Ο συγγραφέας Γιώργος Πολίτης μας παρουσιάζει το νέο βιβλίο του με τίτλο «24 ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΚΡΑΙΟΥ ΠΑΘΟΥΣ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΗΡΟΔΟΤΟΣ»: 

Περίληψη

Δεκαοκτώ άγνωστα μεταξύ τους άτομα, θα ενωθούν από την ανάγκη σεξουαλικής ικανοποίησης. Κανένα σύμπλεγμα δεν είναι μιαρό. Οι ηδονές ακόμα και από τα ενδεχόμενα εξελίξιμες, επιτακτικές, ικανές να παρασύρουν ολοένα και βαθύτερα όλους στο σκοτεινό μέρος του ένστικτου, από όπου δεν υπάρχει γυρισμός. Ανταλλαγές συντρόφων, απάτες, ίντριγκες, ομοφυλόφιλες παραστάσεις, ερωτικά τρίγωνα, γίνονται ο κρυφός χάρτης που οδηγεί τους εμπλεκόμενους σε ένα κόσμο τόσο μακρινό, όπου μόλις τα φώτα σβήσουν, η έρημος θα φαντάζει όαση…

Παράλληλα με αυτά, στο Παρίσι, στο κρεσέντο ενός αιφνίδιου έρωτα, στην κορυφή μίας παρόρμησης, συμβαίνει ένας φόνος. Ο αστυνόμος Εδουάρδος Ριμέν καλείται να τον εξιχνιάσει. Στον απόηχο των γεγονότων οι ζωές πολλών, μοιραία θα ανατραπούν.

Το έργο τολμά να προτείνει ανοιχτά, τον κρυφό εαυτό των ηρώων, εκείνον τον βαθύ που ξυπνάει μοναδικός, αλλιώτικος, όταν τα φώτα των κοινωνικών επιταγών σβήσουν. Οι σεξουαλικές επιθυμίες παραμένουν, οι σκέψεις επίσης ως ανάγκες. Η διαδρομή του καθενός αν και διαφορετική μοιάζει στον τελικό σκοπό, καθώς το κανάλι του ένστικτου παραμένει αναλλοίωτο, ανθρώπινο στους αιώνες…

Κάποιοι ήρωες του έργου λοιπόν, παρεκκλίνουν και το κάνουν - τις περισσότερες φορές - με ελαφριά την καρδιά. Αποδεχόμενοι. Όπως ακριβώς πρέπει. Άνθρωποι υπεράνω υποψίας αποκαλύπτουν σε όλους εμάς τις κρυφές τους επιθυμίες με ένα τρόπο σκληρό.


(Ερωτήματα-σχόλια-αποσπάσματα)

Κάτι που το θέλουν δύο ή και παραπάνω και δεν ενοχλεί κανέναν τρίτο, μπορεί να είναι κακό για το σύνολο;

Την ίδια ώρα που κανείς δεν υποχρεούται επικρότηση, ποιός δικαιούται κατάκριση;

Αλήθεια, είναι ο σκληρός ο τρόπος του ειπείν, που «ανατριχιάζει» ή μήπως η ειλικρίνεια μιας πράξης;

Αλήθεια είναι η ωμή τέτοια ή η στρογγυλεμένη;

Θα πρέπει να σερβίρεται εξωραϊσμένη, «ψημένη» σε κάποιους βαθμούς, ώστε να είναι κάπως πιο εύπεπτη; Κι αν ΝΑΙ, σε τί πάστα ανθρώπων σερβίρουμε επεξεργασμένη τροφή; Σε ανθρώπους που δεν αντέχουν την αλήθεια ή σε κάποιους που επιμένουν να πιστεύουν αλλιώς;

Για όλα αυτά θα γίνει αναφορά στην παρουσίαση στις 11 Οκτωβρίου 2017.



Χειραγωγούμε;

Άγουμε το κοινό σε ένα τρόπο ζωής όπου η υποκρισία (όπως άλλωστε – δυστυχώς - το κάνει) θα αναδεικνύεται ως η μόνη πρέπουσα συμπεριφορά; Θα βαφτίζουμε μεταξύ μας εκείνα που θέλουμε, όπως τα θέλουμε και θα χειροκροτούμε γελαστοί υπό το φως των προβολέων γνωρίζοντας πως τα μέσα μας τρέμουν για την επικείμενη επιθυμητή (όποια σε μέγεθος) ακολασία;

Η χειρότερη μορφή αυτής επιμένω, είναι εκείνη που συμβαίνει και παραμένει στην στείρα φαντασία. Είναι εκείνη που δεν βρίσκει το θάρρος να συστηθεί με παρρησία (θα χρειαζόταν ολόκληρο κεφάλαιο για την ανάλυση).

Υπάρχει λοιπόν μία και μόνη αλήθεια; Ή κάθε φορά μάς παρουσιάζεται η πράξη (για το ίδιο γεγονός) με διαφορετικό πρόσωπο; Ανάλογο των πεποιθήσεών μας; Π.χ. Η γυναίκα που «βιάστηκε» ή βιάστηκε, θα πρέπει να κατηγορεί τον εαυτό της που είχε οργασμό;

Το θύμα γίνεται θύτης; Το άλλοθι δικαιώνει;

Η παρέκκλιση από τον κανόνα θα πρέπει να αποτελεί ντροπή;

Ποιός θέτει τους όρους στην κρεβατοκάμαρα του καθενός και με ποιό δικαίωμα;

Το βιβλίο θίγει πολλά θέματα και το κάνει με τρόπο που σίγουρα θα ξενίσει πολλούς, με τρόπο που θα τους ξεβολέψει, όμως ένα βιβλίο που δεν ξεβολεύει δεν επιτελεί τον σκοπό του.

Ασφαλώς και το έργο δεν απευθύνεται σε όλους. Προσπαθεί να μιλήσει σε εκείνους που θέλουν να καταλάβουν. Πώς να συστήσεις σε οποιονδήποτε κάποιον που δεν θέλει να γνωρίσει; Τον εαυτό του για τρανό παράδειγμα... (ποιός δεν επιθύμησε κάτι περισσότερο από εκείνο που είχε;)

Οι περιγραφές των γεγονότων γίνονται με γνώμονα το ξεσκέπασμα της ιδέας, με σκοπό την αποκάλυψη της θέλησης, την περιγραφή της πράξης και όχι με εκείνη του εξωραϊσμού, της ονειρώδους μυθιστορηματικής υπόθεσης που θα πρότεινε κάποιος να διαβάσει το παιδί του... Όλα να τα λέμε.

Ο έρωτας είναι μια ατελείωτη μάχη του ένστικτου με το αντικείμενο του πάθους του. Τίποτα πιο εγωιστικό από τον έρωτα θα πει η Λου Αντρέα Σαλομέ (ο μεγάλος ανεκπλήρωτος έρωτας του Νίτσε) και θα έχει απόλυτο δίκιο.

Στο βιβλίο εξετάζεται σε κάθε περίπτωση η ψυχή και των 18 ηρώων. Οι πράξεις τους αναλύονται ενδελεχώς ως αποτέλεσμα των επιταγών του ένστικτου και όχι κάποιας μαρτυρικής ιδέας.

Οι ήρωες παρουσιάζονται πλήρως συνειδητοποιημένοι. Οι ήρωες δεν πάσχουν, ζουν τις επιθυμίες τους. Τα καταφέρνουν! Το εάν οι υπόλοιποι δικαιολογούμε, απολαμβάνουμε ή κατακρίνουμε διαβάζοντας, είναι μια εντελώς άλλη υπόθεση όπου θα έπρεπε να βάλουμε τις μάσκες μας για να συστηθούμε με ειλικρίνεια… Χωρίς αυτές δυστυχώς θα αποτυγχάναμε ως γνήσια τέκνα του πολιτισμού και της τυραννικής ηθικής μας.

Καταλήξαμε να αγαπάμε κάποιον δυνατά, φοβούμενοι το χρόνιο μίσος μας σχεδόν για τα πάντα...

Όπως υπάρχει αντίφαση στην επανάσταση που γίνεται για να καταπολεμηθεί η βία, έτσι υπάρχει αντίφαση στη θέση που επιμένει πως για να ευτυχίσουμε πρέπει να ακολουθούμε κανόνες, γιατί και αυτό είναι μια επανάσταση στις μύχιες επιθυμίες μας.

Υ.Γ.

Ήδη το βιβλίο μεταφράζεται στα γαλλικά...

Διαβάστε εδώ περισσότερα αποσπάσματα.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που είχε δώσει παλαιότερα ο συγγραφέας Γιώργος Πολίτης στο ClopYPastE blog.

Μπορείτε να αγοράσετε βιβλίο από ΕΔΩ.

Ο συγγραφέας Γιώργος Πολίτης θα παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «24 ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΚΡΑΙΟΥ ΠΑΘΟΥΣ» την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:30 στον Πολυχώρο Αίτιον, Τζιραίων 8-10, περιοχή Μακρυγιάννη (στάση μετρό Ακρόπολη, τηλ. 213 0256666). Θα μιλήσουν η συγγραφέας Χριστίνα Ταράτσα και ο Γιώργος Πολίτης, ενώ αποσπάσματα θα αναγνώσει η ηθοποιός Πηνελόπη Σταυροπούλου. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.gr - politisg.blogspot.gr

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια