Ακούμε συχνά την έκφραση «ένα ποτήρι κρασί την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», η οποία δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Είναι ήδη γνωστό ότι το να πίνουμε λίγο κρασί κάθε μέρα έχει αρκετά οφέλη για την υγεία μας. Φυσικά τα πάντα χρειάζονται μέτρο και η υπερβολική κατανάλωση δεν ωφέλησε κανέναν. Οι ειδικοί συνιστούν 2 ποτήρια κρασί καθημερινά για τους άντρες και 1 για τις γυναίκες. Εδώ είναι λοιπόν 6 λόγοι για τους οποίους ένα ποτήρι κρασί την ημέρα κάνει καλό στην υγεία.

1. Ενισχύει τη μνήμη

Το κρασί κάνει πολύ καλό στη μνήμη μας. Όταν ερευνητές έδωσαν σε γυναίκες ηλικίας 70 ετών να συμπληρώσουν κάποια κουίζ μνήμης διαπίστωσαν ότι εκείνες οι οποίες έπιναν ένα ποτήρι κρασί ημερησίως είχαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από εκείνες που έπιναν λιγότερο ή και καθόλου. Το κρασί βοηθά επίσης στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων και της φλεγμονής των αιμοφόρων αγγείων, τα οποία έχουν συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις. Το αλκοόλ φαίνεται επίσης να βοηθά στην αύξηση της HDL, τη λεγόμενη καλή χοληστερόλη, η οποία είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό μας.

2. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Μελέτες έδειξαν ότι οι άνθρωποι οι οποίοι πίνουν κρασί σε καθημερινή βάση είναι πιο αδύνατοι από εκείνους οι οποίοι δεν πίνουν καθόλου ή πίνουν άλλα αλκοολούχα ποτά. Στις έρευνες φαίνεται ότι όσοι πίνουν κρασί έχουν πιο λεπτή μέση και λιγότερο λίπος στην κοιλιά. Το φυσικό αλκοόλ του κρασιού αναγκάζει το σώμα μας να καίει θερμίδες ακόμα και 90 λεπτά μετά από την στιγμή που το ήπιαμε.

3. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού

Μια βρετανική μελέτη έδειξε ότι, όσοι πίνουν περίπου ένα ποτήρι κρασί την ημέρα μειώνουν κατά 11% τον κίνδυνο μόλυνσης από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, το οποίο μακροχρόνια μπορεί να δημιουργήσει γαστρίτιδα, έλκος και καρκίνο του στομάχου. Επίσης όσοι πίνουν ακόμα και μισό ποτήρι κρασί την ημέρα προφυλάσσονται από τροφική δηλητηρίαση που προκαλείται από μικρόβια, όπως η σαλμονέλα.

4. Δυναμώνει τα οστά

Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι οι οποίοι πίνουν κρασί σε καθημερινή βάση έχουν πιο δυνατά οστά και λιγότερες πιθανότητες οστεοπόρωσης σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν καθόλου. Το φυσικό αλκοόλ του κρασιού φαίνεται να αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων, της ορμόνης η οποία επιβραδύνει τη φυσική φθορά των οστών.

5. Μειώνει τον κίνδυνο της αύξησης σακχάρου στο αίμα

Όσοι πίνουν ένα ποτήρι κρασί την ημέρα έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν καθόλου, σύμφωνα με μια 10ετή έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Ενώ οι λόγοι δεν είναι σαφείς, το κρασί φαίνεται να μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη σε διαβητικούς ασθενείς.

6. Προστατεύει τις ωοθήκες στις γυναίκες

Ερευνητές από την Αυστραλία μετά από έρευνα σε γυναίκες οι οποίες είχαν καρκίνο των ωοθηκών και σε γυναίκες οι οποίες δεν είχαν, διαπίστωσαν ότι ένα ποτήρι κρασί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο της νόσου κατά τουλάχιστον 50%. Μερικά χρόνια αργότερα, έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης έδειξε παρόμοια ευρήματα. Οι ειδικοί υποψιάζονται ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε αντιοξειδωτικά ή φυτοοιστρογόνα που περιέχονται στο κρασί, τα οποία έχουν υψηλές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Πηγή: wineoutlet.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια