδιαφέροντά σας δεν είναι και πολύ καλός φίλος. Ορισμένες φορές, αποδεικνύεται καλή ιδέα να κρατάμε όλους μας τους φίλους, ασχέτως της ιδιαίτερης επίδρασης που έχουν σε εμάς, αλλά τα οφέλη θα είναι περισσότερα αν κρατήσουμε αποστάσεις από άτομα που νιώθουμε ότι μας εμποδίζουν με διάφορους τρόπους.

4. Το να βολεύεστε

Η ζώνη άνεσής μας είναι ένας όμορφος τόπος, αλλά τίποτα δεν φυτρώνει ή αναπτύσσεται εκεί. Σίγουρα το να νιώθουμε άνετα είναι κρίσιμης σημασίας, αλλά είναι εξίσου απαραίτητο να πιέζουμε λίγο τον εαυτό μας να παίρνει κάποια ρίσκα, αφού η στασιμότητα και η αδράνεια ποτέ δεν ωφέλησαν κανέναν.

5. Το να ακολουθείτε παθητικά τους άλλους

Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο και ενοχλητικό να σκεφτόμαστε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι λειτουργούν σαν πρόβατα, αλλά αυτό το συναίσθημα δεν κάνει τη δήλωση αυτή λιγότερο αληθινή. Ποιό είναι λοιπόν το συμπέρασμα από αυτό; Μην λέτε ή κάνετε πράγματα, επειδή απλά τα κάνουν ή τα λένε οι άλλοι ή επειδή πιστεύετε ότι αυτό θέλουν και από εσάς. Είναι πάντα καλύτερο να είστε ο εαυτός σας!

6. Την απέχθεια για την εργασία σας

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων απεχθάνεται τη δουλειά του. Αν κι εσείς μισείτε τη δική σας, ήρθε η στιγμή να αρχίσετε να αποκωδικοποιείτε με τί θα θέλατε πραγματικά να ασχοληθείτε και ύστερα να δρομολογήσετε το πρακτικό κομμάτι, ώστε να φτάσετε μέχρι εκεί. Η αλλαγή της καριέρας δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά αν επιλέξετε τη σωστή, η ζωή σας θα είναι απολαυστικότερη με έναν αυθόρμητο τρόπο.

7. Τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής

Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να ακολουθήσουν ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα, μια ρουτίνα γυμναστικής και τα ετήσια ραντεβού με τον γιατρό τους, αλλά όσοι τα καταφέρνουν, είναι πια αποδεδειγμένο, ότι θα ζήσουν περισσότερο και θα παραμείνουν υγιείς για να απολαμβάνουν τη ζωή. Κάθε μικρή υγιεινή αλλαγή είναι ένα μικρό λιθαράκι που θα σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα, οπότε μην την αγνοείτε.

8. Την απληστία

Είναι πάντα σημαντικό να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι όταν πεθάνουμε, δεν θα πάρουμε μαζί μας ούτε τα χρήματα, ούτε τον πλούτο μας. Και είναι σίγουρα δελεαστικό να θυσιάζετε τον χρόνο και την ενέργειά σας στο να αυξήσετε τις οικονομικές σας απολαβές, αλλά στο πέρασμα του χρόνου θα δείτε ότι ο ποιοτικός χρόνος με τους αγαπημένους σας είναι εκείνος που τελικά θα σας γεμίζει.

9. Συνεχείς εξηγήσεις

Αν έχετε εξηγηθεί ξεκάθαρα μια φορά, δεν χρειάζεται να προσπαθείτε ξανά και ξανά να το καταφέρετε με τον ίδιο ή και εντελώς διαφορετικό τρόπο· αυτό σχεδόν πάντα καταλήγει να φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε εκείνη την στιγμή, αλλά η προσπάθεια να κάνετε τους πάντες να καταλάβουν τί σκέφτεστε, λέτε ή κάνετε, είναι μια άνιση και άχρηστη τελικά μάχη, που δεν θα σας προσφέρει και πολλά στην πορεία της ζωής σας - και που σίγουρα θα σας κοστίσει την εσωτερική σας γαλήνη.

10. Το να νιώθετε συνεχώς δυσαρεστημένοι

Όλοι νιώθουμε θλιμμένοι και απογοητευμένοι κάποιες φορές, αλλά αν νιώθετε περισσότερο δυσαρεστημένοι παρά χαρούμενοι στην καθημερινότητά σας, τότε ήρθε η στιγμή να αλλάξετε οπτική. Υπάρχουν σχεδόν πάντα τόσο θετικές όσο και αρνητικές πλευρές σε κάθε εμπειρία ή περίσταση, οπότε αν συνειδητά εστιάσετε στην αναγνώριση των θετικών, θα γίνετε πιο παραγωγικοί και ανοιχτοί στη ζωή σας.

11. Τεμπελιά

Ακόμα και αν υποστηρίζετε ότι τα καταφέρνετε μια χαρά και από το σπίτι, πρέπει να σας πούμε ότι χάνετε πολλά από τον εξωτερικό κόσμο. Γι’ αυτό, μην παραλείπετε να πηγαίνετε για μια βόλτα στο πάρκο κάθε μέρα ή για έναν καφέ με έναν φίλο, αφού τα αποτελέσματα που θα νιώσετε θα είναι άμεσα· πιο δραστήρια, παραγωγική και απολαυστική καθημερινότητα.

12. Το να μην υπερασπίζεστε εσάς ή τις πεποιθήσεις σας

Αν είναι ασφαλές, υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και μιλήστε για τις πεποιθήσεις σας, γιατί το μόνο που θα νιώσετε αργότερα είναι τύψεις, καταπίεση και αδικία, όλα αρνητικά συναισθήματα.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αναζήτηση Πτήσεων 5 Αναζήτηση Πτήσεων 6 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Ατμοσφαιρική Ρύπανση Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων 4 Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Εκπτωτικά Κουπόνια Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Ενοικίαση Ακινήτων Εφημερεύοντα Βενζινάδικα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΙΚΑ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παραγγελία Φαγητού 4 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων ΟΑΣΑ Αστικές Συγκοινωνίες Ταχυδρομικοί Κώδικες Τηλεφωνικός Κατάλογος Υγειονομικός Χάρτης Υπηρεσίες Πάρκινγκ Αεροδρομίου Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια