Αν είχε γεννηθεί το 2050 ίσως να έμοιαζε με φυσιολογικό άνθρωπο, αλλά σήμερα, ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, μοιάζει να βρίσκεται πολύ μπροστά από την εποχή του.

Αυτά είναι 10 πράγματα που, ίσως, δεν γνωρίζεις για τον εκκεντρικό επιχειρηματία.

1. Έχει αφοσιωθεί στην εξέλιξη πρωτοποριακών τεχνολογιών

Γεννημένος στη Νότια Αφρική στις 28 Ιουνίου 1971, ο εκκεντρικός επιχειρηματίας, έχει αφοσιωθεί στην εξέλιξη πρωτοποριακών τεχνολογιών με στόχο την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, την εξέλιξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την κατάκτηση του διαστήματος. Υπήρξε συνιδρυτής του PayPal, δημιουργός των αυτόνομων ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla με τιμές που φτάνουν και τα 135.000 δολάρια και ιδρυτής της SpaceX, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή προωθητικών πυραύλων πολλαπλών χρήσεων, που έχουν στόχο να κάνουν τις διαστημικές αποστολές πολύ πιο φθηνές. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

2. Κάποιες φορές κοιμάται στο εργοστάσιο της Tesla

Αυτό θα πει αφοσίωση! Ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει ότι πάντα έχει έναν υπνόσακο στην αίθουσα συνεδριάσεων της Tesla, η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη γραμμή παραγωγής. Έτσι, εποπτεύει καλύτερα την ποιότητα των αυτοκινήτων και λύνει πιο εύκολα τα προβλήματα που προκύπτουν, μειώνοντας σημαντικά τις καθυστερήσεις. Αυτή η τακτική είχε σαν αποτέλεσμα, η Tesla να παρουσιάσει για πρώτη φορά κέρδη το 2013, δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή της.

3. Όταν ήταν στο πανεπιστήμιο, άνοιξε ένα nightclub για να βγάζει τα έξοδά του.

Ο Έλον Μασκ είχε πλήρη υποτροφία από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, οπότε δεν ανησυχούσε για τα δίδακτρά του. Για να βγάζει όμως τα έξοδά του, νοίκιασε ένα σπίτι με 10 υπνοδωμάτια μαζί με τον φίλο του Αντέο Ρέσι, ένα μέρος του οποίου μετέτρεψε σε κλαμπ, το οποίο μπορεί να είχε και 500 πελάτες κάθε νύχτα. Από μικρός ήταν επιχειρηματικό δαιμόνιο.

4. Ζούσε με 1 δολάριο την ημέρα από επιλογή

Μπορεί όλοι εμείς να ζηλεύουμε τους μεγιστάνες της Silicon Valley για τα πλούτη τους, όμως δεν σκεφτόμαστε πόσο υπομονή, επιμονή και πειθαρχία είχαν μέχρι να πετύχουν. Ο Έλον Μασκ ζούσε για ένα μήνα με 1 δολάριο την ημέρα, τρώγοντας μόνο χοτ ντογκς και πίνοντας χυμό πορτοκάλι. Απλά, ήθελε να δει αν μπορούσε να ζήσει με τόσα λίγα χρήματα. Όταν είδε ότι είναι εφικτό, επένδυσε ό,τι είχε και δεν είχε στις λαμπρές ιδέες του.

5. Έχει τρέλα με τους X–Men

Ο Έλον Μασκ είναι φανατικός με τους X-Men, σε σημείο που να έχει δώσει στα ρομπότ της γραμμής παραγωγής της Tesla ονόματα όπως Wolverine, Storm, Vulcan και Colossus. Μάλιστα, λένε ότι το αυτοκίνητο της Tesla Model X έχει ρύθμιση “Bioweapon defense mode”.

6. Έμαθε προγραμματισμό σε 3 μέρες

Σε ηλικία 10 ετών, άρχισε η σχέση του με τους υπολογιστές με έναν Commodore Vic-20. Σύντομα, έπεσε στα χέρια του ένα βιβλίο προγραμματισμού της γλώσσας BASIC. Κανονικά ήθελες 6 μήνες για να το τελειώσεις, αλλά ο Μασκ το τελείωσε σε 3 μέρες και 2 χρόνια αργότερα πουλούσε ήδη το πρώτο του ηλεκτρονικό παιχνίδι για 500 δολάρια.

7. Χρηματοδοτεί μόνος του τις επιχειρηματικές του ιδέες

Μπορεί οι περισσότεροι επιχειρηματίες να ψάχνουν χρηματοδότες και επενδυτές για να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους, ο Ελον Μασκ όμως επενδύει τα δικά του χρήματα. Ο λόγος είναι ότι οι ιδέες του είναι τόσο ριψοκίνδυνες, που οι επενδυτές αρχικά φοβούνται. Στη συνέχεια, όμως, αντιλαμβάνονται τα τεράστια κέρδη που θα μπορούσαν να τους αποφέρουν οι ιδέες του Μασκ και του δίνουν λεφτά “με τη σέσουλα”. Όταν δεν μπορούσε να βρει επενδυτές για να ξεκινήσει τη SpaceX, έβαλε όλα του τα μετρητά για να συνεχίσει τη λειτουργία της εταιρείας, με αποτέλεσμα να ζει με δάνεια για να πληρώνει τους λογαριασμούς του σπιτιού του. Κι αυτό γιατί υποστηρίζει με όλο του το είναι τις απόψεις και τις ιδέες του.

8. Κάποτε φτυάριζε κοπριά

Μπορεί να είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά κάποτε φτυάριζε κοπριά σε έναν καυστήρα. Ο Ελον Μασκ σέβεται πολύ τη δουλειά, κάθε είδους δουλειά, και λέγεται ότι δουλεύει πάνω από 100 ώρες την εβδομάδα. Ακόμα και σήμερα, τριγυρνάει στο εργοστάσιο της Tesla και χειρίζεται τα μηχανήματα.

9. Έχει βραβευθεί με το Gold Space Medal

Είναι ο πρώτος που σχεδίασε τον πρώτο ιδιωτικό πύραυλο που μπήκε σε τροχιά. Για αυτή του την επιτυχία η Federation Aronautique Internationale, ο διεθνής οργανισμός που μετρά τα αεροναυπηγικά ρεκόρ, τον βράβευσε με το Gold Space Medal το 2010.

10. Ανησυχεί βαθιά για τις εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Κι όμως. Ο άνθρωπος που είναι πρωτοπόρος στη δημιουργία της τεχνολογίας του μέλλοντος, φοβάται το τι μπορεί να κάνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην ανθρωπότητα, αν αποκτήσει μεγάλη δύναμη και γίνει πολύ πιο έξυπνη από τους ανθρώπους. Η τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων που ο ίδιος έχει αναπτύξει, απειλεί ήδη χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τομέα των μεταφορών. Μάλιστα, δημιούργησε τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό OPENAI, με στόχο να προωθήσει και αναπτύξει φιλικές προς την ανθρωπότητα εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Πηγή: tsemperlidou.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια