4 μύθοι για το κρασί που καταρρίφθηκαν...

Posted by Clopy Paste 5 Ιανουαρίου 2017


Αν και οι μύθοι που υπάρχουν γύρω από το κρασί είναι άγραφοι είναι ταυτόχρονα και ευρέως αποδεκτοί. Ο μύθος γύρω από ορισμένα κρασιά μπορεί να αποτρέψει τους αρχάριους του κρασιού να τα επιλέξουν, μη γνωρίζοντας πώς να τα πιουν. «Ο αφρώδης οίνος πρέπει να απολαμβάνεται σε ποτήρι σαμπάνιας». «Τα κρασιά που σφραγίζονται με βιδωτό καπάκι είναι πάντα κατώτερης ποιότητας». Πολλοί μύθοι για το κρασί έχουν κυκλοφορήσει εδώ και δεκαετίες. Λεγεώνες από πιθανούς λάτρεις του κρασιού μπορεί να επηρεαστούν από ένα και μόνο ψέμα. Γι’ αυτό η κατάρριψη ενός μύθου είναι ο ιδανικός τρόπος για να αναδειχθεί το κρασί και να γίνει προσβάσιμο σε όλους.

Ας δούμε λοιπόν ποιά είναι η αλήθεια γύρω από ορισμένους μύθους, κοινώς πιστευτούς:

1. Δεν μου αρέσει αυτό το κρασί

Ο πιο κοινός μύθος είναι αυτός. Επειδή μπορεί να είχες μια κακή εμπειρία κάποτε με ένα ροζέ κρασί που δοκίμασες ή μια σαμπάνια που ήπιες, δεν σημαίνει ότι δεν σου αρέσουν όλα τα ροζέ κρασιά ή όλες οι σαμπάνιες. Είναι μύθος! Όλοι έχουμε πάει σε τραπέζια και πάρτι όπου σερβίρουν κρασί από εκείνες τις τεράστιες συσκευασίες, οι οποίες στερούνται της ποιότητας και του στυλ, όμως δεν είναι όλα τα κρασιά έτσι, σωστά; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάζεις και έπειτα να κρίνεις.

2. Το κρασί πρέπει να αποθηκεύεται στη σωστή θερμοκρασία

Υπάρχουν πολλοί μύθοι εκεί έξω για το κρασί που πρέπει να καταρριφθούν και σίγουρα ότι το κρασί πρέπει να αποθηκεύεται στη σωστή θερμοκρασία είναι ένας από αυτούς. Βέβαια, δεν μιλάμε για κρασιά που αποθηκεύονται ως επένδυση από ένα μαγαζί ή για κρασιά που σκοπεύεις να τα έχεις για πολλά χρόνια. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό. Μιλάμε για εκείνα τα κρασιά που σκοπεύεις να καταναλώσεις σε μικρό χρονικό διάστημα. Δεν χρειάζεται, επομένως, να ξοδέψεις χρήματα για να δημιουργήσεις συνθήκες κάβας στο σπίτι σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος το οποίο να μην είναι ευαίσθητο σε ξαφνικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

3. Όσο πιο ακριβό είναι ένα κρασί τόσο το καλύτερο

Κανένας μύθος γύρω από το κρασί δεν πρέπει να θαφτεί, πόσο μάλλον η πεποίθηση ότι η ποιότητα του κρασιού είναι αντιστρόφως ανάλογη της τιμής. Σαφώς και υπάρχουν πολλά εξαιρετικά κρασιά που είναι ακριβά, αλλά οι μελέτες και η τυφλή γευσιγνωσία διαψεύδουν πανηγυρικά τον μύθο αυτό. Υπάρχουν τόσοι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμολόγηση του κρασιού που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με το ίδιο το κρασί. Η περιοχή παραγωγής του κρασιού, η θέση του στο ράφι, η μάρκα και διασημότητα του μπορούν να οδηγήσουν την τιμή.

4. Οι «Παλιές» χώρες στη παραγωγή κρασιού είναι ανώτερες από τις «Νέες» χώρες

Κάπως έτσι πάει μια συμβατική σοφία γύρω από το κρασί. Ενώ είναι αλήθεια ότι οι χώρες που πατροπαράδοτα εξειδικεύονται στην παραγωγή κρασιού (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία) έχουν ένα προβάδισμα κάποιων χιλιάδων ετών στη φύτευση των σωστών σταφυλιών στο σωστό μέρος, αλλά και γνώσεις για τις τεχνικές παρασκευής κρασιού, οι «Νέες» χώρες έχουν μπει στο κλίμα σχετικά γρήγορα. Τεράστια άλματα έχουν γίνει στην ποιότητα, την ποικιλία και τελικά στις πωλήσεις κρασιού του «Νέου» κόσμου.

Πηγή: wineoutlet.gr

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια