10 λάθη που κάνουμε στο σπίτι μας σύμφωνα με το Feng Shui...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 4 Σεπτεμβρίου 2017


Οι αρχές του feng shui μας προσφέρουν έναν βασικό οδηγό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να βρούμε την ειρήνη, την ηρεμία και τη θετική ενέργεια που τόσο θέλουμε στο καταφύγιό μας -  στο σπίτι μας. Δεν είναι δύσκολο να τις ακολουθήσουμε. Ωστόσο, κάποιες φορές κάνουμε κάποια λάθη στο σπίτι μας, που όμως μπορούν να διορθωθούν πολύ πιο εύκολα απ’ όσο νομίζουμε:

1. Το κρεβάτι, το καθιστικό ή η καρέκλα του γραφείου δεν βρίσκονται απέναντι από την πόρτα

Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεστε συνειδητά αυτό, αλλά για να νιώσετε απόλυτα ασφαλείς, χρειάζεται να είστε σε μια «προνομιακή» θέση, ώστε να γνωρίζετε ότι κανείς δεν έρχεται να σας ξαφνιάσει ή φοβίσει. Η αμυγδαλή μας - εκείνη η δομή του εγκεφάλου μας που ελέγχει τα ένστικτα του φόβου - είναι προορισμένη να βρίσκεται σε συναγερμό, όταν δεν μπορούμε να δούμε τί συμβαίνει πίσω μας, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν κάθεστε με την πλάτη γυρισμένη στην πόρτα για πολλή ώρα. Αν δεν μπορείτε να αλλάξετε τη θέση των επίπλων, «παίξτε» με καθρέφτες, ώστε να μπορείτε να βλέπετε όταν κάποιος μπαίνει ή βγαίνει από το δωμάτιο.

2. Δεν καθαρίσατε σωστά πριν ακολουθήσετε τις αρχές του feng shui

Πολλοί από εμάς διστάζουμε να πετάξουμε κάτι που μια μέρα πιθανώς να μας λείψει, όποτε αποφεύγουμε να τα ξεφορτωθούμε. Ωστόσο, είναι απολύτως απαραίτητο να δημιουργήσετε έναν καθαρό χώρο πριν ακολουθήσετε το feng shui, αφού τα άχρηστα αντικείμενα μόνο να αποστραγγίσουν το chi σας ή να εξαντλήσουν την ενέργειά σας μποτρούν. Και όχι, δεν μπορείτε να κρύψετε τίποτα! Ξεφορτωθείτε το χάος από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας.

3. Έχετε μεγάλους πίνακες να κρέμονται πάνω από σημεία που κάθεστε ή ξαπλώνετε

Το κρέμασμα μεγάλων, βαριών πινάκων και κάδρων πάνω από το κρεβάτι, το καθιστικό ή την καρέκλα σας είναι σχεδόν απαγορευτικό. Το feng shui έχει να κάνει με την αίσθηση ασφάλειας στο χώρο σας και είναι δύσκολο να νιώσετε ασφαλείς με κάτι βαρύ να κρέμεται ακριβώς πάνω από το κεφάλι σας.

4. Δεν δίνετε προτεραιότητα στην άνεση

Είναι εύκολο να μπαίνετε σε πειρασμό από όμορφα αντικείμενα που δεν είναι αναγκαία πρακτικά ή άνετα, αλλά οι αιχμηρές γωνίες, τα ασταθή έπιπλα και οι αγκαθωτοί κάκτοι μπερδεύονται με την ενέργεια του χώρου σας, αφού ασυνείδητα αντιδράμε στην απειλή των αντικειμένων και των καταστάσεων.

5. Έχετε τέχνη κακής ποιότητας

Να διερωτάστε πάντα τί επικοινωνούν και εκφράζουν σε εσάς τα αντικείμενα, η τέχνη και οι φωτογραφίες που έχετε στον χώρο σας. Όλα γύρω σας πρέπει να στηρίζουν τις προθέσεις σας κατά κάποιο τρόπο, οπότε σκεφτείτε να αφαιρέσετε όσα δεν σας εκφράζουν θετικά συναισθήματα.

6. Σκέφτεστε τη διακόσμηση εστιάζοντας περισσότερο σ’ ένα μόνο πράγμα

Μπορεί να επιθυμείτε να προσελκύσετε οικονομικό πλούτο, οπότε στρέφετε όλη την προσοχή σας σε ένα μόνο στοιχείο και σε ένα μέρος του σπιτιού. Όμως αυτό αποτελεί μόνο ένα μέρος του παζλ, αφού πρέπει επίσης να ενδυναμώσετε και τα αλλά σημεία, που θα σας βοηθήσουν να προσελκύσετε αυτού του τύπου πλούτο. Πρόκειται να γίνετε πλούσιοι λόγω της θετικής φήμης που έχετε στη δουλειά; Ή πρόκειται να ζητήσετε τη βοήθεια ενός μέντορα γι’ αυτό; Όλα συνδέονται, οπότε δείτε πιο ολιστικά το ζήτημα και στο σπίτι σας και μην στρέφετε την προσοχή σας μόνο σε ένα σημείο.

7. Κάνετε κατάχρηση ενός στοιχείου, αντί να δημιουργείτε μια ισορροπία

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν μια πολύ ισχυρή προτίμηση για ένα ή δύο από τα πέντε στοιχεία, το ξύλο, τη φωτιά, τη γη, το μέταλλο και το νερό. Ωστόσο, τα ισορροπημένα σπίτια έχουν ενδείξεις όλων αυτών. Μεγάλα ποσά μετάλλου και μεταλλικών σκιών μπορούν να προκαλέσουν ένταση, ενώ σπίτι με έμφαση στη γη, δηλαδή πολύ ουδέτερους τόνους και κεραμικά μπορεί να αρχίσει να δίνει μια αποπνικτική και ξηρή αίσθηση.

8. Εστιάζετε υπερβολικά σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα

Μπορεί να θέλετε να σώσετε τη σχέση σας, αλλά ενώ ενεργοποιείτε το τσι του έρωτα, και πάλι αυτή καταρρέει. Τί συνέβη. Το feng shui λειτουργεί με μυστήριους τρόπους και ποτέ δεν γνωρίζουμε τί πρόκειται να συμβεί όταν ανανεώνουμε την ενεργειακή ροή μιας περιοχής. Μην καταπιάνεστε τόσο επίμονα με ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, γιατί κάνοντάς το χάνετε κάποιες άλλες ευκαιρίες που μπορεί να σας παρουσιάζονται. Εξάλλου, μια σχέση που καταρρέει μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε.

9. Αντιμετωπίζετε το σπίτι σας σαν να μην μένετε σε αυτό

Αποφύγετε την επιθυμία να δημιουργήσετε έναν «τέλειο» χώρο. Όπως ακριβώς θέλετε να αποφύγετε την ανισορροπία στα στοιχεία, έτσι είναι καλύτερο να αποφύγετε τη διακόσμηση με υλικά και έπιπλα που είναι τόσο πολύτιμα για εσάς και σας κάνουν να αγχώνεστε ή να φοβάστε ακόμα και να τα χρησιμοποιήσετε ή να κάτσετε για παράδειγμα σε αυτά. Τα παιδιά σας, τα κατοικίδια και οι επισκέπτες σας έχουν μια υπέροχη δική τους θετική ενέργεια, οπότε αφήστε τους να τη διοχετεύσουν όπως αυτοί αρέσκονται, γιατί το σίγουρο είναι ότι θα επωφεληθείτε.

10. Κρατάτε σπασμένα αντικείμενα σε περίπτωση που τα επισκευάσετε στο μέλλον

Αν ένα αντικείμενο δεν χρησιμοποιείται, τότε δεν θα πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι σας. Ποτέ μην αφήνετε κάτι για αργότερα. Αν δεν νοιάζεστε αρκετά για να το επισκευάσετε τώρα, σκεφτείτε να το χαρίσετε ή και να το πουλήσετε.

Πηγή: enallaktikidrasi.com - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αναζήτηση Πτήσεων 5 Αναζήτηση Πτήσεων 6 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Ατμοσφαιρική Ρύπανση Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων 4 Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Εκπτωτικά Κουπόνια Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Ενοικίαση Ακινήτων Εφημερεύοντα Βενζινάδικα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΙΚΑ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παραγγελία Φαγητού 4 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων ΟΑΣΑ Αστικές Συγκοινωνίες Ταχυδρομικοί Κώδικες Τηλεφωνικός Κατάλογος Υγειονομικός Χάρτης Υπηρεσίες Πάρκινγκ Αεροδρομίου Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια