Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορείς να αντιμετωπίσεις όταν πέφτει η θερμοκρασία, δεν είναι άλλο από τις παγωμένες σωληνώσεις. Δες τί πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που η ατυχία σου χτυπήσει την πόρτα:

- Άσε μια βρύση να τρέχει.

Οι παγωμένες βρύσες που μάταια ελπίζουμε να βγάλουν λίγο νεράκι να ξεδιψάσουμε είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια ότι οι σωληνώσεις μας έχουν παγώσει για τα καλά. Αν βρίσκεσαι ήδη σε αυτό το σημείο, δεν έχεις πολλά πράγματα να κάνεις πέρα από το να καλέσεις άμεσα έναν υδραυλικό. Αν όμως, δεν έχει προχωρήσει τόσο η κατάσταση και η βρύση σου δίνει κάποια σημάδια ζωής,τότε άσε την ελαφρά να τρέχει. Με αυτό τον τρόπο και εμποδίζεις τη ζημιά να γίνει ολική, καθώς το τρεχούμενο νερό παγώνει πολύ πιο δύσκολα από το στάσιμο, αλλά και θα βοηθήσει τον πάγο που υπάρχει ήδη να λιώσει σταδιακά.

- Ζέστανε τους σωλήνες.

Αν έχεις εντοπίσει το μέρος όπου υπάρχει πρόβλημα, μπορείς να αρχίσεις σιγά σιγά να ξεπαγώνεις τους σωλήνες. Πρόσεχε! Είναι μια δύσκολη και επικίνδυνα διαδικασία που δεν πρέπει ποτέ να γίνεται χωρίς την αμέριστη προσοχή σου. Η ζημιά που μπορεί να προκληθεί είναι μεγάλη και μαζική. Χρησιμοποίησε κάποιο θερμαντικό σώμα όπως το πιστολάκι των μαλλιών και ξεκίνα να ζεσταίνεις τον σωλήνα. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται πολύ σταδιακά, γιατί είναι πιθανό οι σωλήνες ή τα υπόλοιπα εξαρτήματα να μην αντέξουν την απότομη αλλαγή στη θερμοκρασία. Καλό είναι να ξεκινήσεις από το μέρος του σωλήνα που βρίσκεται κοντά στον διακόπτη, ώστε να γίνει πιο ομαλά η αλλαγή.

- Κάλεσε τον υδραυλικό.

Αν ακολουθήσεις τη παραπάνω διαδικασία και σε οποιοδήποτε σημείο εντόπισες ρωγμές στον σωλήνα ή τη βρύση, πρέπει να δράσεις άμεσα. Κλείσε τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού και κάλεσε έναν επαγγελματία. Υπάρχει κίνδυνος να σπάσει εντελώς ο σωλήνας σου και να βρεθείς ξαφνικά σε ένα πλημμυρισμένο σπίτι. Επίσης αν οι παγωμένες σωληνώσεις σου έχουν περάσει ήδη στην άλλη μεριά, δυστυχώς δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μόνος το πρόβλημα. Οι σπασμένοι σωλήνες πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και επαγγελματικά, αν δεν θες επιπλέον έξοδα επισκευών. Εσύ τί προτιμάς; Μια σωστή επισκευή του σωλήνα σου ή μια ολική ανακατασκευή του χώρου; Με δεδομένο το μέγεθος της διαφοράς στη τιμή, η απόφαση είναι δική σου.

Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε παγωμένους ή σπασμένους σωλήνες, αυτά που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας είναι ελάχιστα, ενώ η πιθανότητα να τα κάνουμε χειρότερα είναι μεγάλη. Γι' αυτό, μην ρισκάρεις το σπίτι σου. Μπες ΕΔΩ και βρες την επαγγελματική βοήθεια που χρειάζεσαι! Απόλαυσε ελεύθερα το χιόνι, χωρίς απώλειες!

Advertisement

Πηγή: blog.douleutaras.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια