Τα ζυμαρικά είναι το πιο εύκολο και σούπερ ικανοποιητικό φαγητό ειδικά τις καθημερινές που ο χρόνος μαγειρέματος είναι περιορισμένος.

Μπορεί να είστε από εκείνους που τα μαγειρεύουν χρόνια και να το κάνετε με τα μάτια κλειστά, αλλά ίσως κάνετε κάποιο από τα 5 μεγαλύτερα λάθη που ακολουθούν χωρίς να το γνωρίζετε.

1. Το κατσαρολάκι που χρησιμοποιείτε είναι πολύ μικρό 

Ο λόγος που αυτό είναι λάθος είναι πως όταν ρίχνετε τα ζυμαρικά σας σε ένα μικρό κατσαρολάκι πέφτει αμέσως η θερμοκρασία που έχει αναπτυχθεί στην κατσαρόλα. Όσο το νερό αρχίζει και πάλι να βράζει (πράγμα που μπορεί να πάρει λίγο χρόνο), τα ζυμαρικά γίνονται μαλακά και αρχίζουν να κολλάνε μεταξύ τους. Χρησιμοποιείτε, λοιπόν, μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνετε σε αυτήν γύρω στα 5 λίτρα νερό.

2. Δεν αλατίζετε το νερό που βράζει 

Οι σεφ λένε πως το νερό στο οποίο θα βράσετε τα ζυμαρικά σας πρέπει να είναι όσο αλατισμένη είναι και η θάλασσα. Μπορεί να ακούγεται λίγο ακραίο αυτό, αλλά το νερό των ζυμαρικών χρειάζεται παραπάνω αλάτι από ένα κουταλάκι του γλυκού. Τα ζυμαρικά δεν απορροφούν όλο το αλάτι που ρίχνετε στο νερό. Ο λόγος που το ρίχνετε είναι για να μην κολλάνε μεταξύ τους όσο μαγειρεύονται. Μόλις, λοιπόν, βράσει το νερό στην κατσαρόλα σας, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας αλάτι.

3. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο νερό πολύ νωρίς 

Όταν πεινάτε σας δίνει την αίσθηση το νερό πως κάνει εκατό ώρες να βράσει. Δεν είναι, όμως, αυτή δικαιολογία για να πετάτε τα μακαρόνια σας στο νερό όποτε θέλετε. Όταν αυτά πέφτουν μέσα σε νερό που δεν είναι αρκετά ζεστό, γίνονται κολλώδη και άνοστα. Περιμένετε, λοιπόν, το νερό να βράσει καλά και έπειτα ρίξτε τα ζυμαρικά σας μέσα σε αυτό.

4. Δεν ανακατεύετε τα μακαρόνια σας 

Το ανακάτεμα είναι πολύ σημαντική υπόθεση και πρέπει να γίνεται συχνά. Κάντε το πρώτο με το που θα ρίξετε τα μακαρόνια στο νερό και περιστασιακά όσο βράζονται. Αυτό θα τα εμποδίσει να κολλήσουν μεταξύ τους.

5. Ρίχνετε κρύο νερό μετά το μαγείρεμα 


Ένα από τα λάθη που κάνει κάθε νοικοκυρά που βιάζεται είναι να ρίχνει κρύο νερό στα μακαρόνια μετά το βράσιμο. Αυτό που κάνετε ρίχνοντάς τους νερό είναι πως ξεπλένετε το άμυλο από αυτά και δεν βοηθάτε την σάλτσα να κολλήσει πάνω τους. Επίσης, διώχνετε κάποια από τα υπέροχα αρώματα των ζυμαρικών σας. Μετά το βράσιμο, λοιπόν, ρίξτε τα μακαρόνια σας σε ένα τρυπητήρι και κουνήστε το δεξιά-αριστερά για να φύγει το έξτρα νερό.

Πηγή: spirossoulis.com - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

networkedBlogs

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια